nuffnang advert

Monday, August 24, 2015

Penang: Universiti Sains Malaysia

Assalamualaikum semua...

lepas pekena nasi kandar,
moh kita anto Fafa masuk universiti...
moh la kita terjah USM...
orang cakap USM ni antara universiti tercantik kat Malaysia...
USM jugak adalah tempat shooting filem Ali Setan...
jom kita tengok cantik ke idok...

salah satu entrance USM...
ada 3 lagi entrance tau...
ni salah satunya lah...

ha...kat sini Fafa kena register...
fafa sambung degree dalam Sarjana Muda Pengurusan (Organisasi)...
buat PJJ gitu...

 Fafa tengok check list utk hostel...

 ha...ada pun...

ok, dah tahu hostel mana, bilik mana, moh la kita...
eh, yang sebelah Fafa tu bukan boyfriend Fafa ye...
tu brader mana entah...tetiba je ada dalam gambo...
dah macam pakwe Fafa pulak kekdahnya...hahaha...


dah sampai dah...

 ni dia bilik si fafa...

alahai...tengok keadaan bilik macam ni...
teringat zaman study kat UiTM dulu...
dah 15 tahun meninggalkan zaman belajar oiii...
rindu pulak zaman study...huhu...
rindu pulak zaman makan megi berjemaah dgn roommate..
rindu pulak zaman 'stay up' bila nak final exam...
zaman belajar jugak la aku ada pengalaman kena 'tindih'...huhu...
ahhhh sweetnya masa zaman belajar...
kalau lah aku boleh putar balik masa...
aku nak belajar sungguh2...
tak mo asyik pi karaoke ngan clubbing..
huwaaaaa...jahilnyaaaa...

si Oyen tengah tunjuk ajar arah jalan kat fafa...
oyen ex student USM...so, dia expert la jalan kat dalam USM ni...

si Oyen jugak pernah menginap di hostel yang sama macam si Fafa ni...

moh la kita jalan2 sat kat dalam USM...
si Oyen tak sudah2 cakap rindu kat bau USM..
aku macam confuse...USM ada bau ka?
bau dia macam mana? errrrr...
takpe la...orang2 USM je tahu...ekekek...

singgah sat amek pic kat Rumah Tetamu USM...

ingatkan rumah tetamu ni hanya untuk staff atau student USM sahaja...
rupanya open to public jugak..
si fafa ada riki rega..
rm180 semalam untuk family room...
wow...not bad...


tu peha ke kayu balak?
huahuahua...
sedihhhhh...
ada orang sampai guling2 nak amek pic i ni...
nanti i reveal siapa orangnya...hahaha...

antara salah satu view yang cantik dari USM...
tenangnya...

amboiii Oyen...
layan blues u kat sini ye...

Fafa...
plis lepak sini kalau nak dapatkan ilham nak buat assignment...
giler best port kat sini weiiii...

 jom ronda tasik pulak...

Oyen tengah pujuk abang 'p' masa ni...
abang 'p' majuk pulak...ekekek...

tasik ni cantik...tapi sayang rumput agak panjang masa ni...
mungkin sebab tengah cuti sem kot...
so, agak tak terjaga sikit la...

ok, dah tiba masa hantar Fafa balik hostel dah...
dah puas ronda USM...
silalah kembali ke pangkal jalan Fafa ye...hahaha...
moh peluk cium dulu meh...

masa posing kat rumah tetamu USM, kasut aku tercabut weiii...
nasib baik la ada selipar si Oyen dalam keta...
selipar pun selipar lah...huhu...

'ingat pesan mak ni, belajar rajin2!
jangan sibuk nak cari mahram'
eh? hahaha...

nasib ko la Fafa...
salam cium tangan aku bau nasi kandaq..hahaha...

sesi penyerahan duit belanja untuk Fafa...
hehe...

ha...ni dia orang yang duk berguling amek pic aku...
kemain lagi...

hamboiiii sangat ni...

dah anto Fafa kat USM,
aku ngan Oyen gerak ke Aloq Staq pulak...
masa untuk berjimba di Kedah...kehkeh...


eh...assalamualaikum alor setar!

20 comments:

beat said...

my usm tenang ja kan

Nieda ramly said...

DAH NAK BUKAK SEMESTER BULAN 9 NI ...NO RILEX , RILEX

Nieda ramly said...

DAH NAK BUKAK SEMESTER BULAN 9 NI ...NO RILEX , RILEX

norhidana miswan said...

cantiknya view dr usm tuh... i like lah kak...
betul aku setuju ngn ko kak... zmn sekolah zmn study kt u mmg lah masa2 indah utk dikenang

kadnag rasa nk patah balik zmn tu takmo dh beso2 mcm skrg huhuhu

Diana Din said...

wah..belajar betul2.
Teringat zaman belajar dulu2..
bilik hostel tetap tak berubah..huhu

Elle Kamarudin said...

uwaaaaa rindu USM!!USM memang best USM memang cantek hehehe..by the way..gambar dekat katil tu dedua lentikssss!!!

Khai♥Rin : anies said...

kiranya dia dok hostel time cuti je ye?

Elle Kamarudin said...

Orientasi seminggu. Kursus Intensif setahun sekali duduk sebulan in campus...

AnneRaini said...

semangat betul photographer ko. harus mahal upah die ye.. hehehe

kisah kita said...

elle,
erkkk... lentiksss ye... hahahaha...

jom lepak penang dua malam... amik bau usm...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Cantiknya port kat usm tu, kalau aku belajar kat situ confirm dapat anugerah dekan hahaha...

Zailahafni said...

Salam kak wahida.
Saya ex usm. Dannnn dulu aman damai tu lah desa siswa saya.... hehe rindu jugak bau usm :) all the best untuk fafa.

akubiomed said...

USM Pulau Pinang mengimbau kenangan pernah membesar disana kerana arwah bapa sambung belajar disana.

sue mohamed said...

penah pegi 2 kali je usm pinang dlu.. hantar n ambil adik je :P

Inani Hazwani said...

Tak pernah sampai lagi USM

Bunda_nora said...

Tahniahlah.. alaaa hai...yang tak sonok saat2 nak berpisah.tapi kejap jer...nanti cuti sem...cuti Hari Kebangsaan jumpa lagi kann..

Salam dari Bunda...

Elle Kamarudin said...

yess...tunggu Faizah gi intensif boleh crash bilik dia..harap2 dapat Restu/Saujana/Tekun lawa skit bilik hehehe

sudipVSsenduk said...

ayat ko "jangan sibuk nak cari mahram" tu akak suka dik... hahahahaha
so true

mawar_berduri said...

amboii sempat lagi photoshoot kan ..hahhaha

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak waheeda,
iols pun ex-usm jugak :)