nuffnang advert

Monday, November 16, 2015

GegarVaganza 2015

Assalamualaikum semua...

sapa tengok Gegar Vaganza?
umak aiiii...kemain best gegarvaganza tahun ni weiii...
dari pengacara, penaja, juri, peserta semua pun giler...
hahaha...
Dato' Vida muah muah tu pun sporting...
aku tak nak komen pasal dia punya iklan...
pasal dia punya muah muah tu...lantok lah situ...
dah dia bayor berjuta ringgit...
apa hak kita nak bising2 pasal iklan dia tu kan..

meh la kita citer pasal gegarvaganza ni weiii...
ya ampun Nabil...
ko mmg buat malam minggu aku bergegar la..
kemain lagi kami anak beranak gelak mengekek...
ada masalah pun lupa kejap tengok dorang ni...
Nabil dan Jihan tu mmg sepadan sangat la jadi pengacara berduet...
tapi bila tang menyanyi mmg out giler la....hahahaha...

Tok Ram pun best kan?
dah tak serius dah dia...
dah boleh gelak2...
sekarang dia pulak duk membahankan Nabil...ekekek...

artis2 untuk tahun ni pun best kan...
lagu2 apatah lagi...
dah la kebanyakan lagu semua mmg berhantu zaman aku bercinta monyet dulu...
hehe...

ada sorang dua artis yang aku harapkan best,
tapi bila dorang nyanyi mmg buat aku kuciwa...
nasib baik dah terkeluar pun dorang tu...
Zul Handyblack dan Amir Ukays, y korang y?
kenapa suara memanjang ke laut?
arghhhhh...

dan tahun ni nampak artis pompuan yang maju ke hadapan..
dah takde lagi pancit masa menyanyi mcm tahun lepas...
terbaik lah...


ini calon feveret aku...
terus terang, masa zaman dia bawak genre dangdut dulu,
sumpah aku tak pernah minat dia...
tapi tahu lah pasal dia cinta maut dengan adik penyanyi dangdut jugak, Amelina...
lagu2 dangdut dia pun pada aku biasa2 je..best lagi dangdut Amelina...eheh...
tapi bila dia boleh bwk pelbagai genre lagu dalam gegarvaganza ni,
siap dia boleh buat kelainan setiap minggu,
memang buat aku sentiasa nantikan kemunculan dia..
first week lagi dia dah buat aku rasa kagum...
bila dia berani tukar music arrangement lagu 'Kelmarin',
dan dia bawak lagu tu ala2 gaya Maria Mercedes...
terus aku jatuh cinta kat dia...ekekek...
terus terfollow Haiza ni kat instagram...
dan aku berani cakap dia satu2nya peserta yang konsisten dalam gegarvaganza ni..
u go girl!

ini pun calon underdog...
boleh nampak dia sehabis daya bawak semua lagu dengan baik..
minggu lepas dia bawak lagu Memori Berkasih mmg best giler...
terus jadi viral lagu tu...
terbayang arwah Achik Spin...
huwaaaa sedih la pulok...

dan lagi satu aku suka dengan Faradhiya...
yang Nabil dok gilerkan sangat tu...hahaha...

jadinya, calon yang aku rasa akan masuk final dah tentu la Haiza, Faradhiya, Siti Nordiana dan Ezad Lazim. Harapnya lah...

korang?
minat sape?

18 comments:

LYAfrina said...

samalah..lya pon harap y cnfirm msuk final--> Farahdhiya, Haiza n siti nor diana..

thn ni, calon2 semua best.. next week cam suspen skit sapelah tkeluar..sbb y tgl smua best2.. hrp calon feberet ni akn ke final.. hehe

Khai♥Rin : anies said...

sian abang nassier tercicir dr list ko yek hahaha


semuanya best2.. kalu boleh nk semua msk final

wahida said...

khairin: alahai...abg nassier pada aku biasa2 je...suara sedap tapi takde tarikan atau senang ckp dia takde aura...huahuahua...

norhidana miswan said...

sama lah kak, walaupun tak suke ngn iklan qu puteh tu yg banyak2 kuar tp ignore jelah jnji dpt tgk gegar vaganza... mmg elok sgt lah mlm td si nabil ngn jihan kene pedajal ngn KE n salleh yakob hehehhe...

naper lah haiza dr dulu tak nyanyi lagu2 lain selain dangdut, lg sedap kot dia nyanyi lg mcm rela tuh or lagu lain dr dangdut...

siti nordiana pun mmg power, jrg sgt sore dia kelaut...
farahdiaya pun sama.... sedap sore dia even dia nyanyi lg lelaki pun jd best mcm mmg lagu dia

kalu laki ezad ngn nizam tu ok jgk... nassier wahab mmg best tp dia mcm playsave je aku nengok

tak sbr nk tunggu final

Nurulhuda Abdul Latip said...

Aku pun suka nengok, padahal kan aku tak pernah layan pun gegar vaganza sebelum ni..Tapi bila diaorang nyanyi lagu2 masa aku membesar terus nak nengok, yelah buat2 hilang stress kan..Pastu aku memang suka nabil dgn jihan tu, memang lawak...Semua peserta yang kau minat tu pun aku minat jugak..

tiga lalat said...

layann gegarr., ;p

Shark Kay said...

Nabil dan Jihan memang terbaik ler pengacara,
kadang-kadang serabut jugak nabil asyik duk potong line cakap juri jer.
hehehe.
skarang yang tinggal suma hebat-hebat.
kan best kalau xdek penyingkian.

ain.ya.nun. said...

Calon fevret:

1. Farahdhiya
2. Haiza
3. Zul Handy Black (tapi dah terkeluo lak)
4. Siti Nordiana

Rizziela said...

Memang best2 belaka..

sy suka nana, faradhia, haiza, ezat, Nasir wahab, azian mazwan

ietams said...

sama la kite!
memang setia menanti setiap ahad malam tengok gegar vaganza 2 ni.
yg tinggal skrg semua best!

Lea Ismail said...

memang best tahun ni. setiap minggu tak sabar nunggu malam ahad. hahaha. celoteh nabil dan jihan sentiasa nanti. harap dapat masuk final ezad, farah diya, nana , haiza n acong

adarnadzmie said...

samal kite.. minat org yg sama... memang best sgt diaorg nih.... kembali menyengat...hahaa

Kak Jah said...

amir ukays dengan zul handy black dapat lagu yg x sesuai dengan diorg. tu yang ke laut. Haiza, macam x adil. dapat lagu genre lebih kurang sama. Cuma bg lagu irama malaysia. hehe ni pendapat saya la.

cikceriacorner said...

paling kelakau tgk nabil,jihan n dato ramli ms..hehhe

Fazleyatul Aini said...

saya rasa musim kali ni sengit persaingan diorang
acong pon
azian mazwan tu pon ok jugak
farahdiya best
nana best since last week nyanyi lagi memori berkasih tu tiap2 hari sebelum tido layan lagu tu kakaka
haiza every week best !
nizam laksamana pon best
ezad best
nassier wahab best

eh apa ni sume best la !!

amirah said...

nizam laksamana tu sempoi apa wei..jgn dilupa..hehehe

- dieyana - said...

hahhah, kite pun suka gegarvaganza tahun ni..gile bongok nabil...hahah semua best!

artis feveret-haiza (gile best dia nyanyi genre rock..tk sangka!), siti nordiana (sopan, comel), nassier wahab (dari kecik minat suara dia..merdu giler!, nizam lksamana pun best giler!

AnneRaini said...

Aku nak nasir wahab dgn ezad.