nuffnang advert

Friday, November 21, 2014

Edisi Junior: berhari minggu bersama daddy

Assalamualaikum semua...
salam pagi Jumaat yang penuh barakah...

moh layan gambar2 hubby siapkan junior di hujung minggu

 sementara junior tengah tidur ni, amik peluang kepitkan kuku dak kecik ni...
keje mengepit kuku ni mmg keja hubby la, aku x reti buat weh...i is scary...huhu...
tapi kalau bab nak korekkan hidung si junior ni atau korek telinga ke, 
ha yang tu mmg keje aku...part tu expert la...haha...

 holloh holloh...
 lenanya anak mama ni tidur...

ok, dah bangun, mandi time!!
kalau aku yang mandikan, 
mmg tak lah mandi kat bath tub bagai, koser sangattt...
aku punya style, mandi kat sinki sudah...hahaha

dah siap mandi, daddy balutkan pulak
lap2 kan junior

dah pakai diaper
pakaikan minyak telon
pakaikan baju

ok siap!!
dah siap anak manja daddy ni
tq daddy!!

selalu uruskan junior ni memang kerja aku,
tapi sesekali hubby mintak dia yang nak uruskan
tapi kalau aku yang siapkan junior,
memang sap sap soi dah siap
maklumlah ada banyak kerja lain lagi nak buat
kena pantas lah..hahaha
tapi hubby punya style,
penuh kasih sayang gitu...
dia kelek2 dulu, manja2 kan dulu
mandi sambil bersembanglah
nak sabunkan pun penuh lemah lembut
alahai...
no wonder la semua anak2 aku manja daddy..
:-)

15 comments:

LYAfrina said...

alahai..comelnyer baby..bulatt mata

idzwa kamaruddin said...

hahaa..bleh geng dgn eady ni!

NM03 said...

aku pun dak qausar aku mandikan kat sinki jek noks. tak kuasa la aku nak menyangkong bagai... hahahaha

eima said...

amboi rajinnye dedi ... laki aku kompom tak reti mandi budak ..sbb semua aku yg buat klu kecik2 gini

akubiomed said...

Biasalah tuh sudah menjadi rutin untuk saya juga. :)

Rapunzel Cikilolo said...

suka tengok rambut junior....

kerenteng...

rasp said...

hihihihi
dedi belai2 manja dulu ek sis...

kita haaaa nak cepat je kannnn...
betul lah ckp u...
byk keje lain dok tunggu kita...

tapi sangat suka tengok rambut jr ni...
kerinting gitu...

azieazah said...

Takpa la Daddy manjakan. Mama jadi garang sket. Baru balance. Hhehehe

aLyNnZ said...

aloloo..cumel jew..
betul lar kalo abah2 yg mandikan anak2 mmg santai..hehe..sesekali kena la abah mandikan ye tak..nanti dah ada anak ramai pun tak reti nak mandikan baby..

Kniedaz said...

Bestla dia..daddy bagi mandi..rambut tu rare..cute je tgk

Diana Rashid said...

heheh..sama la saya pun mandikan kat sinki..tapi kalau suami siap sambil mandi boleh urut2 tapak kaki..heheh..

Najib Ariyan said...

i pun kalau mandikan baby u dari pagi sampai petang tak siap2... biru lah budak tu dalam bath tub tu karang... hehehe...

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Good news untuk peminat Bagelen, Pisang Bolen, Brownies KARTIKA SARI & Brownies AMANDA

A taste of Bandung right here in your town.You 'll awesomely love it.


Pick-up point area: Putrajaya, PetalingJaya, Bangsar, Setapak, Gombak, Kota Damansara.

Brownies ETA ✈✈✈ on 2 dec 2014

Yummy & Fresh from Bandung, Indonesia

Place order or grab our limited supply now. close order 27 Nov 2014.

WhatsApp/sms dazlina +60192633431

Http://mamarxstorymory.wordpress.com

eMMe said...

Alhamdulillah... Daddy leh tolong mandi kan ek JR.. Mummy kan bz... cam2 mende nak buat.. sekali skale daddy mandikan.. why not! kan ..kan...

Yusmawati Paiman said...

wah! rajin daddynya mandikan semua.

Teringat pula masa arif kecik akak suruh abahnya sepitkan kuku, habis dengan jari2 anak dia dia sepit, berdarah sudah, sejak tu, no no lah, tak pernah dia suruh sepit kuku anak...hihi.

Tp mandikan tu biasalah,:)