nuffnang advert

Wednesday, April 16, 2014

Kantoi tersalah send

Assalamualaikum semua...

Al kisah,
Hajah Puteh & Haji Salikon ni adalah whatsapp group sepupu sepapat aku
Bukan setakat sepupu sepapat je ada dalam grup tu
Makcik, pakcik, anak buah, cucu cicit Haji Salikon semua ada
Atau senang cakap keturunan Hajjah Puteh dan Haji Salikon semua ada dalam group tu
Picture profile tu pun guna pic nenek aku, heheh

Dan satu hari tu, tiba2 ada adik sedara aku tersalah masuk wall
Nama dia Abid, tapi dalam whatsapp dia guna nickname 'Sepet Here'
Dia boleh pegi send kata2 'Miss u sayang'
Dan yang paling best sebab dia masih sekolah lagi okeyyy
Sekolah menengah tak habis lagi...hahaha
Lepas tu pulak, mak abah dia pun ada dalam grup ni jugak
Apa lagi, memang saja carik nahas la, kahkah

Sekali mak si Abid ni terus masuk melahar, muahaha
Gelak terkekek2 la kami ni dalam grup tu
Apa lagi, kami semua duk bahankan la si Abid ni
Dan sampai sekarang si Abid tak masuk2 dah dalam grup
Diam seribu bahasa, ekekek
Harus lah dia malu dah tu, semua pakcik makcik dah tahu dia dah ada awek

Tapi dalam hal ni, aku tak nak komen la
Mampu baca je apa yang dorang tulis
Tak boleh nak komen sebab aku dulu pun sekolah menengah dah bercinta
So, i is orang paling tak sesuai nak bagi nasihat
Kehkeh

Eh, tapi bercinta zaman sekolah best apa?
Hahaha, larikkkkk....

Moral of the story,
Pandai buat, pandai2 la simpan
Jangan sampai tersalah send
Tengok ni, kan dah kantoi!!
Apa daaa...

23 comments:

:: idzwa :: said...

muakakaka....patut ckp miss mak tuh!hahahaa..

Anonymous said...

Best kan ada group WA famili camtu. Senang nak past pape info.

Tapi kalau terkantoi macam Abid tu, memang bertahun lah jadi bahan. Haha.

-Dakpink-

attyfir said...

tergolak besar kty ..hahahha.. setaun tk masuk wassup group tu..tunggu jemputan je nanti

HeNRieTTa JoSe said...

sian dak abid tu...tapi itu la...kantoi woit ngn mak sendirik...ada awek xpe...asal jangan terlabih laih sudah...skank nie takut jugak tgk bebedak nie bercinta...ngalahkan org dah kawen...

PS...sian plak bdknye jd bahan...

Mummydearie said...

Hahaha...memang malu gilalah kalau dah makpak, sepupu sepapat semua tahu.

Eye_nee said...

hahahahaha....terpaksa kena leave group...

norhidana miswan said...

muahahah.... kantoi nk wat camne kan, msti kene denda tak blh blh wassap lg

salwana nordin @ che'wa said...

wwwaaahhhhhaaaaaaaaaaaaaaaa...kantoiiii ye

Sue Bee said...

hahaaa...jadi bahan sudah..malu wehh semua lam group tu tahu

Tihara said...

kan dah masuk blog mak sedare gitu :)

erny firdaus said...

hahahah!! Adeyyy..mau merah muka, merah telinga si Abid ni...adeyy..tergelak2 saya bace..

makchaq said...

Sian Abid... mesti dia ketuk2 kepala dia ke sebab buat kekantoian tu... he..
Makchaq masa sekolah x pandang langsung benda2 ni... tup2 lepas sekolah jadi antara orang yg paling cepat kawin banding ngan classmate semua....

Amanda Suria said...

hahahaha...akun pun pernah gak terkantoi beb..paling best terkantoi salah hantar i love you kat big boss aku si giant..masak aku kena bahan....

wahida said...

amanda suria: hantar ayat i love u kat boss adalah sesuatu yg amat mengerikan...hahahaha...

ASaDa RyutaRo said...

dunia di hujung jari.. mudah nak taip nak send.. mudah jugak la nak salah send. hahahaha

pernah jadi jugak kes salah send ni. kena tahan la kena bahan lepas tu..

abid.. i know how it feel. sabor je lah..

Nurulhuda Abdul Latip said...

adui kesiannya sampai tersalah send aku sendiri pernah tersalah hantar wasap, nak hantar kat hubby aku tapi terhantar kat bos besar nasib takde sayang2 huhu

eima said...

hahahah lawak betui la ..

Adi Javier said...

hahahaha... visit my blog
http://goo.gl/5S1iaP

Kniedaz said...

mesti malu dan kena tahan telinga hehehe

ietams said...

habis pecah rahsia bile tersalah window macam ni..
hahahaha..
masak jadi bahan

Bro Framestone said...

Bahaya sungguh kalau jadi macam nie...

Mintak dijauhkan...

rostina76 said...

adoiiiii, kantoi. kecian abid. hahaha!!!!!

Cik Ecah said...

muahaha pecah rahsiaaa...maluuuu tutup mukaaa ;)