nuffnang advert

Wednesday, September 24, 2014

mini reunion Ex SAMTAJ 93-97

Assalamualaikum semua...
huhu, bercintanya nak update pasal mini reunion sekolah aku ni
bukan apa, sebab terlalu banyak gambar
bila dah terlalu banyak gambar tu yang jadi pening mana satu pic yg nak dimasukkan
kalau boleh memang semua pic pun aku nak masukkan dalam blog aku ni
ye lah, semua memori indah buat aku
tapi kang korang muntah darah tengok banyak benor gambo...ekekek...

 mini reunion ni dibuat di Dorani Homestay, Sg. Besar pada 14 Sept yang lepas..
berlangsung dari jam 11 hingga 3.30 petang...
jenuh jugak nak mencari homestay ni sebenarnya...huhu...

 ya Allah...seronoknya bila dapat jumpa balik kawan2 lama...
masing2 pulak bawak anak2, memang meriah la..

 antara bekas pelajar lelaki...ex student lelaki yang datang mini reunion ni tak ramai, dalam 9 orang je kot..

 aku awal2 lagi dah cakap dengan hubby, aku akan bz dengan kawan2 masa kat reunion, so, mintak tolong hubby tengokkan anak2...cuma Junior je dengan aku...
ye lah, bukan selalu dapat bersama kawan2 lama kan, so, ni masanya nak bersembang panjang..

 eh, kenapa masa ni masing2 macam buat hal sendiri je ni? hahaha...

 bersembang dengan usahawan muda...hehe..Pie ni dulu bercinta monyet dengan sahabat aku jugak...memang best lah dorang ni, cinta monyet masa sekolah dibawa sampai ke jinjang pelamin gitu...

 nampak je kat gambo posing sopan kan, tapi realitinya kami bersembang tak ingat dunia, terkekek kekek gelak...

 anak aku si Junior sangat lah behave...dia tahu mama dia bz nak layan kawan2, dia buat hal sendiri je..
tq Junior!!

 me and nazmiah, atau Miah...Miah ni aku tak pernah lost contact pun..tahun lepas ada dia beraya rumah aku, aku je yang tak jalan2 lagi rumah dia...huhu...
Miah ni antara best friend aku masa Form 4 dan Form 5..dulu kami selalu berempat, aku, Nana, Miah n Lina...dorang ni dulu student rajin weh..asal ada waktu senggang je, gi jumpa cikgu nak tanya pasal pelajaran...aku? dorang bertiga gi jumpa cikgu, aku bantai tido dalam kelas...hahaha...
hoiii, best tau tido dalam kelas, siap mimpi lagi...ekekek..

 yang ni pulak Maisalamah, atau Mai...
sembang punya sembang, rupanya dia selalu datang menara ofis aku bila ada event, dan dia cakap pernah nampak aku kat ofis tapi tak berani nak tegur...takut salah orang...huhu..
kecik betul dunia ni kan...

 yang ni pulak Zulaiha atau Jue, dia ni cikgu Math aku dulu ni...tak pernah kedekut ilmu, sampai sekarang aku masih hormat dia sebagai cikgu aku...nanti2 bila free aku nak buat entry khas utk sahabat baik aku ni...dan dlm entry khas tu nnt, aku nak cerita mcm mana aku yg dulu sangat lemah dalam subjek Math, boleh dapat kepujian masa SPM atas ilmu yang Jue curahkan dulu...terima kasih banyak2 Jue, hanya Allah yang mampu balas ilmu yg kau pernah curah kat aku dulu..
oh ye, inilah wife Pie, usahawan muda yang aku duk bersembang kat pic atas tadi tu...

 ni pulak Hamadah atau Madah...pernah terserempak dengan dia kat Tesco Rawang, tapi masa tu aku ingat2 lupa muka dia..hahaha...
mana taknya, masa terserempak tu, dia dengan ex boyfriend aku...bila dah terjumpa dengan ex, memang gelabah habis la kan, kawan lama pun aku lupa...ekekek...
tutup cerita tu, masing2 pun dah ada life sendiri...

 anak2 aku layan main bola dengan kawan2 baru...

 Junior yang mendapat perhatian pada petang tu...

 kan aku cakap, bila dah lama sangat kami tak jumpa, macam ni lah, seronok sangat...
ini Norliah atau Liya, pakar kuih muih ni kau...jangan main2..hebat di dapur ni weh...tabik spring!!

 sebahagian ex student SAMTAJ yang hadir...
kalau tak silap, yang hadir cuma 9 lelaki dan 14 perempuan...
tapi ada yang takde dalam pic ni..ada yang belum sampai lagi, ada yang balik sekejap hantar anak2...

 keluarga besar kami, ada jugak yang datang solo, tak bawak isteri dan anak2..huhu...

 dalam ramai2 ni ada pakwe cinta monyet aku masa Form 2 dulu tau...ekekek...

 dah ada anak kecik gini lah, agak terhad nak kesana sini...nasib baik hubby banyak membantu...

 kawan2 aku ni masih sporting macam dulu, masih happening macam dulu walau masing2 dah beranak pinak...seronok sangat jumpa dorang...
dorang ni mostly ramai yang mengajar, cikgu dan ustazah kekdahnya...hebatttttt...

 acara hampir selesai, ada discussion sikit dengan penasihat mini reunion, iaitu dengan Eai..tapi apesal pic Eai takde ni weh...siapa yg snap pic ni weiiii...

 again, me n Mona...

 haaaa...ni Yusri...dia ni antara yang kuat menyakat aku dalam telegram group...
sebab dia ni antara kawan yang tahu cinta monyet aku dulu...hahaha...
so, memang aku kena bahan la dalam grup...huahuahua...

 kurang pasti kek ni siapa yang bawak..Indulgence ni aku tak rasa pun, bukan kek ni je yg aku tak rasa, laksa yang aku order kat makcik aku pun, aku tak sempat rasa, sebab sibuk sangat bersembang weh...

 lasagna yang sedap ni Yati yang bawak, tapi dia datang dah lewat sangat...aku pun nak balik dah masa tu sebab hubby tak berapa sihat sangat...so, aku tapau je...
Yati, next time kita bergambar sesama ye...tak sempat sembang panjang dengan ko, ko sampai, aku pulak nak balik...huhu...

aku tak tau paparazzi mana yang snap pic aku ni...pic ni dorang hantar kat group...
terasa diri artis sangat bila kena turunkan sign kat banner...muahahaha....


sungguh, aku hepi sangat dapat jumpa balik kawan2 lama masa sekolah menegah dulu...
20 tahun weh tak jumpa...memang rasa nak nangis je masa tu...huhu...
serius, tak cukup masa nak bersembang masa tu...
dorang ada plan nak buat grand reunion lepas ni, InsyaAllah kalau umur panjang dan takde halangan, memang nak join sesangat...

tq pada kawan2 yang menjayakan mini reunion kali ni
walau kehadiran tidaklah ramai mana,
dah cukup buat kita mengeratkan kembali silaturrahim...
Alhamdulillah

17 comments:

NM03 said...

aku call skangggggggg

Lynn Hamzah said...

kitorang baru plan nak buat ghatering disember nie...syoknya...

Miz Eija said...

wah bestnya... spoting semua nya.. alhamdulillah semoga persahabatan kekal selamanya.. salam perkenalan dari saya :)

AnneRaini said...

nak reunion jugak..budak2 sklh aku plan reunion bertahun2 haram tak jadi..hahaha

azrinna nur said...

Wah! Bestnya reunion. Dah berbelas tahun tak berjumpa kawan2 sekolah dulu.

adarnadzmie said...

seronok dpt join reunion cam gini...rindu zaman sekolah dulu2...rindu rakan2...:)

Eye_nee said...

Mini2 pun kompom meriah kan sis...mini begini dah gamat cuba bygkan kalau ramai yg join...bestttnya akk suka sgt lihat ukhwah yg masih kekal begini..keep it up....

Tihara said...

seronoknya wahida :)

amirah said...

ghase kan kalo wat reunion, ghase mcm nak malu2 pulok...muhahaha..yela, jaman budak2 gengster dol kg dusun la konon dlu..segan gila..hahaha

Ratu Hatiku said...

Wahhhh...seronoknya....bkn sng nak dpt berkumpul balik bila masing2 dah berkeluarga...

Khai♥Rin : anies said...

muka mesti byk berubah kn... dulu comot je skrg segak bergaya... ;-)


p/s ada membe blogger nk ke medan n dia minta idea spnjg ke sn... so sy minta izin copy link blog (esp ttg medan) ni utk berikan kpd dia...

KedaiKecik Arif said...

Assalamualaikum...
wahida... rase2 kalau sy datang ko kenal sy lg tak... heheheee
bestnye.. tak dapat join korang hari tu...huhuhu..
rindu kat kawan2...

wahida said...

Kedaikecikarif: sori, ni siapa ye..lela ke..insyaAllah aku ingat lela

Diana Rashid said...

seronok nye dia.hehhehe..siap dapat jumpa kekasih cinta monyet giteww..hehehh

eima said...

mmg byk gambar pun ... tp best je tgknye .. korg ni suka bersahabat tau ... terbaik

ietams said...

meriahnyaa re-U,
baby tu memang baiknya..sporting betul bagi chance kat maknye ..
diam aje dia ye..

cik laili said...

Ex-SAMTAJ Sg Besar ke?