nuffnang advert

Wednesday, May 7, 2014

oat choco? menatang apa tu?

Assalamualaikum semua...


punyalah fenomena oat choco ni
sampai aku pun teringin bebenor nak rasa sedap sungguh ke?
mula2 sumpah aku tak tahu pun kewujudan oat choco ni
tapi ada satu hari tu, sepupu aku up kat whatsapp group pasal benda ni
aku pun jakun la
dia ckp sedap la, tak sedar dah habis sepeket la...hahaha...
pastu sepupu yang lain pun ada jugak yang dah rasa, dorang pun cakap sedap
ok, terus membuak2 keinginan aku nak rasa benda alah ni
aku ni mana boleh orang cakap benda sedap2 ni
memang harus lah aku mencarik kan

pas dah baca whatsapp dari sepupu aku tu
aku pun bersembang la dengan Geng Antu Jepun
rupanya mek jah dah lama tahu pasal ni
dan dah pernah beli pun
dia cakap anak dia si Qausar tu pun bukan main suka lagi dengan oat choco tu
dia cakap kalau nak, dia boleh beli kan
aku pun laju2 order dengan dia
pastu pulak kat FB pun sana sini orang duk bercerita pasal benda ni kan
hubby aku cakap kat area rumah kami pun ada orang jual jugak
tapi takpe, kirim je dengan mek jah

 fuh, bangga giler setelah berjaya memiliki sepekat besar oat choco ni, kehkeh...

 dalam peket tu, ada beberapa bungkusan kecik macam ni la, macam2 kaler
orang ckp ada beza rasa each other tu, tapi aku rasa semua mcm sama je...hahaha...

memang sedap rupanya
memang tak sedar makan je dah habis sepeket
rasa lemak berkrim gitu
aku makan kat ofis je dah tinggal separuh
huwaaaaaa
nanti nak beli lagi
buat makan kat rumah
untuk anak anak
sorry abang n adik
mama termakan banyak pulak kat ofis
dah tinggal sikit, tak gamak nak bawak balik
nanti mama beli lain okeyyy
(hampeh punya mama, haha)


sekian, dari orang yang jakun
orang lain dah lama rasa
aku baru nak rasa
takpe, better late than never
kata ko

44 comments:

Nurzakiah Hanum said...

macam sedap je
sama la ngan aku jakun nie
nak cari la

Cik Puan Eka said...

eka pun dah makan dah oat choco ni. Member jual RM 10.00 sepeket,

kalau lapar, makan ni je rasa kenyang sebab oat kan hehe

ros_reeza said...

pernah jugak makan, member bagi. hihi..

Nurulhuda Abdul Latip said...

aku dah makan banyak kali hehe

Khai♥Rin : anies said...

suka jg...melantak sorang2 2 hr da abes ;-)

lieyalatif said...

lepas ngidam ko kan makyong hehehehe

ye kooo mmg pemes bende nie...org jual online sampai rm15...sedangkan aku beli kat tempat aku baru rm8 kooo...tapi pd tekak aku biase2 jek...aritu beli sepeket tak abis2 lagi hah...

NM03 said...

skang dah banyak jenis noks... kat pasar malam umh aku smlm pun ade jual

wahida said...

nm03: ye nok, adik ipar aku ckp kat pasar malam pun ada...

adrianna syaz said...

Wah..sya mau sya mu..mcm sdap ja ni..

ietams said...

memang tgh hot pasal choco oat ni eh

eima said...

LAMA DAH MENDE NI ... TP AKU PUN BR JE BELI BLN LPS KOT ..ADE LG KAT RUMAH .. TEKAK AI BIASA2 JE TP FAHIM YG SUKA SBB DIE PENGGEMAR VANILLA....

Fieda Zan said...

saya dah muak makan ni.. kat kedai borong ktrg 7.50 je sebungkus..

Anonymous said...

I suka yang white chocolate.

-Dakpink-

JunAina said...

Tamak punya pasal akak terbeli 2 peket sekali harung sekali anak2 tak suka...so mak dia pelan2 habiskan...ahahhaaa...

::NureeN:: said...

pernah beli 3 4 bln lepas, 2bgkus skali harung, sygnya x dpt sambutan la huuuuu
anak2 n asben x mkn sgt, ambik masa dkt 2bln nak abes...
so skrg dh x beli..
rasanya agak manis bg nureen :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg sedap..skg ada mcm2 jenis..

AnneRaini said...

akupun xmerasa lagi...belum membuak nak rasa.

Ema Johari said...

nak makan oat saja ramai yg termakan...dah buat camni ramai pula yang suka makan.

Makcik Anak 3 said...

hehee..saya pun tak rasa lagi nie..kena rasa jugak lah nanti..heheee

Rizziela said...

sangat2lah haven

idzwa kamaruddin said...

aku tak makan ler pulok benda nie..

misz sheyla said...

beli lain...nanti bwk balik sikit2 nanti kesian pulak berebut2...tapi mmg sedap

NEKCIK said...

mmg berhantu oats tu..bahaya..takleh berenti

Nieda ramly said...

berapa sepeket wahida?

Fazleyatul Aini said...

berapa RM sepeket tu kak
ada jual online ke
saya pon baca entry ni baru la tau hahha

Mummydearie said...

Belum terkena lagi penangan oat choco ni. Baru gak terbaca walaupun katanya dah femes amos. Pelik, takda pulak rasa cam nak mencuba :)

wahida said...

nieda ramly & fazleyatul aini: ada jual online nok, berlambak...
yang aku beli rm15, tapi adik ipar aku ckp kat pasar mlm jual rm12 je, kalau beli dgn pemborong rm10 je, tapi aku tak jumpa pulak yg murah, semuanya rm15 je...huhu...

GREENJADE said...

hihihi takpe makan berdua tu..nasib baik cepat tersedar...idak kalu habuk pun tak tinggal

ade jugak member2 dok rekemen tp belum dpt cahaya hidayah nk makan bendalah ni...hihihihi

*∽ IZAN ∽* said...

mmg tengah femes nihhhh. lom merasa lagikkk

cik fadh said...

oat ni mmg jadi fenomena skrg...smpai akk kt opis tu dulu bg kitorg rase, da masing2 order, smpai 4 5 kotak sehari bawak g opis sbb da meluas org order..huhu sedap!

Kniedaz said...

saya pun beli gak..dua paket..bila kat ofis lapar, makan yang tu utk alas perut..hehe

::EIDA:: said...

ohoiiiii kegilaan masa ini!

Eye_nee said...

ada sepeket kat rumah akk tu..anak yg kedua tu beli 17 henggit kooo...akk mcm tak ada seru pulak nk mkan...duk perati jer...balik ni nak try mkn lah...

Tihara said...

ahkak ni never ever
tak pernah rasa pun lagi..uhuu :)

norhidana miswan said...

hahahha aah melambak kan psl mende alah nih kt fb, org jual mcm2 harga ada mahal sampa rm20 hakikatnyer boleh dpt murah lg...

aritu kwn jual rm11 ke 12 je... kt kedai borong kadang dpt murah lg kak... tp mmg lah rasa nyer sedap...

Daddy Ziyyad said...

aku pun terjebak nok..
kirim ikut staff aku...dia beli online...hahahaha

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta ada jmpa kat kadai...tpi rietta jnis yg xmnataot, jdnya rietta xtry...adik rietta jer yg try....

Qaseh Vee said...

sama jer ceritanya . sis pi story kat my kakak . selambe jer dia kata , kat sekolah aku ada jual . adehh ... x khabaq pun !

Cik Yatt said...

memang sedap// dan sangat femes benda ni.. smpai yatt pon terjebak..haha

Linda said...

Wahhh mcm sedap...naper xde jual kt kedai yek

MAT NOR said...

Oat snack ni skrg dah mcm2 brand kuar sbb lonjakan permintaan dlm pasaran. pemborong pun abis stok sekelip mata.

oatchocho said...

klu nak beli borong n runcit..
area cheras n balakong
whatsap saya 012-2358252
best price wooo..beli runcit dgn harga borong..

effyzul ida said...

salam, i have stok oat choco / oat wheat
rm10 foc delivery in klang valley
0133235858 wassap/sms

InSaN^BiAsA said...

Salam,
OAT CHOCO DAN OAT WHEAT
TERBAIK DI PASARAN
COD AREA PUTRAJAYA,BANDAR BARU SALAK TINGGI
018-2262080 (BLEH MESEJ/WASSAP/WECHAT)
RM12 SATU BUNGKUS .
DALAM ADA 4+ PCS.
HARGA BORONG SEKOTAK RM240(stok no limit,bleh borong seberapa banyak selagi stok ada)

*AMIK BANYAK KOTAK HARGA BOLEH RUNDING LAGI...

p/s:BAGI YANG NAK ORDER DARI SABAH DAN SARAWAK HARGA DI ATAS TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN,KADAR BAYARAN MENGIKUT KAWASAN DAN BERAT YANG DITETAPKAN OLEH EKONOMI EKSPRESS BORNEO