nuffnang advert

Friday, May 9, 2014

uniform polis adik

Assalamualaikum semua...

pic ni whatsapp dari owner tadika PASTI adik
Rabu lepas semua students PASTI ada sesi fotografi
aku ingat fotografi biasa2 je la
rupanya ada pakaian beruniform sekali
patut la balik sekolah bukan main lagi adik bercerita
suka sangat dia dapat pakai uniform polis
lepas tu duk sibuk cakap senapang budak askar tu sebenarnya patah
duk ulang citer yang sama
hahaha

bangga giler bila uniform adik siap ada gari
ada pistol bagai
hepi kemain

bila tunjuk kat adik pic ni
dia siap cakap
'mama, adik tinggi kan?'
ye lah adik, awak memang tinggi, tapi awak jugak la yg paling kurus
huhu

adik cakap ada gambar dorang main tembak2
aku tak sabar nak tunggu pic dari sekolah siap
nak tengok aksi adik


hrmmm, esok adik ada one day trip ke Masjid Shah Alam, Taman Botani dan melawat kilang Hi 5
harap2 esok adik boleh jaga diri
awak tu baru 5 tahun
risau jugak mama nak lepaskan awak
huhu
harap semuanya ok2 je lah esok
take care tau adik!
mama loves u...



p/s: bila tgk gambar beruniform ni, teringat kami anak beranak pegi Kidzania pertengahan tahun lepas, tak up lagi entry...ya ampunnnnn, dah setahun dah...nnt lah, aku akan up jugak, buat kenangan dlm blog, basi pun basi lah...hahaha...

21 comments:

amirah said...

memang bergaya!

Nieda ramly said...

eh ! askar tu pakai selipar

sudipVSsenduk said...

anak akak dulu Pasti jugak, pergi lawatan Kilang Gardenia & Vitagen. Sebulan cerita tak habis-habis. Layankan je la...

wahida said...

sudipVSsenduk: hahaha, tak sabar nak dengar citer adik pulak, bersedia lah kami laki bini dengar dia ulang citer yg sama kang...ekekek...

Khai♥Rin : anies said...

kt mn dpt uniform tu?

aisehhhh...askar pakai selipar laa;-)

wahida said...

khairin: uniform tu provided oleh sekolah

Rai Ourkizuna said...

bestnya bergambar camni.. cari PASTI gak la utk Damia nanti..kikiki

GREENJADE said...

best betul aktiviti tadika adik..seronok tgk.. :)

Ema Johari said...

bergaya dengan uniform polis..smart adik.

norhidana miswan said...

tinggi jugak adik ek, dlm kalangan kwn2 lain dia paling tinggi tuh...
wahh ada gaya jd pak polisi nih adik

eima said...

wahhhh syoknye amik gambar siap de uniform ... harap2 kat skool ayim nanti pun ade gini ..best aku nengok aku plak xcited .. untung adik pi skool kat situ ade pengalaman cam ni

Qaseh Vee said...

ha ah , paling tinggi tu ... merasa juga kan adik pakai uniform polis . segak gitu .

Kakzakie said...

Yelah adik yg paling tinggi:)

CaDLyNN said...

Comel je budak2 pakai uniform..yela adik plg tinggi

Rizziela said...

cute ajer..mestilah diaorang suka kan

anak sy pakai baju bomba..sampai hari ni dok cerita nak keje bomba :D

CikLily Putih said...

comel benau bomba tu la

Bitt (double IS) said...

wahhh sakan dia gaya nok..mesti gambo pon cantik2

Umie Artoqiemie said...

alagadesh omeynye adik2.. nak satu boleh? akak nak gak jd polis tangkap2 orang.

mama said...

wah bergayanya adik ngan uniform..
thanks dear..mama dah balik.. :)

akubiomed said...

Segak mengenakan pakaian seragam polis. Boleh ikut jejak nenek.

Kesuma Angsana said...

hehehe kemain segak lagi ni !