nuffnang advert

Monday, January 26, 2015

bila kami main bowling

Assalamualaikum semua...

serius hari ni monday blues,
malas giler nak update,
malam tadi ntah apehal susah benar nak lelapkan mata,
sudahnya pagi ni ala2 mamai dah aku ni,
tapi kena update jugak,
banyak sangat entry tertunggak ni,

ok, moh aku cerita entry bertarikh 6 Disember 2014,
dah sebulan lebih punya cerita ni weiii,
eh eh, bulan Januari dah nak melabuhkan tirai?
fuyyyoooo...cepatnya masa berlalu...

ingat lagi aku menang rm200 dalam spelling bee?
so, hasil kemenangan aku belanja la family aku main bowling...

kami sefamily pegi main bowling kat Ampang Superbowl,
punya lah jauh nak main bowling...sanggup turun Ampang...haha...
kononnya nak lari daripada main bowling kat mall besar2 macam midvalley tu sebab takut crowded...
sekali datang sini pun lane penuh daaaa...
so, kami tunggu dalam 10 minit gitu la untuk dapat lane...

kesian aku tengok si adik...tak larat nak angkat bola bowling tu...
padahal tu bola yang paling ringan dah tu...
tu lah, siapa suruh keding sangat kan...
susah makan tau budak kecik sorang ni...

anak2 aku ni dah kali ketiga main bowling...
tapi sebab jarang main, kena briefing lagi sekali..
tu daddy tengah tunjuk ajar cara baling bola,
padahal daddy ko baling bola pun masuk ke longkang...
matik la, kutuk laki dalam blog...ekekek...

merenung nasib, masuk ke idok bola aku neh??
eh, tapi ada sekali abang dpt strike tau! tercabar mama kau ni bang! huahuahua...

 my anak bujang...

 ni pulak daddy kena tunjuk ajar kat adik...

 holloh holloh si kenit ni...

 nasib baik ko tak ikut sekali tergelongsor dalam lane tu dik oiii...hahaha...

 sweetnya anak beranak ni pilih bola...

diva bowling...
diva bola memanjang masuk longkang namanya....grrrrr...

 k.a.m.i

daddy, mama, abang, adik
kami main dua game...ni markah first game...
low giler markah aku...hahaha..
amboi markah adik tu, mentang2 daddy banyak tolong dia,
markah dia lebih banyak dari abang...hahaha...
takpe, cuma nak enjoy2 je kan...
yang penting anak2 hepi...
si abang mintak nak main bowling lagi...
InsyaAllah abang ye..belajar rajin2, result ok,
mama boleh belanja bowling sekali lagi...

eh, mana junior? dia ada...tidur je dalam stroller dia..
ada amek pic dia, tapi pic gelap...huhu...
elok jugak sepanjang tu dia tido je,
kami main bowling dengan tenang nya...hehe...



p/s: kesian giler tengok Zamani dalam Melodi semalam...
sumpah aku menangis tengok dia mengalirkan air mata...
kami peminat u nak tengok u bangkit balik lawan 'penyakit' u ni...
kami sentiasa ada di belakang u, Zamani!

24 comments:

eima said...

anak2 aku kak takpenah main boling ./.... hahah nanti nk try bw jugak la ... tp bola tu berat sgt kot .....

Eye_nee said...

Akk tak pernah main bowling...hahaha..super duper kuno sgtttt dah ni....

idzwa kamaruddin said...

syahmi tak minat plak main bowling..hmm..

Mummydearie said...

Anak akak pun sibuk nak ajak main boling dari bulan lepas sampai sekolah dah naik nih. Mommynya malas nak pi main bowling sebenarnya itu yang macam siksa je nak sampai ke tempat nih!

Kalau dah makpak bola masuk longkang apa kata tutup je longkang tepi tu, Wahida *_*

wahida said...

mummydearie: kahkah...ini betul2 makan dalam ni...hahahaha...

Nur Inani said...

kalau saya main bowling memang sah juara longkang. muahahaha :P
jemput join segmen saya :D

akubiomed said...

Sudah lama tidak main bowling ini.

AnneRaini said...

pergh lamanya aku tak main boling. last main sblm pregnant suci.. akupun ratu longkang..

Fazleyatul Aini said...

eee bestnya dah lama tak main bowling
dulu masa study kat uitm segamat, sampai naik muak hadap bola bowling. sebab dulu rumah sewa sangat dekat dgn bowling centre. pastu ada plak student price. asal tension hadap buku je p la hadap bola bowling plak hihi

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
jangan sedeh2 naaaaaaaaaaa
samala kita
tetiap moday dok biiiruuuuuuuuuuuuuuu jaaaaaaa
sob3

Kniedaz said...

dah lama tak main boling..baca entry ni macam teruja nak p main hehe

eMMe said...

patot la Jr tak expose pun dlm citer ni..t do rupenye dia... selesa sgt dah tu... sihat kan.. Alhamdulillah...dpt la mama papa n abg2 dia main boling dgn tenangnye..heee~

Zura Tahir said...

Dah lama sy xmain boling...markah sy pun lebih kurang akk je kalau main..heeee

Diana Rashid said...

kalau saya pun memang banyak kelongkang je la....
kena kerap2 bawk anak la tu..
nanti diaorang dah mahir tak susah dah nak fikir apa aktiviti hujung minggu..ke bowling je la..heheheh

Amanda Suria said...

wah...minat kita sama la nok...main bowling...jom seround jom....

Tihara said...

akak tak pernah try bowling,
pernah pegang bola dia je,beratnya lahai, :)

aLyNnZ said...

syioknyerr dah lama giler alin tak bowling..dah bertahun jugak kott huhu..tp yg plg best biler junior sgt sporting elok jerk tido dlm stroller ek..elok lak dia tak terjaga dgn bunyi bising bola bowling bergolek..kalau dhiya ermmm..mmg dah lama jaga lerrr...

wahida alynn beli cadar patchwork tu rm125 include postage..

NM03 said...

last aku main bowling masa peknen qausar. kau mampu... tgh boyot campak bola. hahahaha

norhidana miswan said...

waaaa syoknyer nengok korang main bowling berjemaah kak.... happening gitu
nsb lah si adik tak mengelungsur sekali kt lane tuh heheheh...

Kakzakie said...

Itu yg memula kakak nak tanya mana junior? sejuk kan jadi syok dia tidur yg lain puas main bowling..

shida said...

ohoii... saya tak pernah lagi main bowling.. takut saya ngan bola2 yang jalan sekali... :-)

amirah said...

lama gila nak main bowling..seriusss...ni kalo main sure la campak ke longkang aje

tiga lalat said...

Salam. Hee meriah main bowling anak beranaks hadiah menang contest spelling bee itu.

Papaglamz said...

Tudia anak beranak. Tunjuk taring...