nuffnang advert

Thursday, March 26, 2015

Martin's Char Kuey Teow Udang Galah, Rawang

Assalamualaikum semua...

hari ni ada good mood sikit,
jadinya bila good mood mari lah kita citer pasal makan2..
padahal takde kena mengena...hahaha...
meh nak citer kisah dua minggu lepas,
aku ngan laki aku pi makan char kuew tiow best...

char kuew tiow kat area rumah aku, Bandar Tasik Puteri...
gerai dia tepi jalan je weh...
nak amek gambar banner ni pun susah,
sebab tepi jalan betul...dah la banyak keta lalu lalang...
tapi gigih jugak nak amek gambar...hahaha...

baru bukak dua bulan tak silap...
tapi masyaAllah, bila malam ramai giler orang makan kat sini...
tapi kami pi makan ni petang, pas balik keje...
sebelum ambik anak2, lepak dulu makan kat sini..
pastu tapaukan jugak char kuew tiow utk anak2...

brader ni sengih bila aku cakap nak citer dalam blog pasal char kuew tiow dia...
hahaha...
dia siap suruh aku 'like' facebook char kuew tiow dia,
namun apa kan daya,
aku kan takde facebook...
maka hampa lah brader ni...hahaha...
tapi aku dah suruh laki aku pi 'like',
ntah tak tahu dia dah 'like' ke belum...ekekek...

laki aku order char kuew tiow special...
kalau special dia letak udang biasa tu dengan kerang...
macam ni rm7 sepinggan...

aku punya? haruslah char kuew tiow udang galah special..
rm13 sepinggan...
ada 6 ketul udang galah yang besar2 dan ada kerang jugak...
sedap oiiii!! serius sedap!!
phewwwww, sambil taip sambil terliur...
adoi la...dah la tgh puasa...
sendiri terliur tgk entry kat blog sendiri...hahaha...

close up dekat sikit,
saja nak bagi korang tengok betapa gemuk udang galah ni...
siapa kat sini suka kepala udang?
angkat tangan!
siapa suka kepala udang boleh geng dengan aku...
padahal tahu dah kat kepala udang tu banyak kolesterol
tapi itu lah yang sedap oiiiii...hahaha...
tapi bab nak kopek udang jangan bagi kat aku,
nasib baik ada mamat hensem yang tolong kopekkan semua udang2 ni...
aku tinggal ngap je...
terima kasih la kat mamat hensem tu...
dah la hensem, baik hati pulak tu...ekekek...

korang kalau nak try char kuew tiow udang galah yang best ni,
mai la datang rawang...
masuk bandar tasik puteri,
tapi kalau datang, roger aku tau!
boleh kita dating sekali...hehe...

33 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Macam sedap jer... Rawang??? Kat mana lokasinya yang tepat...

wahida said...

izni hafiz: mmg sedap pun..hahaha...
rawang kat bandar tasik puteri, senang je lokasi dia, betul2 berdepan dengan sekolah menengah tasik puteri...

tapi kalau datang malam, sila bertabah, sebab kena beratur...huhu...

Nurzakiah Hanum said...

perghhhhhhhhhhh terliur

Lynda Che Lah said...

Motif?????
Dah tau org jauh nak share juga kenapa.. T_T

wahida said...

lynda che lah: kahkah...tak la jauh mana nok..bukan kena naik kapal terbang pun...hahaha...

Mona Lea said...

adui...terliur nengok udang tu. cili jeruk tu harus ada

idzwa kamaruddin said...

alaaa nangis la macam niiii..mane nak cari skrg niiiiii??kejammm laaa kooo...

ehh suh en.wan tapaukan kat aku..kalau sejuk balik aku panas kan..hahaha..

AnneRaini said...

perghhhhh tergugat iman aku yg sedang berdiet ni..haha.. jauh benor nok nak ke rawang tu.. ko tolong mknkan jelah..hehe

Fazleyatul Aini said...

keliur oiiiii !

Kakzakie said...

Nampak owner dia kotakan bagai yg dipaparkan di banner. Tak rugi kalau makan di sini nampaknya.

eima said...

harus bgtau laki aku ni ... bandar tasik puteri ni kat cheras ke wei ... jap aku nk kena googles dulu ni fail bab jalan kat KL kah kah kah

wahida said...

eima: hoiii, kan aku dah tulis kat rawang...suka hati ko je kata cheras...hahaha...

Fiza Rahman said...

Kecur ailio aku wei. Dari kg kenanga rawang, dekat tak nak ke tasik puteri ni? Kalau balik umah mertua boleh lah singgah klo dekat.

Babe, bagi no HP ko ☺

NM03 said...

blanja aku jah!

wahida said...

fiza rahman: kalau dah nama rawang jugak nok, dah dekat la tu...ekekek...

ok beb, nanti aku pm ko kat instagram...

NM03: ok, datang rawang, aku banjer...

tiga lalat said...

Salam. hee sedap charkueyteow udang galah rawang.

akubiomed said...

Boleh cari. Boleh edit entri ini letak koordinat GPS senang nak cari. :)

norhidana miswan said...

berdosa ko kak.... walaupun aku tak pose tp aku pun terliur2 nih... gile betul lah... ada udang galah banyak rm13 je... gile murah...

Daddy Ziyyad said...

humangggg aihhh..Rawang..jauh sgt aku nakgi nok..hari ahad petang dia bukak tak?

wahida said...

daddy ziyyad: bukak nok...sila terjah..kalau terjah, roger aku sekali...hehe...

Rinna said...

Wow mmg terbaik laa tgk char kuey teow tuh..ngan udang galah besor2 gitu.. :)

Khai♥Rin : anies said...

mmg nak dtg tp x nk kuar $$$ sendiri boleh x? hahahahaaha

Fatin Mraz said...

looks so ...yummy!!

nusha fasha said...

Uihhh murah tuu

Diana Rashid said...

wah..sebijik macam yang kat penang ni...peghh!!!

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
mooooootiiiiiiippp sangat tau dok fokus2 gambor udang tu :P
dok mai dah dok mai dah :P

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
ish
iols tak pueh ati lagi ni haaaaaaaaaaa
dah dua kali dok tenung2 gambor CKT udang galah itu
sob3
menci tau
naaaaaaaaakkkkkkkkkkkk
sob3

YattAkasah said...

kak sedapnya!!! fav ni CKT.. adoy da la rwang tu dkat je.. hehe

Mohd Taufiq Bin Adam said...

Salam

Char Kuey Teow ni perniagaan hasil tangan kawan rapat saya. Beliau baru expand dengan bukak lagi satu cawangan di Gombak. Berdepan dengan Kolej Vokasional Gombak berhampiran kolej UIA.

Kalau orang di Lembah Klang berminat mungkin boleh cuba yang tu.

Di nama saya tu saya sertakan sekali website facebook CKT Martin's ni.

Memang berbaloi dan tak mengecewakan. :)

Anonymous said...

Kita dah try Martin's char kuey teow in di cawangan Gombak. Memang sedap sgt2. Terbaek di KL. Tempat pun selesa nak makan.

Anonymous said...

Ade lg ke kak? Smlm sye pergi x jmpe plak

Syikin Azhari said...

Hari hari die buka ke...nk g la ... Terliurrr nie

Adlyn said...

Asalamualaikum smua achik2 akak2 abg2 sekalian...haa jmputlah dtg martin char kuey teow ni..skrg pon dh makin meletup dh..skrg dh upgrape stall char kuey teow ni. Para pelanggan dh x perlu risau soal keselamatan dh sbb kedudukkan gerai dh berubah..x menghadap jalan raya..hehe selamat berchar kuey teow!! ;3