nuffnang advert

Monday, April 27, 2015

mama pulak yang neves dik oiii!!

Assalamualaikum semua...

semalam adik ada sukan kat sekolah PASTI dia...
tapi aku malas la nak update gambar2 dia tgh bersukan..
kang korang boring pulak...
asyik2 pic adik bersukan la, berfutsal la...hahaha...
tapi kali ni aku nak update jugak la,
sebab kali ni adik terpilih utk lead bacaan doa dan ikrar...
antara moment indah dalam family kami...
so, aku abadikan dalam blog ni...

semalam masa dapat tentatif program,
nampak nama adik tertera kat situ...
fuyyyoooo....mama kau ni bangga dik oiii...ekekek...

minggu lepas adik balik sekolah,
adik cakap,
"mama, cikgu cakap adik ketua Rumah Hijau"
"oh ye ke, wah bagus la anak mama ni"
"kenapa cikgu pilih adik jadi ketua?"
"entah, sebab adik lari laju kot..."

hahaha...sabo je la...

pastu esok dia balik sekolah, dia cakap lagi,
"mama, cikgu cakap adik kena jadi ketua semua rumah, adik kena baca doa dengan ikrar"
"wah ye ke ni...ni betul2 hebat anak mama ni..."

bagi dia kiss dan hug...
tanda ucapan tahniah dan bagi semangat kat adik...

adik sedang lead bacaan doa dan ikrar...
doa dan ikrar yang panjang lebar dia boleh hafal..
masa bila dia menghafal pun aku tak tahu,
sebab kat rumah aku tgk dia asyik main bola je,
takde pulak dia sibuk menghafal...huhu...
tapi bila tengok dia atas stage sedang mengetuai bacaan doa dan ikrar,
dan anak2 PASTI yang lain follow ikrar adik...
memang naik bulu roma aku ni..huhu...
bila adik boleh buat dengan selamba,
aku sebagai ibu rasa bangga sangat...

serius sebelum start event, aku yang neves..
macam2 perasaan aku masa ni...
sampai laki aku pun cakap,
adik yang nak naik stage,
aku pulak yang neves terlebih...kahkah...
 nampaknya mama kena amek aura adik la,
tak takut langsung bila tengok orang ramai,
relax je...adik memang cool lah!
love u lah adik!

21 comments:

Fazleyatul Aini said...

waaa good job abdik

idzwa kamaruddin said...

wahhh berani nyer!syabas!

norhidana miswan said...

good job adik... adik mmg sempoi tau.... gaya2 seorang pemimpin dh ada tuh kak

tiga lalat said...

Salam. Hee anak mama yang hebattz ;p

Lea Ismail said...

terbaiklah adik. org terpilih je yang selalu baca ikrar ni

NM03 said...

bravoooooooo

maklong tepok meja ni dik...

hebak adik! moga terus xtif ye dik..

erny firdaus said...

Waaahhh..tahniah adik..sure time adik baca tu bukan stakat meremang bulu roma..rasa syahdu..rasa penuh emosi sangat kan..hehhe.. I feel you.. ;-)

Khai♥Rin : anies said...

double thumbs up utk adik!

Kakzakie said...

Auntie pun tumpang bangga. Nampak muka adik memang jenis budak tak takut dan pandai. Ustazah dia mesti tahu nak pilih yg mana satu.

Tahniah dik!

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
waaaaaaaaaaaaa
tabik spring la kat adik
siap senyum manis tu hokeyh :)

Hanis Azla said...

As-salam wahida..


Wah.. bagusnya adik.. akak yg membaca ni pun tumpang bangga..

AnneRaini said...

perghhh hebat adik.. anak aku jgn harap..haha

artkreatip said...

caya lah kat adik!

saly said...

Alhamdulillah..hebat adik..mmg brani.tahniah ye adik.kekal kn prestasi mu..:)

Ila Yahaya said...

good boy adik...rilek je kan

Ila Yahaya said...

good boy adik...rilek je kan

Diana Rashid said...

kecik2 dah berani adik nih..bagus nya..

eima said...

HEBAT LA ADIK NI .... AKTIF BETUI YG PALING PENTING KOFIDEN DIE TU ...KLU ACHIK MAU PENGSAN DOK KAT DPN ORG RAMAI GITU

AnAk dEneSor said...

alhamdulillah..bahagia dpt anak mcm tu

Ena said...

wahhhhhhh..
Tahniah!!

anak kita lead utk Pasti Caw pun kita dah menitik air mata.. tgk anak (adik) wahida lead kat stage terus sebak.. jiwa mak mak ni lain macam kan.. touching sokmo.. :)

Tihara said...

alhamdulillah
anak yang soleh
sebagai ibu mesti rasa terharu
dan bangga dengannya :)