nuffnang advert

Wednesday, April 22, 2015

Jom Cari Makan @ Kota Damansara

Assalamualaikum semua...

nak share satu restoran Chinese Muslim yang best giler...
sedap sangatttt...
asalnya kami meronda nak cari makanan western,
tapi sudahnya kami ke sini...haha...

coconut shake dengan eskem...satu gelas gini rm7...
anak2 mula minum air lain, tapi bila tgk mama dengan daddy punya air lagi sedap,
terus nak order pulak air yang sama..

broccoli with prawn nama diberi...kikiki...
sepinggan gini rm18...pitam...hahaha...

siakap steam ginger...
rm35..

sizzling sotong...rm18..
paling best pernah aku rasa...
cissss, rasa tak sanggup tengok balik pic ni...
terliur sungguh...

butter prawn..rm24
aku pernah try buat butter prawn dulu, tapi tak jadi rupa gini pun...
huhu...ni dia buat kemain cantik sarang tu...
cer korang bagi tips mcm mana nak buat sarang tu jadi cantik mcm ni...

udang pun besar2...terbaik lah...


terus terang cakap, memang makanan kat sini sedap2 belaka...
agak mahal, tapi berbaloiiii...
service pun cepat, layanan pun mesra...
pastu restoran pun bersih...
aku recommend kedai ni...


so, kalau korang nak gi makan kat sini, ni details dia:

Jom Cari Makan,
No.31-1 & 33-1, Jalan PJU 5/12,
Dataran Sunway, Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya, Selangor.
03-6140 8261

30 comments:

Mona Lea said...

sedapnya butter prawn. tu yg nak buat tu. tapi sarangnya tak pernah menjadi juga

Kakzakie said...

Dah dpt merasa ok juga. Kakak ni yg tengok gambar amacam? Meleleh dik oooiii!

Zee Suhaini said...

sumer nampak sedap..butter prawn tuh yang paling menawan..

nur anis said...

nasib la saya dah kenyang kak makan nasik lauk ayam masak merah.. kalau tak..... memang telan air liur la nengok gambar kemain mengancam gini.

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya kena cuba nie

Fazleyatul Aini said...

arghhh godaan

Rinna said...

Semuanyaa nampak sedap²

norhidana miswan said...

tgk menu sume sedap2.... udang besar gabak standard tuh kak rm24 udang beso2... ni yg bt aku nk cari jgk nih kedai nih... kalu mahal tp sedap...berbaloi kan

idzwa kamaruddin said...

nangis tgk sotong ko tuh..huwaa...lapar la weh!! kejam giler la ko niiii...

NM03 said...

tgk sotong teringat telor sotong. ehhh bila mau masak daaa

rini.borhan said...

tengah hari kalau tengok post pasal makan ni memang rasa nak nangis..huhu..

Fiza Rahman said...

Lap ailio.

shida said...

mahalnya brokoli...
Tp ok la siakap stim tu 2 ekor rm35 je...
tp jauh sgt restoran ni.... :-)

wahida said...

shida: eh, siakap tu sekor je, dia belah dua tu...depan belakang tu...

Daddy Ziyyad said...

sayur aja dah 18 hengget!
aku makan sayur aja la nok..
jadi herbivor.

hahahaha

amirah said...

perghhh...terbaikkk

Rapunzel Cikilolo said...

Siakap steam ginger. Mana nak carik eh?

wahida said...

rapunzel cikilolo: lor..kat kedai seafood semua ada siakap stim halia ni nok...ekekek...

Khai♥Rin : anies said...

tgh fikir...mmm dataran sunway yg belah mn ek? semuanya menyelerakan!!!

kalau nak buat sarang butter prawn tu, kena guna telur itik n sebuku butter. x kalau x silap 3 biji telur = 1 buku butter...

wahida said...

khairin: laaaa, kena guna telur itik ke? patut la selama ni aku buat tak jadi...hahaha...tq nok...

Diana Rashid said...

tengok pun dh terliur nih..

Izzati Amira said...

#foodbucketlist butter prawn!!! sedapnyaaa

eima said...

terbaik la...aku dah la tengah lapar ni aduhai

::NureeN:: said...

lapaq wehhhh......

Khai♥Rin : anies said...

sama2;-)

AnneRaini said...

akupun buat tak jadi sarang2 mcm tu...tgk diorg buat mcm senang je.

akubiomed said...

Kecur air liur melihat gambar-gambar makanan. :)

Liyana said...

dalam byk2 makanan tu dh kenapa daku terlior tengok brokoli huwargh sob sob. balik ni nak buat ahaks

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
melampau
melampau
melampau
ish3
tak tahan betui tau nengok butter prawn itu

aLyNnZ said...

butter prawn terbaekkk...marveles