nuffnang advert

Tuesday, September 9, 2014

Edisi Junior: cucuk dua bulan

Assalamualaikum semua...

semalam dah tunjuk pic Junior marah kena kejut dari tido
hari ni aku up pic Junior nangis masa nak kena cucuk 2 bulan
kejadian hari Rabu lepas, umur Junior genap 60 hari


aku bab cucuk anak ni mmg aku lemah sikit, aku bagi daddy dia yang handle, mak ketaq okayyy..
bukti aku neves tgk jarum ko boleh tgk semua pic utk entry ni semua goyang...hahaha...

kita sembang2 dulu, bagi Junior ralit...

amboi seronok awak bersembang dengan daddy ye...

ini budak memang kaki sembang..pukul 3 pagi tak nak tido tau...dia bantai menyembang dgn aku sampai pukul 5...pas tu dia nak dapat balik tido dia, dia akan resah2 dulu...tiap2 hari okayyy...huhu...kalau tak layan si Junior ni, dia akan panggil kita sampai berbuih2 mulut dia tu...kuat main air liur tau budak ni...
tgh mama tak masuk keje lagi ni boleh la mama layan awak Junior, mama dah start keje balik next month, masak la mama kalau tiap2 hari kena layan awak mcm ni...ekekek...

sweet moment, Junior n daddy..

kalau lah mama faham bahasa baby kan best, nak sangat tahu apa yg awak nak citer sangat tu...

pastu daddy cakap jap lagi awak nak kena cucuk, terdiam sekejap dia..

ok nurse dah cucuk peha kiri dia, dia terkedu sekejap..termenung kena cucuk..
terkesima gitu...

lepas tu baru Junior nangis...ekekek...
sweet la anak mama ni...


perkembangan Junior:

new born: 3.6 kg
1 bulan: 4.4 kg
2 bulan: 5.4 kg


Alhamdulillah, membesar dengan sihat ye Junior...

oh ye, tengs pada semua yang mendoakan kami masa kami kena sakit mata
Alhamdulillah, junior tak dijangkiti sakit mata tu dari kami...
Syukur kepadaMu Ya Allah...


14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Ayu Zan said...

Alhamdulillah.. Junior pandai bual. Bestnya.. Hrp baby ayu nnt pun suka berbual.hihi

erny firdaus said...

comelnya..bestnya... ;-)

Kakzakie said...

Aduuhhh... sakitnya. Kakak macam Wahida semua anak cucuk papa mereka yg pegang. Kakak rasa nak terkencing setiap kali anak nak kena injek...

Dah pandai sembang siap senyum lebar lagi:)

amirah said...

..usah kata ko sorang je takut jarum..sama ler..hehehe..kesiannn nengok baby kena injek..kejap je dh 2 bulan junior...nnt tau2 dah kawen je..

akubiomed said...

Pandai mengagah. Seronok melayan.

Ratu Hatiku said...

Comelnya...geramnya tgk bby...

Diana Rashid said...

muka kena cucuk pun comel..hahahh.

eima said...

nanti jr besar nanti tunjuk kat die gambar die kena cucuk hihi ...mesti die pun ngeri

AnneRaini said...

alolo comel lah..geram tau..pandai senyum.

m.u.l.a.n said...

Alaaaa comel nya gerraamm nyaaaa..

Dah deliver pon ibu manis ni.. Tahniah & Alhamdulillah

aLyNnZ said...

alooorrr..ciannyer..semangat nyer ms junior lagir..cornfirm lagi bambam lepas nie...

ain.ya.nun. said...

Hamboi junior, kekecik dah pakai tie ni.

♡ a.y.u ♡ said...

cara masa kena cucuk sama macam qina...lepas kena cucuk diam..hahahaa