nuffnang advert

Thursday, June 19, 2014

Family Day @ Glory Beach Resort

Assalamualaikum semua...

Hari tu aku dah review pasal bilik kami di Glory Beach Resort, PD kan?
hari ni aku nak continue cerita pasal Family Day ofis hubby,
aku sambung terus cerita pasal dinner dan sukaneka ye,
lama punya entry, baru sekarang nak up...huhu...

 ofis hubby kalau buat Family Day, memang best...
rugi kalau aku tak join, ekekek...

 haaaa, kat sini lah kami bbq malam tu...tepi laut gitu...best...

 abang2 hotel sedang buat preparation makan2 utk malam tu...
bakor bang, jangan tak bakor...

 ok dah tiba masa utk dinner...
ni big bos hubby sedang bagi ucapan...

 aku malam tu tak berapa lalu sangat nak makan, so, mampu tengok je lah...huhu...

 malam tu ada persembahan dari setiap unit jugak...
yang ni unit hubby, first team yang buat persembahan...
dorang nyanyi lagu Terukir di Bintang, tapi masing2 tak hafal lirik, so, kena tengok kertas...hahaha...

 yang ni persembahan dari unit apa aku tak pasti la pulak...
siap gaya ala2 60's...best best...
ada beberapa persembahan lagi sebenarnya, tapi aku tak upload la semua pic kat sini...

 tema BBQ dinner malam tu, hitam, merah, putih...

 budak2 ni tak lekat duduk kat meja, berlari sana sini..
mentang2 jumpa kawan baru...

 haaaa, yang hujung sekali tu lah kawan baru anak2 aku...baru kenal malam tu, tapi dah kamceng giler...hahaha...
sambil hubby suapkan makan kat anak2 aku, hubby suapkan sekali budak tu...dah macam anak sendiri kekdahnya...ekekek...

yang kiri kanan aku tu pulak kawan satu ofis dengan hubby...aku kenal dah lama dengan dorang...
yang baju hitam tu, kak Zana, pernah datang rumah dia..
yang baju merah tu pulak, kak Erin...(hai kak Erin, i know u r reading my blog, wink!)
kawan2 hubby dah macam kawan2 aku jugak...

kena pandai2 bawak diri kalau pegi tempat orang kan...tak boleh pencilkan diri duduk sorang2 dan tak boleh berat mulut...kang hubby malu bawak wife yang tak pandai bergaul...hahaha...no no no, i tak nak hubby i malu, i nak hubby i bangga bawak wife macam i....muahahaha...

asalnya memang lah aku tak kenal kawan2 hubby ni, tapi dah bila tetiap tahun ada Family Day macam ni, memang boleh ngam la each other...

 lucky draw mlm tu, hubby dapat set comforter...yeayyyy!! Alhamdulillah...

 okay, now aku citer pulak sukaneka esok paginya...
macam biasalah, kena breakfast dulu...

 amboi abang, susah bukak mata nampak?

 apa ntah nama kawan baru anak2 aku ni, lupa dah...pagi2 dah carik anak2 aku...hahaha...ayah dia ajak makan dulu pun takmo...sabo je la...

 hubby salah sorang AJK dalam Family Day ni...so, yang terlibat jadi AJK, akan dapat T Shirt pepel mcm hubby pakai ni...hubby jadi photographer sepanjang Family Day kali ni, itulah tugas dia...

 tahun lepas kaler hijau, tahun ni pepel pulak...

 pastu setiap family akan dapat sticker mcm ni...
so, kena pakai sepanjang sukaneka nanti...

 ok, sukaneka dah start...ada banyak game dan pic, tapi aku tak upload semua kat sini...
sukaneka diadakan di tepi pantai, best!!
ni abang masuk pertandingan kepit belon...
adik tak sempat masuk game apa2 pun sebab game budak 5 tahun dah terlepas...huhu...

 game ni abang kalah la...asyik terlepas je belon dari celah kangkang dia tu...hahaha...

 eh, kalah pun dapat hadiah? kelassss ko bang...

 budak2 banyak layan pasir je la...
lupa pulak nak bawak alatan mainan pasir budak2 ni...

 ada jugak yang main timbus pasir...hehe..

 budak kecik ni pun tak nak ketinggalan main pasir...seronok betul tgk dia main pasir...bukan main ralit lagi...
orang angkat dia, dukung dia, terus dia nangis sebab kacau dia main pasir...hahaha...anak sapa lah ni, comel betul!!
eiii, geram tau dengan budak ni...tengok lah peha dia ni, bukan main montel lagi...rasa nak geget geget jer...

 pastu hubby ada join game kepit kacang pakai chopstik...
hubby i dapat no 1, uollsss...tapi pic hubby join game tu, tak sempat snap pulak...huhu...
pic hubby dapat hadiah pun jadik lah ye...

 4 of us...tahun depan kalau ada lagi Family Day, InsyaAllah, kami berlima pulak...

 AJK Family Day yang terlibat...terima kasih semua kerana menjayakan Family Day yang best ni...
uolss memang best!!

anak2 la paling hepi, dapat main air dan pasir...
dah jom naik bilik, nak check out dah...



terima kasih to ofis hubby yang setiap tahun tanpa gagal anjurkan Family Day mcm ni...
memang Family Day buatkan hubungan family semakin akrab kan...

15 comments:

amirah said...

meriahhh...best bestt

Nurzakiah Hanum said...

bestnya
bila la kita nak ada family day macam nie

AnneRaini said...

huwarghhh kasihanilah aku...tak pernha lagi join family day ni hoiiii..

Naemah Umi said...

happening bteul family day ni, suka tgk heheheh

tahniah mr hubby tu dpt no 1 :D

Cik Ecah said...

tiap2 tahun x pernah miss eh buat family day?
bestyaaaa kak...

akubiomed said...

Hari Keluarga syarikat saya juga memilih PD sebagai lokasi.

JunAina said...

Bila ada family day ni paling hepi anak2 lah kan...

Fazleyatul Aini said...

dulu masa kecik2 ofis ayah buat family day semua kene p

dah besar2 ni memang malas la haha

Kniedaz said...

seronoknya family day camni hehehe

SangRatoo said...

noks..berseri aku ngk ko menjak peknen ni..nanti selisih jumpa nak geletek perot jap buleh? :D

Eye_nee said...

Akk pun selalu gak join en suami punya family day..tp ada gak yg kerek sis..kita senyum2 pun buat tak layan..dah kita join team dorang kena bemuka manis lah kan sis...tp ada jugak yg baik2 mahu tegur2 kita...

Amanda Suria said...

bestnya ada family day...tahun ni malakoff xde family day...sedih...outing pun xde..

Amanda Suria said...

bestnya ada family day...tahun ni malakoff xde family day...sedih...outing pun xde..

NEKCIK said...

Nekcik pergi 12 Jun kalau awal leh tumpang makan kambing panggang kan

Maria Firdz said...

Awah.. meriahnya... :)