nuffnang advert

Tuesday, July 7, 2015

moment indah setahun bersama Junior

Assalamualaikum semua...

edisi khas sempena junior genap berumur setahun...
khas untuk anak mama, Junior...
mama nak letak balik pic awak dari awak dalam rahim mama,
hinggalah awak dah menjangkau umur setahun...
mama tak pernah lelah untuk membesarkan awak, sayang...

kandungan mama 6 bulan masa ni...
mama teropong awak guna scan 4D...
kemain sedap awak tido dalam perut mama...
pastu tetiba awak terjaga, awak tendang perut mama...haha...
sweet memory la masa ni sayang...
masa ni daddy dan abang2 awak gelihati dengan perangai awak...

Alhamdulillah awak dah selamat lahir ke dunia...
masa ni awak berumur sehari...
dah ready nak keluar wad...

awak berumur sebulan...
masa tu awak kerap dapat rashes kat pipi...
sian sangat...huhu...

awak berumur dua bulan...
dah pandai nak ajak mama main2 dengan awak...
rambut awak kemain lebat...
ikut mama sangat neh...hehe...

awak berumur tiga bulan...
mama mandikan awak kat sinki je...
awak suka sangat kena shampoo...hehe...

awak berumur 4 bulan...
dah mula melasak...
meniarap guling2..

awak berumur 5 bulan...
masa ni mama dah bawak awak masuk bilik karaoke dan main bowling...
haha...

awak berumur 6 bulan...
badan awak agak susut masa ni...
sepanjang awak berumur 4 - 6 bulan adalah tempoh agak pahit utk mama dan daddy...
awak kerap sakit sepanjang tempoh tu...
kerap berulang buat rawatan sonotron...
Alhamdulillah...sekarang awak dah jarang sakit...
tak macam dulu...huhu...

awak berumur 7 bulan...
bawak awak makan kenduri masa ni...
masa ni ramai nak bersembang dengan awak...
awak pun kemain melayan...
ramah sangat neh...
spek tu pun ada kakak tu bagi pinjam...

awak berumur 8 bulan...
masa ni awak temankan mama cari tudung utk dinner mama...

awak berumur 9 bulan...
walaupun gambar ni goyang,
tapi mama suka sgt dengan pic ni...
sebab awak gelak masa ni sangat comel...
siap melonjak2 kan badan..
tu yang pic pun goyang...huhu...
comot2 makan kek...

10 bulan...
tertido dalam walker tu dah biasa sgt untuk awak...haha...
tapi skrg tak guna walker dah pun...
sebab awak sibuk merangkak keluar dari walker dan panjat sofa...adoi...

11 bulan...
bersama nenek Normah...
nenek awak pun cakap awak ni lasak sangat...
siap nenek ada cakap " kalau cenggini lasak awak Junior, nenek mmg tak larat la"
haha...

latest pic...awak genap setahun masa ni...
sibuk cekau kek awak padahal belum nyanyi pun lagi...haha...


Alhamdulillah...setahun sudah umur awak...
mama dan daddy tak pernah lelah untuk menjaga kamu...
doa mama sentiasa mengiringi perjalanan kamu, sayang...
love u always...

20 comments:

Lea Ismail said...

Aunty seronok baca apa yg mama taipkan ni junior.

amirah said...

kejappp je kan dh setahun si junior ni...junior dah reti mintak adik ke??...ni tak berupdate2 lagi blog..haduhaii...

AnneRaini said...

ko botakkan balik die ke nok? gmbr 11 bulan tu rambut pnjg dah.

wahida said...

amirah: errr, mintak adik?? lek dulu kot...ekekek...

anneraini: ye nok, si Jr ni dah 3x aku botakkan dia...sebab rambut dia lebat sangat...ni yg latest ni aku botakkan balik...hehe...

idzwa kamaruddin said...

super comel! :)

E'in said...

comelnye anak awak.. harap2 e'in pun dpt rase saat2 mcm nie nanti.. :)

mawar_berduri said...

waa..so ensem u junior...jenuh la mama awok nak pilih menantu nanti ..hahhaha

Fiza Rahman said...

Kejap jer dah setahun kan. Happy birthday to you junior.

eMMe said...

Kak Ida, cam tanye, Raed dah stahun, Alhamdulillah..moga Jr terus membesar dgn sihat dan kuat.. serta sentiasa hensem, heeee~ leh tak wat calon menantu, ehehee...

Khai♥Rin : anies said...

masa kecik comel da besar ensem... ;-)

Nurzakiah Hanum said...

cutenyaaaaaaaaaaaaaa

ain.ya.nun. said...

Comei je junior terlentok atas walker tu.

Alin Marlini said...

geram nengok mata anak ko wahida....comey

zai zamree said...

sonok tgk pic dia mndi

erny firdaus said...

kejap je masa berlalu...dah setahun dah Junior...happy 1 year burfday Junior..semoga membesar jadi anak yang soleh...Insya-Allah... ameeennn...

nuyui a.k.a miss YUI said...

happy birthday syg.. mana tau dh bsar t awak bc apa mummy awak catat pd blog.. comel dia!!

Kniedaz said...

bila diorang dah besar, gambar-gambar masa kecik ni la yang buat kita tersenyum kan?

Diana Rashid said...

comelnya mata...:)

POHPALEH BURGER said...

selmat hari raya ;)
hehe dh besar dh anak ye...

RamRamCute said...

Assalammualaikum Wahida..

lamanya akk tak berkunjung ke blog awak ni..maafkan akk ye sebab keadaan tak mengizinkan akk berblogging dengan kehadiran anak baru ...kehidupan sedikit ketat untuk menjengah..hari ni barulah ada sikit nak membaca dn ziarah blog kawan2 lama ...

Alhamdulillah..dah bertambah ahli keluarga awak ye dengan kehadiran anak yg comel dn keletah "Junior" semoga menjadi anak yang soleh dan berkeperibadian mulia.. Insyaallah.

Sempat lagi kalau akk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin buat Wahida Sekeluarga.

Salam Blogwalking ....