nuffnang advert

Tuesday, February 17, 2015

2 juta pengunjung & accident pagi tadi

Assalamualaikum semua...

tq...dah 2 juta pun pengunjung blog ni...
dalam pada bercerita entah apa2, 
ada jugak yang sudi baca...huhu..
terharu...sambil kesat air mata berderaian...


nak cerita,
pagi tadi kan masa nak gi keje,
kami laki bini kena langgar,
huwaaaaa...
ada cina naik kereta langgar kami dari tepi...
apa lagi, tergolek la kami,
motor takde apa2, aku pun ok...
cuma tangan laki aku terseliuh sikit...huhu...
tapi masa bawak motor tadi,
dia ngadu makin sakit lak tangan dia tu...adoi...
mak jemah dah risau ni...
aku whatsapp laki aku pun dia tak reply ni,
eiii, rasa nak je terjah ofis laki aku tu...huhu...

yang bestnya, masa xcident tadi,
aku boleh pulak cool,
dulu pernah jugak kami kena langgar,
kereta kami kena langgar bontot,
dengan pemandu teksi cina,
masa tu kami baru sangat kawen,
laki aku rilek je tak nak marah2 kat cina tu,
padahal terang2 cina tu yg salah, grrrr...
mungkin sebab baru kawen kot,
so, laki aku masih dlm mood pengantin baru masa tu...haha
masalahnya aku yang baran masa tu,
aku selamba je cakap kat cina teksi tu,
woii, dah langgar bayarlah!
mula2 dia tak nak bayar ko...
sibuk suruh claim insurance.
claim tu claim lah, bayar tetap kena bayar...hahaha...
apa lagi bertekak la dengan aku...
silap besar la nak cari gaduh dengan aku kan...
sudahnya cina tu bayar jugak...
puas hati aku...

tapi kali ni, aku pulak yang suruh hubby turn down...
dia siap suruh cina tu keluar dari kereta,
dah rupa gengster pulak laki aku tadi...hahaha...
ye lah ko, memang lah kami takde apa2,
motor pun takde apa2,
tapi cina tu tak nak kuar kereta ok,
at least say sorry la weii...dah terang2 ko yg salah..
ramai saksi tau...glemer sekejap kami kat jalan Kundang tu...huhu...
laki aku dah angin dah masa tu,
aku siap cakap kat laki aku,
ayang cakap baik2 lah, orang tua tu...
wah...tetiba aku jadi cool giler kot..
aku sendiri terkejut dengan perangai aku...wakakaka...
laki aku basuh sikit cinapek tu,
suruh berhati2 lepas ni,
bukan main keluar je...
dan akhirnya cinapek tu pun mintak maaf,
haa, kan senang, bukan kita nak buat apa pun kat dia..
nak dengar ko say sorry je pun,
bila dia dah mintak maaf, laki aku pun say sorry jugak,
pastu dorang siap berpelukan lagi...
hadoiii, so sweetttt...ekekekek...

yang best, masa kami jatuh tu,
berdesup motor2 lain nak tolong kami,
semua tanya kami ok ke tak,
itu yg best rider2 kat malaysia ni,
so brotherhood...
love korang lah...
korang memang rider sejati!



kita mata biru ke, mata coklat ke, mata hijau ke, kita kan rakyat Malaysia...

21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah nasib baik x de apa2
sama la ngan aku baru pas kemalangan last week ...nasib cedera ringan je

Lynda Che Lah said...

kak Wahida..
Nasib baik takde apa..pernah kena juga time baru kawen dulu..
BTW, riderhood kat Malaysia mmg united gitu..
pengalaman hubby bawa moto bertahun pegi Putrajaya..
Salute Rider Malaysia!

eima said...

adui sakit nya ... kesian kat ko wei seb baik tak de pepe
bahaya betui la ....

ko dah pi klinik belum cari tukang urut seklai ...mc la wei rehat rumah mlm kang kompom sakit2 badan tu ...kan jatuh td

izzeyda said...

nasib baik tak de apa2.. itulah risikonya penunggang motosikal.. memang lepas kawin, husband tak bagi Eyda bawak motor dah.. dia kata bahaya.. padahal time bujang boleh jer merempit merata..

Daddy Ziyyad said...

Jap, lepas abis semua benda, laki kau boleh siap peluk bagai apek tu? Hahahahaha..memang muhibah...mmg muhibah! Ini baru betul betul 1Malaysia...hahaha..

So at last, apek tu bayar tak korang yg dah tergolek tu?

AnneRaini said...

nasib baik ko takde pape nok.. Kalau aku pulak, aku lebih cool kat jalanraya tp kalau tgh mood tak baik pastu ade pulak yg buat taik, mkn F**k lah dgn aku..hahaha.

norhidana miswan said...

ko kan skrg dh jd blogger tersohor kak... itu sampai 2juta tuh

alhamdulillah ko ngn laki ko takde apa, kang balik pg berurut tgn laki ko tuh kak..sian dia, nsb ramai yg nk membantu kan kak....

wahida said...

nurzakiah hanum: la ye ke num...ko xcdent kat mana nok?

lynda che lah: kan nok, aku dulu motor adik aku habis minyak kat tengah jalan ada je motor sudi membantu...

eima: aku ok eima, cuma laki aku tangan dia terseliuh..aku risau kat laki tu ..huhu..anyway tq nok...

izzeyda: ha, mmg pun, bawak motor ni mmg risiko tinggi...kereta2 bukan nampak kami2 ni...grrrr...

daddy ziyyad: haha, ye nok, apek tu lepas dah mintak maaf, laki aku pun mintak maaf, dorang berpelukan ok...ye lah laki aku pun tak nak besarkan citer, lagipun orang tua...huhu...apek tu tak bayar apa pun, kami pun tak mintak apa2 kat dia, sebab takde kecederaan pun...motor pun ok...cuma kami ralat bila dia tak nak turun kereta, tak nak say sorry...mungkin dia cuak kot...



ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
YaAllah tekozut iols
Alhamdulillah akak & Hubby takdak apa2
Tu la yang takuit kalo naek motor kan3
kena tepis sikit pun boleh cedera
iols ni setiap kali naek motor ngan hubby dok takuit situ laaaaaaa he3
motor kapchai ka motor besor ka sama sajork takuit tu he3

Chinta Safia said...

Nasib baik tak der apa apa kan...risiko naik motosikal...akak lepas kahwin bawa motosikal kat kampung jer, tak berani dah nak merempit macam dulu.

JunAina said...

Akak takut bila dah petang annti baru nak rasa sakit2 badan ko tu noks...sebab kalau jatuh ni memang tak rasa dan2 tu.

akubiomed said...

Sakit jatuh motor berdasarkan pengalaman sendiri.

shida said...

Alhamdulillah... nasib baik x de apa2.... hati2 ya..

Anonymous said...

Ada orang ambil video tak nok? Kang viral lak terus glemer laki ko cam Kiki tu.

Alhamdulillah ko & husband selamat ye.

-Dakpink-

wahida said...

junaina: ala ye ke kak...harap takde apa2 la...anyway tq kak...

dakpink: kahkah...kalo ada video mmg laki aku femes la lepas ni, lepas tu aku pun femes sekali sebab cuba mententeramkan keadaan...hahaha...

Khai♥Rin : anies said...

syukur tak ada apa2 yg berlaku... kalu sy da beri streng kock kt driver tu! da langgar org nk buat x tahu plak...

jgn lupa pegi berurut..mn tau ada yg bengkak2 kt dlm badan...kita x tau kan...

Fiza Rahman said...

Sweet nya dorang. Siap berpeluk tu...hahaha...

Tahniah. 2 juta dah yerp. Aku nak capai sejuta pon payah ☺

eMMe said...

Sis, menyirap baca kisah accident ni, Alhamdulillah takde pape yea... syukur... hati2 punye la kite ni kan, tapi org lain lak tak berhati2.. tu masalahnya... nyawa kite sentiasa dipertaruhkan kalo rider... apa2 pun...tawakal pada Allah... moga umur kite panjang...

Diana Rashid said...

huhu..mujur la tak serius sangat..tapi kalau sakit atangn tu berlarutan baik pi klinik dulu jap lagi..

idzwa kamaruddin said...

COMPOM en wan ni sweet giler org nyer kalau tak takkan sampai polok polok org yg langgar tuh..kekekee..

Mummydearie said...

Statement bawah sekali tu akak kenal sangat :)

Nasib baiklah takda apa-apa. Saling bermaaf-maafan itulah yang paling baik. Akak pernah kena juga, terlanggar lampu isyarat merah, terkandas kat petak kuning. Motor nak lalu dihoi-hoinya akak walaupun kita beria-ia angkat tangan minta maaf dan tahu salah diri sendiri. Pun kena maki hamun tau :(

Dah tak sentap tu tanda-tanda dah menuju ke arah kebaikanlah, Wahida. Yalah, dah 10 tahun kahwinkan *_*