nuffnang advert

Tuesday, August 19, 2014

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta

Assalamualaikum semua...

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta
wah gitu tema merdeka kita tahun ni kan
korang jgn ckp korang tak tahu tema merdeka tahun ni apa eh
hahaha

Malaysia merdeka 31 Ogos, aku pulak dah merdeka hari ni, yeayyyy!!
I dah melepasi 44 hari tempoh berpantang uollsss...
clap clap clap
Alhamdulillah semuanya dipermudahkan
walaupun berpantang sendirian
selamat jugak akhirnya melepasi zon sengsara
muahahaha

terima kasih pada mak mertua yg temankan seminggu lebih
di awal bersalin hari tu
lepas tu mak sendiri pulak yang jaga sekejap
pastu berpantang la aku sendiri
dibantu oleh hubby
tengs hubby banyak bantu buat kerja rumah
takde u, i tak berdaya okey

kalau dulu kedua2 anak aku berpantang di rumah mertua
kali ni berpantang di rumah sendiri
of coz lain feeling tu
ye lah, home sweet home kan

tapi yang tak best bila berpantang sendiri ni
takde orang tua yang memantau
bila takde yang memantau
mulalah iman tu goyang
nampak air sejuk dlm peti ais rasa nak gogok je
hahaha
tapi nasib baik iman kuat
ecewahhhh

my hubby sayang, i tahu u baca blog i, 
tu junior ajak jalan malam ni, mahu kah?
lepak mapley pun jadik la...
ekekek


13 comments:

Yusmawati Paiman said...

Amboi!!! Lepas 44 hari terus nak berjalan ya!! Malam pulak tu. Babap kang...hihi.

Nanti dulu kot Wahida, kalau siang takpe, jalan jelah, malam ni, baby baru lepas hari, better tidak kot, tunggu lagi sikit...hehe.

Comelnya baby....tp kak yus 5 cukup lah, walau suka tgk baby, tak larat nak menambah....hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, alhamdullilah. lepas sudah berpantang. heee takmau la bawa keluar malam. kecik lagi ni hero akak. hehehe btw, baby comel. nama dia siapa kak?

wahida said...

All: tak bole kuar mlm ke??? Huwaaaaaaa...ok lah...saya yg menurut perintah...jalan weekend ni je lah..huhu...

AnneRaini said...

betul ler nok..baby xleh bawa keluar malam2. fragile lagi tu... takut ada yg ikut pulak.

eMMe said...

Alhamdulillah... merdeka dah kak Ida... dengar tu kata2 nasihat dari yg lebih arif, heeee~

Eye_nee said...

Amboiiiiiii terus nak ajak kuar mlm...agak2 lah...tau lah hazab dah lepas..kuar siang lah tunggu weekend ni...

♥ Vna ♥ said...

tahniah beb dah merdeka!

kalau dah 'merdeka' ni, lepak mapley pun rasa heaven sangat ekekekekk

amirah said...

oit oit...kuatkan iman lagi..hahaha...lebatnya rambut junior ni..pjng jugak tu..apa la agaknya ko makan ye masa peknen..rambut budk2 tu masa lahir dlu mcm boleh kira je...hehe

GREENJADE said...

lama x singgah sini..mcm2 hal terjadi lately..

amboiiii..suka nya dia nooo...Alhamdulillah merdeka dah noo!!tu dia deddy...junior x sabar nk jenjalan dah tu...moh leee..heeee

JunAina said...

Tak sesabau tunggu weekend...

eima said...

merdeka kan ... perkara paling hepi bila dpt keluar ruamh habis pantang

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Bila dah 'meredeka' macam ni memang seronok. Dah boleh berjalan-jalan dengan bebas..hehe.

MuMMie BeRRy said...

sis congrets sory lama x singgah blog, sbb xde kat kl, luar kawasan kat penang dok site stahun awal 2014 till march 15 kui kuii, wah best tiba2 baca surprise sgt ada junior, sy dok cari ni sape junior...jdi stalker jap hehehe, ok dh dpt jwbpan... happynya ada junior neway congrets sekali lg sis...