nuffnang advert

Wednesday, August 13, 2014

sesuci lebaran

Assalamualaikum semua...
eh, gambar raya aku tak habis lagi tau, ni nak sambung lagi sikit...
ala, gambar salam2 je...kehkeh...

birthday hubby tahun ni jatuh pada 1 Syawal, so, pagi2 raya lagi dah dapat kucupan dari mak mertua aku...

pastu pelukan dari abah...

 acara bersalaman di pagi raya pun start...

mak mertua kesayangan aku....dia semulia mulia ibu mertua...
layan menantu sama rata macam anaknya sendiri...
Ida doakan mak sentiasa di bawah rahmat Allah hendaknya...

 aku suka tgk gambar ni...ni family Nurul...adik hubby yang bongsu...
comel je si Chinta menyelit sama...

 masa turn anak aku si abang bersalaman, sebaknya Allah je yang tahu...
sebak sebab aku selalu marah dia, bila abang mintak maaf masa ni, sumpah touching!! huwaaaaaa....
maafkan mama ye sayang, mama selalu marah2 pun sebab mama sayang abang tau...

 semoga abang boleh jaga adik2 abang dengan baik okay...

 si adik ni tak sabar tunggu duit raya dari atok...

 holloh holloh...comel je dak adik salam2 macam ni...

 tq utk ciuman ni adik!!

 ha, mintak maaf dengan abang tu, adik selalu menyakat abang kan...
ye, anak aku si adik ni, kuat menyakat...abang dia diam je, ada je benda dia buat onar bagi menaikkan kemarahan abang...pastu dua2 pun start bergaduh...mana aku tak jadi tarzan kat rumah...hahaha...

 si Chinta yang umur dua tahun ni pun pandai salam2 semua orang...
Chinta comel ni punyalah keletah, mulut tak berenti menceceh....
geram maklong dengan awak ni tau...

 cucu2 mak mertua aku...ada 8 orang semuanya termasuk Junior...tapi Junior takde la dlm gambar ni, dia sedap tido dlm bilik...

 ha, ni family Ain, dari Melaka...ni adik hubby yang no. 2...
pada yang dah lama follow blog ni, rasanya ramai yang dah tahu, hubby satu2 nya anak lelaki dlm family, ketiga2 adik bawah dia semua perempuan...

 ni pulak adik hubby yang ketiga, Mimie..

 family Nurul, adik hubby yang bongsu...
ish Chinta tu, dia dah start buat onar di pagi raya...hadoiii...

 daddy n Junior..

 memang keja Junior ni tido je la...haha...

 Junior memang anak yang baik, dia hanya akan menangis kalau nak susu atau mintak ditukarkan pampers...selebihnya dia memang tido je la...ekekek...

 ampunkan I, sayang...i banyak buat dosa pada u...
terima kasih sudi layan kerenah buruk i sepanjang preggy baru2 ni...huhu...

 love u, hubby!!

ciuman utk birthday boy...heheh...

last but not least, gambar ramai2 di luar rumah...
tengok je la Junior tu, orang kiri kanan bukan main bising menjerit2, dia sedap betul layan tido...haha...




demi Allah, aku sayangkan family mertua ku ini...

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Anonymous said...

Huhu... hebat.... Tp... Simpan je dlm peti besi...

eima said...

wahhh bgsnye korg ni ade sesi bersalaman ... keluarga kami tak de .. huhuhu

wahida said...

Anon: rilex...tak suka jgn tgk okeyy

eMMe said...

Kak Ida, mase kak Ida Pregnant Jr ade tersumbat sumbat idung tak? n suara bertukar sengau... tu yg saya alami skrg dah 3 bulan pregnant kak... sonok tgk gambar raya kak ida, byk nye gambar2...

Fiza Rahman said...

Happy family. Suka tgk gambar2 ni. Lebat rambut junior. Comel jer.

AnneRaini said...

alhamdulillah ko dpt mertua yg ok...ko igt kisah akak ipar aku? hoh die buat prngai lg taun ni..hilang sabar aku..huhuhu

wahida said...

Emme: takde pulak aku dpt symptoms mcm tu..huhu...ko preggy nok? Alhamdulillah...hepi 4 u...take care tau...

Anneraini: ya Allah...dia buat hal lg? Sabo je la nok..bykkan doa semoga Allah bukakan pintu hatinya

rasp said...

alhamdullilah...
suka tengok gambar2 raya u sis...
can feel the happiness & love ....
junior memang good boy lah....

Ena said...

Bestnyer..
Kita pun tetiba touching jua part salam2 tu.. sbb tiap2 tahun kita pun gitu.. sob sob.. semua mcm tu agaknya yeh!

Fazleyatul Aini said...

alolololo suwittt

Tihara said...

alhamdulillah sejuk hati tengok gambar ni wahida :)

Eliss Mie said...

tahun ni x meriah mcm tahun lepas sbb abang dan adik tak balik. gambar 2 pun x amik. tggu raya haji jer la..

Norhasniza Khalid said...

meriahnya tengok pic raya ni, selamat hari raya dari mamaniza.com

P/S : kali pertama singgah dan follow

azza said...

K.ida... ape maksud si anon tu?
Ntah ape2 la

Makcik Anak 3 said...

meriahnye suasana dihari raya..
Selamat Hari raya untuk awak jugak..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Tetiba aku nak nangis pulak bila part si abang tu salam kau..Sebab anak aku pun sama selalu buat aku marah..

NM03 said...

junior ni nak kena kepam celah ketiak maklong eh... meh sini... geram betol taooo...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bersalaman di pagi raya memang syahdu dibuatnya Wahidah..
Bagus junior tu tido ajer :)

Ann Ishak said...

warna warni di pagi raya :)

Nafisa81 said...

Selamat hari raya ye...
eh...nampak kurus sungguh dalam gambar raya ni..

Eye_nee said...

Baiknya Junior..mcm ni pu nya baik boleh beranak 3 4 kali lagi sis...hehehehe..

aLyNnZ said...

sweet jew pic raya..bertambah meriah kan dgn kehadiran si kecik..owhh..turn beraya di rumah mertua yer..alynn thn ni dirumah sendiri..

Amanda Suria said...

seronok tgok family ko nok...comelnya si Junior...budak sekarang mmg baik2 kot nok...sama macam anak buah aku...