nuffnang advert

Monday, July 21, 2014

kau tunggu aku datang!

Assalamualaikum semua...

mak aiii, dah nak dekat raya rupanya
tahun ni aku tak rasa kemeriahan hari raya pun
bukan sebab apa
dah la tak dapat puasa penuh
pastu banyak benda aku tak dapat buat di bulan yang mulia ni
huhu

pastu pulak selalu kalau nak dekat raya
aku sibuk order kuih raya kat member2 ofis
ni dah berpantang mcm ni
memang aku kat rumah je la
nak tempah kuih raya pun mmg tak la
beli je la nanti kat kedai atau shopping mall

pastu tahun ni aku tak tempah baju pun
sehelai pun takde tau
sebab dalam berpantang macam ni aku tak tau shape badan aku lepas ni mcm mana
hahaha
takpe aku pakai jubah mana yang ada je la
tapi sekarang ni aku sedang gigih berusaha kuruskan badan
tak dapat banyak, kurus sikit pun jadik la
yang penting, aku tak nak perut boroi
perut buncit adalah satu ketakutan buat aku
nehi nehi

fuh, berpantang di bulan Ramadhan adalah sangat menguji keimanan okeyyyy
dengan cuaca panas kat Rawang ni
memang dahaga sangat2
kalau dapat minum ais bestnya la hai
tengok pulak hubby dan anak2 buka puasa minum air kelapa
aku ni dah la kalah kalau tengok air kelapa
feveret okeyyyy
bila aku tengok laki dengan anak2 aku berteguk2 minum air kelapa sejuk
aku tension tau
huwaaaaaa

sudahnya, aku bayangkan je la air suam aku tu ibarat air kelapa
huhu
nantilah, aku dah habis pantang nanti
memang aku terkam air kelapa dulu
pastu aku nak cari air Sarsi gas jugak
fuhhhh sedapnyaaaaa


27 days to go,
kelapa sejuk, kau tunggu aku datang!!


18 comments:

AnneRaini said...

aku dlm pntg pon yg paling digeramkan air sejuklah..dahler panas..huhuhuhu.. bertabahlah nok.

Khai♥Rin : anies said...

nnt sy dtg beraya sy bw air kelapa yekkkk (ayat utk memanaskan ati ;-)

Sue-Rya Qistina said...

bertabah ye kak. dah pernah rasa berpantang dlm bulan puasa thn lps. hehehehe

ain.ya.nun. said...

Nyum nyum sedapnya air kelapa. Haha.
Nak?

idzwa kamaruddin said...

wehhh buka posa dgn milo ais tabur...heaven gila kottttt..hehehee..aku dah rase okkkkkk...bertabah la ko ye!

amirah said...

saborr....saborrrr..hehe

norhidana miswan said...

selamat berpantang kak... sile lah telan air liur nengok segala juadah berbuka yg sedap... raya 3thn lps aku dh rasa masa beranak kan aiyan... baru pegang mak aku dh jeling hahhahah

uncle gedek said...

orang berpantang mesti pakai stokin kan?

tu stokin bola laki ke..? hehe

wahida said...

Uncle gedek: tu bukan stokin bola, tu stokin keje laki saya tu..haha

Eye_nee said...

2 dari 3 anak akk...akk berpantang dlm bulan puasa sis oiii...hazabnya la haiii....pernah curi2 gogok air peti ais kooo...ambikkkk...ptg tu bentann akk....menggigil2 badan...kantoi sudah dgn mak...mak akk siap bakar tungku lag mlm2 tu...bertungku akk sampai kepagi sudahnya...

ietams said...

raya ni penuh la poket raeed dgn duit raya ye...

eMMe said...

pantang betol2 sis! kang nyesal nak pantang btol.. saya dah rasa dah... sebab tak pantang betol kan... sabar ye kak Ida!lagi pun akak breastfeed kan.. ingat baby...heeeee~

Kesuma Angsana said...

Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

JunAina said...

Dah jangan nak ngada2...ahahahaaa... Sabo le utk kebaikan masa depan ye dik.

eima said...

pastu anak plak jd mangsa sbb nafsu mak die ... sabar kak wei.. pantang la makan setahun .... yang lain2 tu tak pe ,..mende sejuk2 elakkan la.. baby plak kembung nanti ..pastu bdn sendrik jugak sakit .... sabar2

ros_reeza said...

sabar kak..sabar kak.. air kelapa tu boleh tunggu akak...hihi

Amanda Suria said...

Semoga tabah eh nok berpantang di bulan puasa....semoga ko dapat berat badan yang ideal lepas ni....x sabar nak tgok baby...

Makcik Anak 3 said...

pantang betul betul yer....heee