Assalamualaikum semua..
kat ofis laki aku tu memanjang ada ekspo makanan.
kejap2 ada ekspo makanan sabah, kejap kang ekspo makanan sarawak.
kejap kang ekspo makanan kelantan, kejap kang ekspo makanan johor.
eh, senang cakap makanan dari serata negeri la...
bulan lepas, laki aku bawak balik tapai pulut
dia beli masa ada ekspo makanan melaka
siap berkotak bagai...
sangat teruja aku tengok tapai pulut dah dimodenkan rupa gini..
aku tanya kat laki aku, berapa harga sekotak macam ni,
dia cakap rm7..
pitam aku dengar...hahaha...
laki aku cakap kawan2 ofis dia berebut2 beli,
sedap katanya...
tu yang dia pun terjebak sekali membeli...ekekek...
no wonder la tapai pulut ni agak mahal harganya sebab siap dengan branding dia,
dan sebab nice packaging, kami laki bini semangat nak try rasa...
haaa, cantik kan bungkusan dia...
cantik, kemas, tidak melekit dan tidak berair.
datang dengan 3 perasa, ada perasa rose, pandan dan original
hubby aku beli rose dengan pandan je...
aku suka la tengok bungkusan mcm ni...
serius teruja nak makan...hahaha...
good presentation!
dan rasa dia sama sedap macam tapai pulut biasa yang kita selalu makan tu la
cuma kalau yang merah ni dia letak la perasa rose...
yang packaging hijau tu pulak perasa pandan...
tapi tapai pulut macam ni aku dengan laki aku je yg berhantu
anak2 tak reti makan...
korang yang area melaka kalau nak rasa,
boleh la contact nombor kat kertas tu hah
macam2 sekarang makanan lama dah dimodenkan...
apa2 pun, strategi itu penting, kan?
34 comments:
packaging dia terbaik. bukak bungkusan nampak tapai dan alamat serta contact number. kerlasssss!
semoga lebih maju kak mah!
wahhhh kalo i pun teruja gak nak makan ...
packaging dia menariks...
marketing dia terer lah....
i oso like tapai...
tak kira lah pulut or ubi..
memang ahkak like :D
mmg torbaik lah dia nyer packaging... nmpak kemas... syok lah opis laki ok kak, asik ada expo je... klu aku pun seronok keje gitu hehehe... yelah pmpuan kalu ada expo msti ada jual2 kan
cantiknye packaging die..tp aku tak makan tapai pulut.. tak sedap..hahaha.. puas cuba makan tp tak masuk jugak.
cantik packaging dia.. memang boleh menarik orang untuk membelinya.. apapun saya tak minat, dah cuba tapi tak masyuk jer rasanya dengan tekak nih..
comel je packaging dia..elok jugak camni, sbb lau pakai yg daun tu melekit2 kt tangan..
kalau packaging kemas macam ni memang ramai orang nak beli. kemas dan tentulah bersih. selamat untuk dimakan. tapi nani tak minat tapai pulut.heheh :P
all: tapai pulut makan dengan eskem sedap tau...hehe...
wah..menarik. tp sy x minat sgt..hehe.
kite keje branch trgnu je kak..x lama pon. setahun je..tahun 2013-2014
menarik ..
org tua2 dulu ckp .. klu tampai jd merah tu makna yg tukang buat tu tgh period ... buat tapai ni byk pantang larangnye ...hehehe
menarik kan tapai dia?
hehe abg ecah baru2 ni ada beli..masa dia bejalan kat melaka...
pestime tgk mcm batak sikit..hahaha tp kreatif la penjual ni kan!
mamawaiz: oo ye ke nok..aku keluar ptpl pulak tahun 2003...kira aku senior ko lah...hahaha...
eima: ini merah sbb dia letak pewarna tau..ko jgn salah faham pulak...hahaha...yg bungkusan hijau, kaler isi pun hijo...
tahun lepas aku g melaka ikut jalan dalam, ternampak la tempat tapai pulut sarimah ni...saje aku singah beli...
memang sedap!!!
tempat bersih tau...suka tengok...ada tempat duduk kalau nak makan kat situ....
packaging dia terbaekk
emy tak kecik: oh ye ke nok...bagus lah kalo mcm tu...bersih tu yg aku nak dgr tu...
beb, aku cari kat blog ko psl eagle ranch, takde la...ko pernah pi satu kan?
wow... menarik packaging tapai ni Kak Ida.. btol ke sdap kak?gulp!!! kt melaka je ke ada? jauh nak beli kak Ida... time ekspo je ek...
Lama dah x makan tapai....tp aku suka yg ori nok...yang bungkus ngan daun keladi...wauuu..sodap
Saya suka tapai dan Tapai Sarimah ini nampak lebih presentable.
dia punya kilang dekat je dengan rumah saya
and yes, tapai sarimah sangat lah femes kat melaka
tapi, saya tak makan tapai. mihihihi
emme: sedap! ada 3 perasa..laki aku beli masa ada ekspo nok..kalo ko teringin, ko kena terjah kilang dia kat melaka lah nampaknya...sory tau..buat mak buyung ni terliur pulak..huhu...
fazleyatul aini: wah, dekat dgn rumah ko ye...tapi ko tak mkn tapai la pulak...rugi tau...hahaha...
Ok sgt hrga tu kak..
byk juga. Kems lg.
wahhhh... moden eh tapai skrg.. bungkusan boleh kalerful lagi. selalunye tengok tapai dlm daun getam or daun pisang jer. hebat!
Salam. Hee packaging menarik tapi rasa maintain tapai saja.
akk pernah makan masa p melaka...
tapi masa tu tak packing mcm ni lagi,
tapi packing dlm kertas tu la hijau merah
Tmpt buat tapai ni dokekk jo dengan rumah mak I wida.
Tapi, even dah ada moden macam ni, tapai pulut daun pisang tetap thorbaikk sebab wangi daun pisang.
haritu aku tak beli sebab tak minat tapai.
aku pernah tido sana 1 malam....
try jejak kat blog tak de la....mana menghilang entry tu huhuhu
aku stay kat tepee -- ala2 rumah red indian tu....ok gak utk 2 3 org...tapi harus diingat toilet dia berbumbungkan langit biru hehehe
1 malam rm120 dapat breakfast 2org + pakej outdoor -- naik kuda, archery n kayak
bagusler baruler senang nak jualkan... takperler mahal sikit.. brandingtu penting...
packaging tu penting nok..
org tgk cantik, dah teruja nak beli...keh keh keh
bungkusan cantik. hehe. warna isi pun tertarik utk org makan. hehe
akak peminat tapai.. tapi yg original laa yang ada perasa nie kureng kut..heheh.. tapi mmg nampak presentable sikit..laa.. maklum laa jual kena laa cantik2 kan.. :)
Owh dalam tu pl;astik je..ingat ada daun pisangnye ke..if ada mesti lagi best ori tapai ade bau daun tu..
ah..tapi kalau dah suka sedap je kan..hehe
org melaka kalau x suka tapai, mmg tak sah. hehehe. sep sikit kak, kita pun hantu tapai gak. si kakak pun kalau mkn tapai, x hengat org kiri kanan. kami suka giler makan tapai yg sejuk2. fuhhh..terliur dah ni. hahaha
terus teringat kt arwah nenek melaka. setiap kali kenduri or hari raya, mesti arwah buat tapai bnyk2..skang dah xde sape nak buat tapai lagi dah..sob sob..rindu kt arwah nenek..
Assalam kak wahida,
iols pun antu bersiri TAPAI he3
kalau letak ais krim , lagi sedap tu ...
Post a Comment