nuffnang advert

Wednesday, July 16, 2014

Ahlan wa sahlan, ya Raeed!

Assalamualaikum semua...

Fuh...punya rindu kat blog weh
serius, memang dari sehari ke sehari nak update
tapi masa tak mengizinkan
bila ada masa senggang sikit, aku bantai tido pulak
cover balik tak cukup tido malam sekarang ni

dan sekarang ni kami suami isteri sedang sesuaikan diri
sesuaikan diri dengan keadaan baru kami
ye lah, dah lama sangat rumah kami ni takde anak kecik
bila junior dah keluar ni
rutin kami jadi tunggang langgang sikit
kehkeh
slow slow kami cuba adapt

Junior selepas setengah jam dilahirkan
sumpah aku menangis masa nurse bawak Junior bagi kat aku
sebak dan terharunya...
sepanjang preggy kali ni
banyak dugaan aku hadapi sebenarnya
tapi tak payah la aku citer kat sini
cukup aku panjatkan kesyukuran ke hadrat Ilahi
kerana semuanya selamat

 lebatkan rambut saya?? hehe..

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh
Wahai anakku
Wan Ahmad Raeed



Wan Ahmad Raeed
3.6 kg
5 Julai 2014
10.30 pagi
Hospital Sungai Buloh


InsyaAllah, kalau rajin, akan menyusul lagi entry Junior
mungkin banyak lagi gambar2 bakal menyusul
tapi tengok lah macam mana
harap2 mood blogging tetap ada sepanjang berpantang ni...huhu...

52 comments:

Kakzakie said...

Alhamdulillah dan tahniah dari kakak Waheeda. Zakat tahun ini pun bertambah seorang lagi ye..

Selamat berpantang..

Puas nak qada' puasa lepas ni:)

Khai♥Rin : anies said...

comel2..bleh bau baby smpi sini ;-)

mmm mcm ikut muka daddy je ni...

idzwa kamaruddin said...

argh...comel nyerrrr..!!!

Nieda ramly said...

alhamdullilllah...baby ramadan.
raeed jeling mama yer

Nieda ramly said...

alhamdullilllah...baby ramadan.
raeed jeling mama yer

Yusmawati Paiman said...

Assalamualikum Raeed sayang....comel Wahida.

Tahun lepas kak yus yang bersalin bulan 6 seminggu lagi nak puasa, puas qada puasa, hihi, tahun ni wahida pula ya....:)

Sharifah Nadzarah said...

Alhamdulillah...tahniah wahida...patutlah lama xde n3...
selamat berpantang...

Daddy Ziyyad said...

Yeayyyyy!!
Alhamdullilah...

Beraya dgn baby baru

Fiza Rahman said...


As salam baby Wan Ahmad Raeed. Comel nya kamu ☺☺

Bley tahan beso juga junior ni.

ZaLina BLank said...

tahniah .. wah lebih kurang berat anak sy .. heheheh .. selamat berpantang ..

Fazleyatul Aini said...

alhamdulillah
congrats

Emy Tak Kecik said...

alahai comelnye...geram tengokk.....

raeed...

adarnadzmie said...

tahniah wahida... bby comel sgt...:)

Nafira usof said...

eh.. dh bersalin dah??
rasa cam baru lagi umum pasal peknen~
Apa2 pun.. tahniah k~
selamat berpantang.. comel sangat bb~

Chik Att said...

tahniah .. lama tak masuk sini. tgk2 dah terima org baru ...

wida said...

comelnya..tahniah kak. selamat berpantang

amirah said...

muka daddy dia...alalala comeinya raeed ni...

NM02 said...

hi raeed, tunggu maklong sampai umh kamu ye...

eMMe said...

Alhamdulillah... Tahniah Kak Ida, patot lame tak nampak blog akak, dah selamat bersalin rupanya... Comelnye Raeed... Selamat Berpantang Sis!

Nurulhuda Abdul Latip said...

Ya Allah comelnyaaa..geram betul nengok...Selamat berpantang yea

ezlinda hisam said...

comelnya... tahniah kak.. alhamdulillah.. :-)

Zee Suhaini said...

tahniah kak..wah hero sumernya yer..moga sihat2 ajer dan selamat berpantang..

Eye_nee said...

Tahniah beb..comelnya lah dak Raeed ni...Selamat Berpantang yer...setahun ada masa nak ganti puasa nnt..pelan2 yer....

Sue-Rya Qistina said...

ala tomei2..geram pulak aunty tgk awak ni. hehehe
sedap nama baby akak. tahniah ye kak.
take a good care of urself ya :)

GREENJADE said...

ensem nye junior..nama pun unik & cute. Tahniah beb! berkobar aku nk kasi adik kt Hakim lak ni..uhuhu

berpantang elok2 ya...jgn culas2.

take care

ietams said...

eeee comelnyaaa..
ensem. name pun sedap
geram rasa nak ber baby lagi dahh pulaknya ha..

ietams said...

eeee comelnyaaa..
ensem. name pun sedap
geram rasa nak ber baby lagi dahh pulaknya ha..

Cik Nor said...

tahniah ye wahida.
alhamdulillah.
semoga Dia mengurniakan spt ini utk saya, ameen..

::NureeN:: said...

welcome baby raeed....
tahniah skali lagi wahida...
tunggu turn nureen insyaALLAH

norhidana miswan said...

sedap nama bby comei tuh... bestnyer thn nih beraya ngn bby kak

norhidana miswan said...

sedap nama bby comei tuh... bestnyer thn nih beraya ngn bby kak

akubiomed said...

Comel bayinya dan sudah pun buka mata.

JunAina said...

Alahaiiii...comelnya baby...

Tahniah buat Wahida sekeluarga.

Mummydearie said...

Alahai, comelnya! Lebatnya rambut. Sedapnya bau baby. Bertambah satu lagi ahli baru. Tahniah ya!

siti amynah said...

tahniah yer atas kelahiran baby baru....

HeNRieTTa JoSe said...

comelnye dia...

eima said...

wahhh comey sgt ....ni la baby teh botol ni ek ...

Makcik Anak 3 said...

alhamdulillah...tahniah

che mid said...

Alhamdulillah..ahlan wa sahlan Raeed...cute baby!!

ain.ya.nun. said...

Best kan wahida kan berjaga malam kan? *__*

Haha.

Assalamualaikum Raeed. Moga jadi anak yang soleh dan adik yang disayangi abang2nya.

Naemah Umi said...

alhamdulillah, tahniah ye...sedap nama baby tu...welcome to the world Raeed...selamat berpantang ye

windu betul nak ada bb...windu bau bb hehehe

salwana nordin @ che'wa said...

alhamdulillah..tahniah!

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah,.

comelnya bby akk.. tembam gituuu

AzeedA said...

Alhamdulillah!
Born on our 16th anniversary lah!

AnneRaini said...

Allah rindunye bau baby...ciumkan aku si raeed tu...comel tau.

Chinta Safia said...

Tahniah...comei sgt baby kamu.

ayu Ismail said...

Tahniah..

RYS AREESA NASIR jr said...

Wah, alhamdulillah... n tahniah... samalah kita ni nampaknya... dah 3 boys hu hu...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah dah selamat melahirkan.. selamat berpantang dan berjaga malam ye :)

dakcik said...

alhamdulilah..comelnyaaa! geram tgk baby boi..:)

ros_reeza said...

Alhamdulillah... comelnya baby :)

Amanda Suria said...

Tahniah nok...comelnya dia...geram tgok...nama pun sedap...