nuffnang advert

Thursday, May 8, 2014

teh botol oh teh botol

Assalamualaikum semua...

dah lama patut up entry ni
biasalah, dah nama pun Wahida kan
mana boleh lari dengan topik yang dah basi, hahaha

pernah beberapa bulan lepas aku cerita dlm blog
betapa teringin benar nak minum air teh botol
up kat blog hari ni
esok dah dapat teh botol
yeayyyyy
terharu okey dapat laki yang memahami macam laki aku tu, kehkeh
sila muntah hijau

masa balik keje, aku tengok laki aku letak bungkusan kotak ni atas meja
konon2 surprise la tuuu, letak senyap2 atas meja, ekekek
sekali wow!! teh botol lah!! lompat bintang aku kat situ
lupa diri jap tengah preggy, haha

sebenarnya, aku nak yang dalam botol
bukan dalam kotak macam ni, huhu
tapi takpe la, laki dah belikan, banyak bunyik pulak kan
isi air sama je, aku je yang ngengada nak yang dalam botol
anyway tengs hubby sayang, i is terharu
ni yang rasa nak preggy tetiap tahun ni, kehkeh
gigih laki aku mencarik kat Chow Kit
dalam katon ni ada 24 kotak
hambek ko, hadap la ko Wahida oiii
laju laju masuk peti sejuk
susun cantik cantik
bagi sejuk dulu baru la feel minum

pastu one of my Geng Pelangi, kak Dee tahu aku teringin benar nak nyonyot teh botol tu, wah, ayat nyonyot tak tahan...nak yang dalam botol jugak!! kak Dee dengan baik hatinya belikan utk aku, nasib baik kat bawah rumah dia tu mmg ada kedai orang Acheh jual teh botol ni, Alhamdulillah...ada rezeki Junior...heheh...
tengkiu kak Dee, mak jemah terharuuu...

kalau pi Indon, memang sah2 aku carik air ni dulu
tak minum air lain pun takpe la
sebab aku suka sgt teh botol ni
teringat masa kat Jogjakarta
bukan main susah pulak nak dapat teh botol ni
huhu
nasib baik la kt KL ni senang nak jumpa teh botol ni
kalau tak, memang haru lah
kena pi Indon pulak nak lepas kan ngidam, hehe

teh botol ni best sebab:
melegakan di waktu panas terik gitu
rasa airnya yang unik
so refreshing

tapi ramai jugak yang tak boleh telan air ni
tapi aku dengan hubby suka je
suka giler

sekarang korang tahu apa yang aku teringin sangat?
aku teringin giler nak makan aiskrim baru Magnum tu
ala, yang duta iklan dia Angelina Jolie tu
yang perisa vanilla caramel tu
ya Allah, sumpah terliur tiap kali tgk iklan tu
tapi tak ckp lagi kat hubby
yang aku teringin benor eskem tu
tapi aku tau dia baca blog bini dia ni
harap2 dia faham la....hahaha...


36 comments:

idzwa kamaruddin said...

amboiii dan dan aku plak yg terliur aiskrim magnum tuh....dah canne ni??

NM03 said...

tiap ahad aku ngadap teh botol ni noks kat pasar pagi. kalu tau kau nak... aku belikan sekaton. tak silap aku ada yang kotak besar...

wahida said...

NM03: haha...takpe...aku dah lepas ngidam aku dah...dah dapat cukup lah tu...janji lepas ngidam...

CikLily Putih said...

ermm nampak tapi belum pernah minum lagi.. mesti sedap rasanya ek

Fiza Rahman said...

Tak pernah minum teh botol ni lagi.

amirah said...

mujur junior memahami...sebab junior teringin benda yg leh dapat..huhu...

Ann Ishak said...

balik nanti mesti ada Magnum caramel pulak atas meja :)

lieyalatif said...

tu untung peknen2 nieh...sebut jek semua ade depan mate...antara lambat ngan cepat jek kan noks hehehehe

Cik Puan Eka said...

magnum tu sedap kak hehehehehe


tapi agak manis lah plak.

huwaa tak dapat2 lagi teh botol ni

AnneRaini said...

magnum mana pulak angelina jadi duta weh? aku tau yg baru tu magnum gold je. ada lagi baru ke?

faraherda.razalan said...

Punyalah dah lama x jln2, preggy upenye...hehege. Ngidam teh botol lg. Selamat membuyung!

::NureeN:: said...

eh, x prasan lak teh botol ni ada juai kat png ke x.. x pernah rasa... nak jugakkkkk....
icecream magnum caramel tue sedap cuma manis ckit hehee

wahida said...

anneraini: alaaaa, iklan baru tu nok, perisa vanilla caramel tu...

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedap2

tringt time p bndung tu. mber semua tak lalu yui yg pakat minum berbtol2..huhu

wahida said...

nuyui: kan yui, mmg best teh botol ni, ramai jugak geng aku masa pi bandung dulu tak lalu teh botol ni, aku sorang je yg hadap...hahaha...

ewanthology said...

sangat RARE tuu

husna yusof said...

hahaha teringat waktu pegi batam dulu,, first time minum teh botol ni,, emmm tp takleh masuk sbb rasa die tak manis aahaha

Khai♥Rin : anies said...

melompat2 bby dlm perut bla dpt air botol agk nyer ;-)

syariza09 said...

hahaha...dh poas nyonyot ker... tringin nk rasa, mcm manalah rasanya tu..

norhidana miswan said...

waaaaaaaaaaaaaa kerlas ko kak... best2... dpt nyonyot teh ais kegemaran ko, idak lah ngences anak ko nntis

Linda said...

Kenapa nama dia teh botol wpun dalam kotak yek? Mmg imported yek...

wahida said...

linda: hahaha...mmg nama dia cenggitu, teh ni asalnya dari Indonesia...

Bitt (double IS) said...

masakkkk la nok macam ni...hahahahaha jangan singgah blog aku gituw...lately suka buat resepi ntah apa2...agaggagagagaa

eima said...

sedap sgt ke wei .... cam teringin je nk rasa ... mana nk cari ni area putrajaya kedai wong solo tu ade jual tak ..mknan indon kan ....

wahida said...

eima: aku pernah try tanya kat wong solo kampung baru, kat situ takde nok...
ko try carik kat chow kit atau kedai2 runcit yg owner dia org acheh...

Umie Artoqiemie said...

elok beno lah panas-panas macam ni minum ayo teh kasi sejuk luar dan dalam.


ewahhhh.

zulhilmi tempoyak said...

kat malaysia xde ek.. ke tak penah jual.>?

Tihara said...

uih enak ney ngombe teh botol
eh tercakap jowo plok
akak minum teh bunga je wahida

Amanda Suria said...

untungnya orang preggy kan..nak apa je sebut esok leh dapat...best nyer nok....aku pun suka teh botol ni...sodap...

Fazleyatul Aini said...

mummy craving eskrem pulak dah hehehe

Izzati Amira said...

ni first time tahu pasai teh botol ni.

kak... model magnum tu angelina jolie eh? asai tak pernah perasan pun sebelum ni? haha. mcm lain sikit je.. hihi..

btw magnum gold tu rasa dia biasa-biasa je bg sye. sye lebih suka magnum almond. heee

CaDLyNN said...

Wah..mcm2 teringin..nasib ade org nk melayan..

POHPALEH BURGER said...

moral of the story.. kl kini menjadi negara indon kedua.. dengan buktinye teh botol merata2 hehehe..

1 lg... aeskrem magnum baru tu mane de angelina jolie..

haha... jgn mare haa... org ngandung takleh marah2... hehe...

GREENJADE said...

first time aku tau wujud teh ni..uhuhuhu sabo je laaa

ni kalu taruk aiskrim float sodap tak?? ahaks

mama said...

ingat hubby wahida import dr indon..ke2..suami mithali ..hari2 mama minum teh botol kat semarang..

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer !