nuffnang advert

Tuesday, February 10, 2015

Raikan 1 dekad: kisah inai di jari

Assalamualaikum semua...

minggu ni aku tak buat lagi entry Koh Samui,
aku akan buat cerita2 meraikan 1 dekad kami,
lantak korang la, nak muntah ke apa kan,
kehkeh...

pengantin baru kennn, 
haruslah pegangan tangan tak boleh dilepaskan gituwww...
kahkah...
ni gambo masa dalam bas dari airport Surat Thani nak ke ferry jetty...
sambil membelek nak pilih pakej apa utk xtvt di Koh Samui nnt...


aku ada cerita kan,
sempena 10 tahun anniversary pernikahan kami,
aku nak pakai inai, aku ada citer kat sini,
aku ada order inai kon, dari sis Mila,
punyalah semangat nak pakai inai kan,
konon nak ambik aura pengantin baru la kan, ekekek...
tak sedor diri, awak tu ada anak kecik wahida oiii...
jadinya aku pakai inai tak sampai dua jam dah kena basuh balik..
muahahaha...
mana taknya, anak nak susu la...
anak nak ini la, anak nak itu la...
jadinya inai aku tu tak merah la sangat...

pastu korang perasan tak 3 jari laki aku tu pun pakai inai?
ha, mestilah dia pun kena pakai inai jugak,
dah aku paksa dia pakai sekali...
nasib la laki aku tu sporting...
ikut je peel giler bini dia ni...hahaha...
inai laki aku tu lagilah tak berapa nak merah sangat,
sebab dia pakai sejam je...
itu pun dia asyik tanya,
lama lagi ke nak sejam ni? grrrrr...

pastu inai aku pakai tu agak comot sikit...
maklumlah yang pakaikan inai tu, mak mertua aku..
dia tu dah la tak berapa nak nampak,
kena paksa pulak dengan menantu dia ni pakaikan inai pulak...kehkeh...
masa aku cakap kat mak mertua aku,
mintak dia tolong pakaikan inai,
terkejut beruk dia tau...
dia siap gelak, pastu dia cakap,
amboiii, mentang2 sepuluh tahun,
siap nak berinai ko ye ida...
nasib mak lah, dapat menantu over macam ni...hehe...

dan kalau korang nak tahu,
masa nak nikah dulu,
laki aku pakai inai sepuluh jari dia tau,
pengantin lelaki lain pakai inai 3 jari je,
dia gi bantai sepuluh jari sekaligus...
itu maksudnya apa tu?
itu maksudnya punyalah dia excited nak nikah dengan aku...
muahahahaha...

ok ok, esok kita sambung citer lain pulak...
esok aku citer pasang surut rumahtangga kami...
itu pun kalau korang sudi buntangkan mata membaca la...heh..


korang kalau nak order inai kon yang best ni, ni details dia:

ig:     mila_ahmad_shop
blog: http://milaahmad.blogspot.com/
whatsapp: 012-2531649

ya Allah, servis sis ni punyalah bagus...
aku nak pakai cepat inai ni, sebab order last minute,
laju2 dia pos kat aku...esoknya terus sampai...
inai pun best, senang dipakai,
terus letak je kat kuku tu, tak yah nak bancuh bagai...
cuma aku je la, tak boleh nak pakai inai lama2 sangat..
keadaan tak mengizinkan gitu...
sedihhhh...

24 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

hahaha, korang ni kelakar la, bagusnya suami kau sporting sangat kan, kalau suami aku memang takdenya la hehe

Chik Att said...

happy anniversari .... moga bahagia selamanya

♥TheOnlyFarah♥ said...

Hari tue Farah pun ada plan nak buat mcm nie masa anniversary yg ke-10.. tapi last minit xsempat nak mencari inai..so tak jadi lah..huhuhu..rugi jugak kan.. tapi mmg terbaik lah..memori sangat nie..=D

eima said...

wahhhh gitu sekali .. hahhaha
kagum2

norhidana miswan said...

hahahah kerlas ko kak, laki ko mmg sporting abis... laki aku pun masa kawin takmo pakai inai, tak macho katanyer hehehe...

cpt2 up cite seterusnya... aku bab baca2 nih mmg suke

AnneRaini said...

kelas ko kan..akupun baru pakai inai bulan 12 haritu..2 jam jugak beb sbb aku tak tahn nak buang air besar..hahaha terpksa gak basuh inai tu..

wahida said...

anneraini: kahkah...ko punya kisah sumpah lawak...kesian ko tak sempat nak pakai inai lama sangat sebab nak berak punya pasal...muahahaha...

Ezy Loy said...

rindu nak berinai..
nt esk2 nk pkai inai gak..
baru rase sentiasa pengntin baru..
ekeke

Mila Ahmad said...

alamakkkkkk.....ada orang puji kita kembang semangkuk dah, sporting gilaaa suami dgn mak mertua...sengih mila baca

neway thank you tau beli inai kita, terlebih terkurang mintak halal ;)

Mona Lea said...

hehehe. kelakar tul. smapai 10 jari inainya....

eMMe said...

Sis Ida, yg penting, inai sudah pun merah dijari, walaupun tak brape merah, kalo pakai siang hari merah tak inai tu ek sis? kalo kat opis agak2 terganggu tak, heee..tapi kalo pakai malam waktu tidur, leh pakai lebih dari 2 jam tak sis? hehehe... sonok la gi honeymoon di Koh Samui...smoga cinta kalian kekal sampai syurga...

Nieda ramly said...

sportingnya mak mertua

wahida said...

emme: kalau pakai time tidur lagi lah tak sampai dua jam...kehkeh...

Eye_nee said...

Ku Genggammmm erat tangan mu..ko tunduk sembunyikan wajah...perghhhhh...romantika ko yer...

cikceriacorner said...

eppy anniversary akak

Rinna said...

Wahh curlast siap berinai..gitu
Epy anibesari.. Moga kekal bahagia hingga ke jannah

idzwa kamaruddin said...

hahaha..ko ni kelakar okehh..

Diana Rashid said...

heheh..suami pun kena pakai inai..memang spoting la dia..layan kan je..siapa tak sayang bini..kan??lagi2 bini santek...:)

tiga lalat said...

Salam. Hee pasal ayat 'muahahaha...
mana taknya, anak nak susu la...
anak nak ini la, anak nak itu la...' Bapak anak2 itu tak nak apa2 upah kah? Kehh2

Liyana said...

kelaka ler ahkak ni hahaha.
sy baru dapat inai mekah member opis bagi.. dan2 terfikir nak buat cam ahkak nt lah. cam best je haha

Anonymous said...

muntah hijauuu sgt

che mid said...

Sportingnya mak mertua wahida ...bertuah badan he he..selamat anniversary dear, semoga terus bahagia hingga ke jannah..Aamiin

ain.ya.nun. said...

Happy 10th Anniversary nok! Meh bagi I tips meh rahsia kebahgiaan. Almaklomlah, I baru nak cium2 tahun ke 5 :)

Mummydearie said...

Respeklah kat suami Wahida, ikut aje apa kata isterinya. Kalau suami akak ni, memang takda peduli. Kalau berjalan in public pun tak mahu berpegang tangan dengan alasan, 'Orang yang nampak romantik in public nilah yang selalu bercerai berai dulu!' Boleh gitu ^_^ Simpan tension dalam hati jelah dah dapat suami tak romantik :)