nuffnang advert

Tuesday, April 1, 2014

cheese nan best in town bakal buka cawangan baru, yeayyyy!!

Assalamualaikum semua...

entah kali ke berapa kami makan kat cheese nan best in town ni...
dah berpuluh kali ada kot, rasa2 boring duduk rumah, jom yang, terjah nan cheese, heheh..
anak aku si abang paling suka mkn kat sini
dia kan mcm aku, hantu cheese
dah byk kedai nan cheese kami pekena, tapi tekak kami tetap la kat nan cheese Medan Tuanku ni
terbaekkkk tau
dan aku dah beberapa kali buat entry pasal nan cheese ni sampai tak lalu dah nak buat entry lagi...hahaha

tapi kali ni nak buat entry lagi sebab specialnya kedatangan kami kali ni sebab dapat bertemu dengan tokei kedai ni, Datin Ida. Datin Ida ni pun salah sorang pembaca blog aku...happy sangat dapat jumpa Ida ni..bertambah happy sebab Datin Ida belanja kami anak beranak makan...yeayyyyy!! tengs Ida!! semoga terus murah rezeki hendaknya...aminnn...

oh ye, sekarang ni RSMY House of Real Beriani ni bakal bukak cawangan baru yang ketiga.
yang aku selalu pegi ni adalah cawangan kedua kat Medan Tuanku, first branch kat Masjid India..
tapi honestly walaupun nama dia real house of beriani, tapi sini paling terkenal dengan nan cheese dia tu la..
no wonder dia claim nan cheese dia 'the best in town'
mahal sikit takpe, tapi berbaloiiii...sedap giler, nak pulak makan dengan kima daging dia...perghhhhhh...
meletopppp!!


meh sini nak bagitahu cawangan2 RSMY House of Real Beriani ni:

Main branch:

No. 16, Lorong Bonus 6,
Off Jalan Masjid India,
51000 Kuala Lumpur.
Tel: 03-2692 9700

Cawangan kedua:

11 & 13, 
Jalan Medan Tuanku,
50300 Kuala Lumpur
03-2697 0700

Cawangan ketiga: (bakal dibuka dalam masa terdekat)

D-72A, Plaza Usahawan,
Genting Klang, Jalan Danau Niaga 1,
Taman Danau Kota,
53300 Kuala Lumpur.


yang aku selalu terjah tu yang kat Medan Tuanku tu, sebab dekat dengan ofis hubby, heheh...
yang cawangan ketiga ni bakal dibuka mungkin dalam seminggu lagi...InsyaAllah..
makin maju aku tengok bisnes Datin Ida ni, Alhamdulillah...

so, kalau korang nak details boleh check it out kat sini:

FB: RSMY house of real beriani (Restoran Selera MY)

Instagram: @rsmy_


kalau dulu, cheese nan hanya ada start jam 6 petang sahaja, sekarang tidak lagi.
pukul 12 tengahari dah ada cheese nan ni tau, dan dorang akan rehat sekejap setengah jam pada pukul 5.30 petang...pukul 6 petang ada balik la cheese nan tu...dan berterusan sehingga jam 12 tengah malam.

pada korang yang belum pernah rasa, boleh la try...tak menyesal punya..
cheese nan dia paling best kalau makan dengan kima daging dia...phewwwww
sendiri taip, sendiri terliur...huhu...
ada petang kang aku balik keje, aku terjah lagi ni... :)

29 comments:

Mek Onie said...

feberet alwaysssssssssssssssssssssssssss T_T

NM03 said...

hari2 aku boley terjah sebab dekat umh aku! yeyyyyyy....

Sheila Salim said...

Assalamualaikum, semalam nak ke sini. tapi tak sempat. huwaaa lama tak makan cheese naan. terliur kak T_________T"

Nurzakiah Hanum said...

perlu terjah nie

nuyui a.k.a miss YUI said...

alangkah best kalau ada di ipoh..aissshhh

:: idzwa :: said...

memang sedap wehhh!!!

::NureeN:: said...

ni buat nak p beli cheese n roti buat sndrik nih
kat cni lupa la, ada tgk blogger g mkn, x sure kat na

JunAina said...

Akak hari2 merayau Jln Tuanku Abdul Rahman & Medan Tuanku tu apasal sellau lupa entri Wahida tentang nan cheese ni tah...ishhkkk...

AnneRaini said...

lama giler tak mkn sini. last pergi thn 2012... jauh nak ke sana dari umah aku..

Amanda Suria said...

suka sangat....tp betul kata ko nok..aku suka yang kat Medan Tuanku tuh...sodap....

norhidana miswan said...

mmg bt aku meleleh2 air liur nih kak, aku mmg peminat nan cheese tp takde yg gebus gini... cawangan baru dkt sikit ngn umah,.. blh try pg lah nnti

Eye_nee said...

mcm lembut2..mcm gebu2...meleleh2 chesse dia...sodappppnya...cam jauh lah pulak nak masuk town mkn roti ni...

ct kektus said...

tak pernah merasa cheese nan ni. teringin nak rasa. yg pernah makan roti canai letak cheese yg sekeping tu kat dalam nya. itu pon buat sendiri. hihii sama tak ye rasanya. hehee

Lynn Hamzah said...

tak pernah rasa cheese nan ni...mesti sedap kan...

Myra Jay said...

Owh Main branch kat Masjid India ye..
Ari tu kami stay area masjid India susah payah terjah nan cheese ni kat Medan Tuanku :)

Kniedaz said...

sedapnya....

eima said...

cheese die mmg terbaik la klu tgk ... lain kali jumpa datin ida ckp buka branch putrajaya plak ..boleh aku terjah .. aku tak penah ade peluang nk pi KL klu sesaja nk pi mkn ....

Emy Tak Kecik said...

setuju....memang layan.... :)

ikafantasi said...

sedapnye..terus nak gi kedai mamak ptg ni

iduraz said...

Yeay..dkt ngan umah..heee

Petak Bunga said...

terliur.
bergetah

Fazleyatul Aini said...

bukak kat melaka plizzzz

*∽ IZAN ∽* said...

huwaaa semua jauhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!

Azian Elias said...

sedapnya.. teringin yg the best in town ni. tp tak leh nak gi lah.. jauh bebeno...

Bitt (double IS) said...

Yummy..melted u!!! Arghhh

amirah said...

yummehhhh...bestnyaaa...

akubiomed said...

Lelehan keju tidak boleh tahan.

datin ida said...
This comment has been removed by the author.
datin ida said...

Assalamualaikum Wahida. Terima kasih byk2 dr Ida atas jasa baik Wahida. Moga2 caw baru kt Danau Kota nnt meletup2 jgk mcm kt Medan Tuanku.. Maklumlah dh kena promosi oleh blog ni.. Hehehe. Nice to meet u. Thanks again. Nnt dtg yg kt Danau Kota plak ye. Hehe