nuffnang advert

Monday, March 31, 2014

dah nikah ko ye Dik Emy

Assalamualaikum semua...
wah, baru berkesempatan nak update pernikahan adik lelaki kesayangan aku.
pernikahan yang berlangsung pada 22/03/2014 (Sabtu) lepas solat Isyak di Surau Al Hidayah, Flat Desa Mentari, Petaling Jaya.

 my lovely mak n and my lovely bro, Dik Emy.

sebelum majlis bermula, kami ramai2 berkumpul dulu kat rumah sewa adik aku kat tingkat 10, Flat Desa Mentari, PJ...rumah keluarga pengantin perempuan pulak kat tingkat 4 blok yang sama, majlis pernikahan pulak buat kat surau bawah flat tu je...

 ramai2 hangkut barang hantaran bwk gi surau bawah...

oh, mak buyung harus lah bawak hantaran yang ringan je...
itu pun ramai ckp, eh, Ida!! tak yah angkat la, biar kami je yg angkat...
wah, tetiba rasa princess sangatttttt....ini yang rasa nak pregnant selalu ni...muahahaha...

pakcik aku, Ariffin dan family dia ni banyak bertungkus lumus dalam wedding adik aku ni since bertunang lagi...
tengs banyak2 pakcik!! family makcik Fatimah pun banyak menolong jugak...terima kasih semua...

 amboiiiii, mak pengantin...berdebar la tu nak terima menantu sorang lagi...

 ok, dah sampai surau Al Hidayah...

 pengantin perempuan pun bukan main ceria lagi...

pilihan hati Dik Emy, Nur Farini...
kenal sama2 satu tempat keje...

sepupu sepapat aku yang byk bertungkus lumus jugak...
tocei tocei....takde korang, apa lah ertinya majlis pernikahan ni...ecewahhhhh...

 kami serba pepel malam nikah tu...

 ya ampunnnnnn....ntah bila laki aku snap pic ni...
tok kadi tgh bagi khutbah kat pengantin lelaki, aku dengan maksu aku boleh pulak bergelak ketawa sakan...ekekek...

 steady lah ko Dik Emy, tak neves pun..relax je...

 selamat sudah dengan sekali lafaz...Alhamdulillah...

Dik Emy, sila tumpang kasih sayang bapak mertua puas2 okeyyy...
dlm byk2 pic, aku sebak sikit tgk pic ni, sbb kami adik beradik takde kasih sayang ayah...so, kami tumpang kasih ayah mertua je la...hrmmmm, takpe la, tak mo citer benda sedih...biar aku dgn Dik Emy simpan je cerita tak best dlm lipatan sejarah kami...

mak aku lega giler bila akad nikah berjalan lancar...
mak ni kalau boleh nak adik aku nikah cepat2...

anak2 aku ni dalam surau mcm ni pun boleh gaduh dua beradik tau...
padahal dah berbakul2 pesanan sebelum tu jangan buat onar kat kenduri paksu...hahaha...

selepas dah solat sunat, upacara membatal air sembahyang la pulak...

wahhhhh, dah jadi laki orang ko dah ye Dik Emy...
jaga anak orang ni baik2 tau...

 turn pengantin perempuan pulak sarungkan cincin

wahhhh, mak dah dapat menantu perempuan...
bukan main seronok mak, siap peluk2 tak nak lepas....ni yang rasa nak sentap ni...muahahaha...

ha, ni dia family kecik kami...
mak cuma ada dua anak...kecik je kan family kami ni, tapi takpe, kami happy je...

lepas tu, kami di pihak pengantin lelaki ni agak surprise sebab pihak perempuan kata ada majlis berinai dan berarak sekali...siap ada kompang dipalu tau malam2 mcm tu...masa tu dah pukul 10.30 malam dah...
tapi best la malam2 pun ada majlis berarak dan ada kompang...meriah sangat...

 pelamin yang sangat simple tapi aku suka....

ya ampunnnnn, dah mcm majlis sanding betul dah ni, ada tepung tawar bagai malam2 buta mcm ni...ekekek...
aku punyalah nak lari tak nak bertepung tawar, kena jerit dengan pihak pengantin perempuan...kakak pengantin kena jugak tau!!
alaaaaa, i mana reti bertepung tawar ni....hadoiiii...
dah bila tak reti tu, mulalah gelabah mana nak start dulu...muahahaha...sudahnya semua pun pakat gelak kat aku...dah la terenjis lebih air mawar tu sampai basah lengan adik aku...kuikui...ampun Dik Emyyyy...
amboi mak cik sebelah tu pun, tak hagak2 gelakkan aku...kehkeh...

sampin adik aku tu kaler merah sbb atas permintaan nenek aku...dia nak adik aku pakai merah...so, adik aku ikutkan je la, walau tak berapa nak matching dgn baju pengantin perempuan...
tapi nenek tak dpt ikut rombongan menikah kat PJ ni, ye lah, orang tua kan, tak mo dah jalan jauh2...takpe, janji doa nenek mengiringi majlis nikah ni...

diakhiri pic pernikahan ni dengan pic pengantin lama....nak jugakkkk tuuu...tak padan dengan mak buyung...kehkeh



apapun, Alhamdulillah majlis pernikahan berjalan lancar.
nanti kang aku nak update majlis persandingan sebelah pihak perempuan pulak.
lepas tu update sebelah family aku pulak.
tak update kang, sedara mara aku sentap pulak...kahkah...
dah kena sound suruh update weh, so tak boleh malas2...
hoi, penat tau nak select gambar...beratus pic dlm SD card ni weh....huh!

20 comments:

Nurzakiah Hanum said...

TAHNIAH

attyfir said...

tahniak buat dik emy
semoga bahagia hingga ke jannah ,amen.

NM03 said...

tahniah dik mi
moga kekal selamanya

selamat pengantin lama noks
sanding bertiga tu... hehehehe

Ayu sukatiakula said...

tahniah kakak pengantin..dapat geng baru

JunAina said...

Tahniah buat adik ye Wahida. Jadi kaka ipar yg baik tau jgn buli adik ipar...kehkehkehhh...

wahida said...

NM03: kahkah...sanding bertiga tu mcm bunting pelamin je bunyinya...muahahaha...

JunAina: eh, mestilah saya akan jadi kakak ipar yg baik, buli sikit2 je, boleh kan...heheh...

Fazleyatul Aini said...

selamat pengantin baruuuu

Ema Johari said...

tahniah utk adik...selamat pengantin baru

norhidana miswan said...

tahniah bt adik ko yek kak, moga kekal hingga ke akhir hayat...

makin berseri2 ko kak, simple je majlis mudah pun iye... tak pyh susah2 ngangkut brg hantaran tu jauh2... ko dlm surau org tgh nk nikah boleh lg ko gosip2yek kak

:: idzwa :: said...

ai like picca last sekalik..heheh..sweet!!

Nurulhuda Abdul Latip said...

Tahniah untuk adik kau, selamat pengantin baru yea..Muka kau berseri2 yea..

AnneRaini said...

tahniah buat adik ko.. kemain berseri ko skrg...

Amanda Suria said...

Selamat Pengantin baru buat adikmu nok..semoga berkekalan hingga ke akhirnya...Amin

eima said...

tahniah adek k.ida ....

2 bradek je ek..sama la kita tp kita yg bongsu ... hihi

Anonymous said...

Lawo weh adik ipau mu Wahida.

Tahniah ye atas penambahan ahli keluarga. :)

-Dakpink-

diana said...

tahniah..bertambah ahli keluRGA..makin meriah la nanti..:)

Kniedaz said...

tahniah dapat adik ipar..keluarga kecik takpe janji rapat dan saling hormat-menghormati ^_^

amirah said...

meriahhhh kendurinya..cun pengantin perempuan..pasni besar la dah keluarga kecik ko ye wahida...best best...

Petak Bunga said...

sweet adik ipar.

Bitt (double IS) said...

Congratulations to ur bradehhh