nuffnang advert

Monday, September 8, 2014

Edisi Junior: bangunnnnn!!

Assalamualaikum semua...

Miss me tak? Miss me tak?
Eleh korang, cakap je lah korang rindu ngan aku
Mesti korang boring kan bila masuk je blog ni masih x ber update
Baik korang ngaku, betul tak? kehkeh...
Matik la statement, jap lagi ada la anon komen dengki ngan aku
:)
Eh, blog ni dah ada haters tau, keji sangat komen2 dorang ni
Cik anon, get your life okay!!
Saya sedih tengok awak...

Okay, abaikan je anon anon yang sibuk skodeng pasal orang lain tu
Baik share pic junior kena kejut dari tido
Let's go...

 amboiiii sedapnya awak tido junior...
gambar2 ni semua masa dia umur genap sebulan
aku pun tak habis pantang lagi masa ni

 junior ni kalau tido mengiring mcm ni, mmg dia lena sgt la
korang jangan tanya kenapa dia tak berbedung, dia ni bedung cuma seminggu lebih je
pastu aku lepaskan dia sebab dia mengamuk kalau kena bedung..
kuat mengamuk macam mama dia...ekekek...

 hrmmmm, mimpi apa lah awak ni ye...
kesian junior masa ni dia kena rashes kat pipi...huhu..
tapi sekarang dah ok la...
ramai yang tanya pasal rambut junior ni, 
ye, ni memang rambut dari dalam perut lagi..
memang lebat, ketiga2 anak aku lahir semuanya memang berambut lebat
mak aku cakap aku dengan adik aku dulu pun lahir berambut macam ni..

 okay, mama nak kejut awak...
mula2 mama kena tarik dulu bantal peluk awak tu..

 oh, bantal peluk dah kena curi pun dia sambung tido lagi...eiiii, sabo je la...

 aku goyang2kan kaki dia, 
cium2 dia, gomol2 dia...
kejut dengan penuh kasih sayang gitu..

 ok, dia dah mula bukak mata, berkerut dahi, dah mula mencebik...

 dah start menangis....
mamaaaaaa, kenapa kejut saya???
saya tengah mimpi jumpa awek la...huwaaaaaaaaa...

 hei, awak tau tak dah pukul berapa ni? dah 10.30 pagi tau, amboi amboi...
bangunnnnnn....

 ya Rabbi, dah bukak baju pun dia sambung nangis lagi...sambung mengamuk...ekekek...
ok ok, meh mama pujuk meh...

ha, baru ok sikit, itu pun dahi masih berkerut, tak yah nak bengang sangat la heh,
dah jom mandi!!



pagi2 wajib cium junior satu badan, sebab ada bau masyam
masyam tapi best, bau original gitu...
mama sayang budak masyam ni...


 sori, pic tak memuaskan hati..huhu

17 comments:

wida said...

Sedapkan dapat peluk cium bau baby..bestnya

adarnadzmie said...

junior musyuk masham tak mo bangun lg ke???


NM03 said...

morning ayed!!!!

Nisah Idham said...

lama tak singgah sini.
eh ada baby. heh baby Mushuk.. bangunnnnnnnn... :)

eMMe said...

Assalamualaikum Raeed... alalalaaa.. marah ek kene usik time tido ek... lenanya... lewat tol bangun.. Kak Ida, brape kali Raeed jaga?

wahida said...

Emme: dia ni pukul 3 pagi ajak menyembang...pastu susah nk tido..tu yg marah kena kejut tu..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

alaa tommei tommei....sian dia kena kejut yea...

Ann Ishak said...

uissss sedap buat bantak peluk jugak si junior ni :)

Makcik Anak 3 said...

alorrr lorr...geram nyer....lama nyer tak mengulit bby sndri nie...
lawa nyer..sarung bantal die...buat snediri yer?

Acik Erna said...

Comel sangat

Diana Rashid said...

lebatnya rambut..boleh buat rambut kpop nih..heheh

wahida said...

Makcik anak 3: buat sendiri tp bukan saya yg buat, nenek saya yg jahit..hehe..

LYAfrina said...

rambut lebat..
comel sgt..esspecially part nk nangis tu..cute sgt

whitecappuccino said...

olorhhh...ngantuk ya dia

Ena said...


kijam la mama ni..
gewamnya la nengok!
cute sangat

Ayu Zan said...

Bau baby..bau syurga...hihi

ietams said...

alaaa....bestnya baby..
comellll!