nuffnang advert

Friday, January 9, 2015

mek jah's birthday treat @ Chilli's

Assalamualaikum semua...

ampunkan saya, cerita basi lagi...hahaha...
meh citer kami Geng Antu Jepun celebrate beday mek jah..

orang yang diraikan hari lahirnya.
tapi beday dia dah lama basi sebenarnya...hahaha

kesian sangat kat mek jah ni...
birthday dia sebenarnya bulan Julai tahun lepas,
tapi disebabkan aku tgh cuti pantang bersalin 3 bulan masa Julai tu
celebrate beday mek jah jadinya ditunda sampai aku naik keja...hahaha
jadinya, hujung bulan November baru dapat meraikan beday mek jah
pilihan beday girl nak makan Chilli's
so, moh kita turutkan...
Chilli's Bangsar menjadi pilihan kami...

pilihan I dah tentu hot cappucino...
ah nyaman melayan kopi sambil bergosip. eh!

ni menu aku, nama dia Firecracker Fish Fillet, rm28.95
rasa dia sweet & spicy gitu, dihidangkan sekali dengan nasi.
kawan2 aku yang sengal tu cakap,
datang makan kat Chilli's, tapi order nasi goreng...
hahaha siot korang!!

 Grilled Lamb, pilihan beday girl, rm36.95

 pilihan Nor, Mushroom Swiss Burger, rm28.95

 mashed potato Chilli's yang sedap nak mamp!!

 menghayati makanan sangatttt...

kawan2 aku ni memang sengal...
mana nak dapat kawan giler macam ni woiii..
kat ofis aku je ada...hahaha...

dah nama pun nak celebrate birthday kan,
harus lah order kek walaupun kek kecik2 je...
moh kita order Molten Chocolate Cake, rm21.95

pastu makan rebut rebut.
makan berebut tu best oiii!

aku sayang ko dunia akhirat jah!!
tengkiu sudi kawan dengan aku yang kepala angin ni..hahaha
hampir 6 tahun kita bersama sebagai sahabat baik..
harap kita boleh kekal bersahabat hingga hujung nyawa...

semoga kau terus dilimpahi rezeki yang melimpah ruah,
diberikan kesihatan yang baik,
keselamatan yang terpelihara,
dijauhkan fitnah, musibah dan malapetaka,
dan dilimpahi taufik dan hidayah Allah sentiasa,
amin...

23 comments:

NM03 said...

huwaaaaa!!!

nak nangis dengan doa yang kau kirimkan ituwww...

bertambah touching bila nengok gambar suap tu... Allah... jelitanya aku.

Fazleyatul Aini said...

happy belated besday cik jahh

wahida said...

NM03: jelita??? puiiii!!

mama tisya said...

dh naik rege dessert sedap tu...lama tk mkn...yummmmmmm

eMMe said...

best nye ade kawan selebret bufday... sonok kak Ida ada bff... kalo bulan Julai, boleh la celebret same kak Ida.. dgn Kak Nieza.. huhuhu....

Nooriah Abdullah said...

happy birthday!!!
salam ziarah

safurara said...

alololo omei nya muka akk bila suap kak jah! hehehe.kak! bagus sgt letak harga sesiap.xde lah tertanya2 kan.sy x pernh mkn kat chilis.ehehehe.kesian kan.

norhidana miswan said...

basi pun basi lah kak... jnji ada cite best, mcm aku asik tertinggal bt ntry baru je...

lama tak mkn kt chilis lah, dkt2 opis aku kt klcc tu je, itu yg kadang mls nk pg sana...

eima said...

muka kak wahida tu ,...ololo so sweet la ....

Jueliza Jamani said...

Wahh sweet.. Happy besday kak Jah.. makin comel la akak..

Kakzakie said...

Kakak boleh ikut ketawa tengok gambar gelihati tu:)

Betul susah nak dpt kawan sekepala macam ni - suka tengok

idzwa kamaruddin said...

alah anje anjeee..hehee..

AnneRaini said...

aku tak pernah makan kat chillis... tgk gmbo mknn ni buat aku nk try jugak..

Mummydearie said...

Happy belated birthday kat Mek Jah :) Lambat celebrate pun takpa janji ada. Aduh, tengok makanan semua rasa nak pitam sekejap. Lapar dan-dan tu juga!

Diana Rashid said...

yang bulat atas kek tu ,kulit aiskrim tu..dia coklat keras ke atau ??sebab nampak tebal..

wahida said...

diana rashid: chocolate shell tu tak lah keras sangat, dia akan jadi lembut bila dah kena aiskrim tu...

Rapunzel Cikilolo said...

selamat hari jadi mek jah

:)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
hokeyh2
bulan depan pulop chili's
bajet bulan ni burst he3

Sue-Rya Qistina said...

happy belated besday kakak gebus..kita sama2 july girl..sep skit..hehehehe

Cik Ecah said...

alahaiiii suwittnyaaaa...
br nak servey2 mknn kat chilis ni...dah akak wat mkn besday kat sini.. ehhh blh tahan jugak best..hihihihi

Najib Ariyan said...

Mek Na tak senonoh... besday terlepas pun demand kalah artis... dah tu kek kecik letak kamera dekat2 bagi beso.... hishhhh.... next time bagi terlepas dua tiga tahun lepas tu suruh makan dua tiga pinggan... baru best sambut besday

Nur Inani said...

huwaaaa. lapar datang sini. hahaha. banyaknya makanan sedap sedap :D

Qaseh Vee said...


semuanya sedap belaka ... main rebut2 lagi tu ... nasib baik x de yg nangis ... heheheee