nuffnang advert

Monday, June 8, 2015

corat coret Cameron

Assalamualaikum semua....
ok, hari ni aku bz...
TPM datang ofis aku...
sebelum ni bukan tak pernah PM dan TPM datang ofis aku ni...
tapi kali ni orang yang berkawal kemain ramai...
segala mak nenek polis, RELA semua ada ni ha...
hadoiiii....
lain macam pulak aku rasa...hahaha...

ok, nak sambung sikit n3 last aku pi Cameron hari tu..
sebenarnya n3 ni lama dah ada dlm draft aku,
hari ni aku publish kan la...

aku printscreen dari IG aku je ni..
sbb pic ni aku dah delete...
nak bagitahu, on the way ke Cameron,
kami singgah makan kat Hentian Sebelah Slim River...
mula2 ingat nak makan breakfast,
sekali tengok kedai ni kuarkan lauk panas2,
terus la makan nasi campur..
pastu pulak nampak ada patin tempoyak,
sebenarnya aku x makan lauk ni,
tapi saja nak try test tekak aku kali ni...
kot la boleh telan pulak kan...
mmg boleh telan la,
tapi tetap x boleh jadi lauk feveret aku...kehkeh...

masa kat Cameron,
kami makan lauk campur kat Warung D'Moon, Tanah Rata...
cuma nak bagitahu kat sini, kedai ni caj mahal giler...
kalo pi Cameron, sumpah aku tak makan kat sini dah...
agak2 la ko nak caj mahal pun,
tapi biar la diterima logik akal...
malas nak citer banyak,
kang tuan punya kedai komen kat blog aku ngamuk2 pulak kang...
bukan tak pernah jadi tau...
pernah aku condemn kedai tu sekali tuan punya kedai ngamuk komen kat blog aku...ekekek...
ater, dah ko caj mahal dan tak sedap, harus la aku tulis review aku kan...
aku pernah cakap,
aku tidak dibayar utk tulis yang baik yang bodek tuan kedai..haha...

ni first time Junior sampai Cameron,
so, belikan jugak topi mcm abang2 dia...
si abang ada topi belalai gajah,
si adik ada topi kepala beruang,
si Junior dapat kepala singa,
so fair la...hehe...

kat Kea Farm shopping sikit jagung mutiara...
tak shopping apa sangat pun...masa ni hujan lebat,
cari jagung je...
dah dapat apa yang kami nak,
laju2 masuk kereta balik...

on the way balik Cameron,
singgah kedai orang asli yang banyak kat tepi jalan tu..
nak cari madu asli kata ko...
mula2 mintak tawar jugak harga madu tu,
tapi bila hubby tengok ada pompuan asli tgh riba baby,
hubby tak sampai hati nak tawar harga...


pastu kami singgah air terjun Lata Iskandar...

hubby tak turun sebab junior ngan adik tido..
aku ngan abang je yang gedik nak turun...
sebab nak ada kenangan bergambar berlatarbelakangkan air terjun gitu...

selain shopping teh perisa strawberry dan grape,
aku beli ni jugak...
kopi strawberry 3 in 1...
saja nak try, sekali sedap ko...
member2 aku pun suka...
lepas ni kalau pi Cameron lagi, sure aku borong kopi ni pulak...


ok lah, itu je nak citer...
eden nak sambut TPM ni...
pastu nak tanya TPM,
" Tan Sri backing Najib ka Mahadir?"
eh??? larikkkkk...

18 comments:

Fazleyatul Aini said...

tanya sekali, tan sri hide ke tak hide
haha

AnneRaini said...

hahaha...akupun nak tau gak.

nuyui a.k.a miss YUI said...

udah bc smpai hbs, mula nk komen psl cameron.. tp tgk ayat last, tertarik yg tu.

akk sila tnya tau.. t nak tau jwpn..hahahah

MuMMie BeRRy said...

sis comeynya junior!! gerak ..sis i d follow ur ig approved pls.. love muahhh...

Nurzakiah Hanum said...

best kan cameron

eima said...

bukan ko je kak oi ... penah kena maki hamun ...aku pun kuikui
dah ko tak elok tak betui ...aku ckp yg betui je la takan nk tipu dan nk kelentong reader aku pulak kan .....

eima said...

haaaa jangn lupa tanya ... soalan hot tu tapi dah nampak dah sape yg yg backing ...kah kah kah

wahida said...

mummie berry: i dah approved u my dear..hehe..muahhh to u too...

ain.ya.nun. said...

Tan Sri jawab nanti ko review kat sini tau? Haha.

eMMe said...

Assalam Kak Ida, saya de umah kat Slim River, lame tak balik, tahun ni raya kat Slim River dulu... tak sabar nak puasa then nak raya... amboi gi jenjalan ke Cameron, ramai bloggers tayang gambar jenjalan kat Cameron, jeles sungguh saya nih!!! isk..isk..

Khai♥Rin : anies said...

wahida, telur mana? telur mana? har har har

LZ - The Blog Owner said...

Pegi Cameron best tapi tak best bila meredah jam.. Pastu tiba atas hujan, pernah jadi camtu... Strawberry ke mana, pasar malam ke mana.. Apa pun tak boleh..huhuhu

Rapunzel Cikilolo said...

Huhuhu...

Kalo dh dapat jwpn tan sri backing spe jangan lupa share ye...

idzwa kamaruddin said...

ALA NAK GAK TRY KOPI TU SATU...

norhidana miswan said...

meriah... tang makanan paling best... pg CH kalu tak memborong segala mcm stoberi jagung2 mmg tak sah kan... madu tuh harga dia ok ke tak kak?

apasal omei sgt itu bdk ngn topi singa tuh hehehhe...

mun said...

wahhh strawberry white coffea.. ni klu naik sana..mmg nak g cari gak..haha

wahida said...

LZ: haaa, sebab tu aku naik cameron time weekdays...sbb tak sanggup meredah jem punya pasal...

norhidana: madu org asli tu dorang caj lagi mahal sebenarnya dari pasar malam...tapi takpe la...rezeki dorang la...sbb nampak ada gendong baby tu yang tak tahan tu...huhu...

Amanda Suria said...

Nok..kalau pi CH pi makan kat Golfers Cafe Golf Clun kqt area tanah rata...murah beb...trust me..aku mkn ngan tunang aku berdua je RM50...western plak lagi....