nuffnang advert

Wednesday, April 9, 2014

cerita dua biji telur

Assalamualaikum semua...

budak kecik ni baru 5 tahun, tapi dia punya berhantu telur separuh masak macam perangai orang2 tua...haha...

asal gi kedai mamak je, wajib lah nak order telur separuh masak.

 letak kicap ngan pepper.

 gaul.

 oh nikmatnya.

 tak pandang kiri kanan lagi dah

 sedap sangat lah tu

 eiiii, apa cium cium neh?

 ni lagi sorang berhantu telur separuh masak.

 dah makan megi goreng sepinggan, mkn pulak telur dua bijik lagi...fuh...

 best wokkk...

 amboiiii, bukan sedar tu, mama amek gambar dia.

licin okeh...
dia dah teguk habis tu, dia boleh tanya pulak, eh, dah habis??
sabo je la...

muka puas hati, siap mintak nak order lagi. takde makna lah kami nak bagi. makan banyak sangat telur bukan elok pun...huhu...


anak2 aku mmg suka giler makan telur separuh masak macam ni, mmg ikut selera daddy dorang sungguh.
tapi aku mmg geli la nak makan telur lembik2 macam ni...hahaha...
dah pernah try, tak boleh masuk tekak. geli giler kot. euwwwww...

30 comments:

NM03 said...

qausar pun hantu teloq cenggini noks. boleh geng ngan dedi dan tok ayah dia. dari 6 bulan mak aku dah kasi dia makan teloq separuh ni noks. tgk la hasilnye skang, tu pasal dia 'kuat'. hahahaha

Amanda Suria said...

alahai nok...serius aku terliur tgok telur 2 butir tuh...

Nurzakiah Hanum said...

sedap tue bagus2

:: idzwa :: said...

hah dia boleh geng dgn sufiya!!!!
memang hantu telur separuh masak!

msredcheesecake said...

akk pon hantu telur separuh masak ni...menurun kat anak2

AnneRaini said...

samalah kite.. aku geli gak makan telur separuh masak.. aku cuma mkn telur putih yg dah dimasak jek.. hehe

::EIDA:: said...

sep sep sep! leh geng ngan auntie ida! kekek. auntie sangatt.. puii HAHHA

Fazleyatul Aini said...

dulu2 boleh la makan. dah meningkat umur ni, takde dah. takut plak huhu. kalau teringin je baru lah makan sket

Lynn Hamzah said...

tak tertelan telur setengah masak nie...huhuhuhu...

Rasp said...

i kalo makan camtu mmg payah aaa...
tapi kalo cicah dgn roti boleh gak aaa....
tapi tapi tapi kannnnnnn...
tgk adik mkn cam sedap lak...
cam nak kena cari lak hahahahaha...

Rizziela said...

memang sedap telur 1/2 masak ni

tengok dia makan..anti pun terasa teringin dah ni

Khai♥Rin : anies said...

kalu sy suka letak kicap byk2 kasi itam itu putih telur then sluuurrppppppppppp ;-)
nikmat duniawi

Anonymous said...

xdapat nak bayang kan kalau masuk fear factor, pastu kena makan telur burung unta. huhu..

Petak Bunga said...

wah jrg org boleh telan telur mentah ni..
separuh masak pun kena buh kicap bnyk2 br leh telan

HeNRieTTa JoSe said...

Amboi dua bradik tu....rietta makan lah jugak...tapi xselalu...hmmm...xpasti plak dalam rumah tu ada yg gemar ke tidak...sebab apa yg ada jerr dah okay....

norhidana miswan said...

boleh geng lah ngn acik ek, acik pun antu tulur separuh masak.... kalu acik main tongak je tak pakai2 sudu dh dik hehehe....

Tihara said...

akak suka telo rebus yang putih lembik tapi kuning dia masak..sedapp! :)

Eye_nee said...

sama kita beb...tak boleh nak telan langsung...tp bapak budak dan 3 anak dara kat umah tu suke..nak2nya YANA...

Rai Ourkizuna said...

aku penah berangan ngan laki aku.. beli sepapan telur utk buat telur 3/4 masak ni..hahaha.. kitorang satu family hantu telur..

m.u.l.a.n said...

seronok abang berdua ni tak lama lg dpt adik... kita pulak yg excited sgt..

Cik Puan Eka said...

eka suka gak oder telur separuh masak kalu kat mamak. Tapi eka tak suka gaul sekaligus. Makan yg putih dulu, yg kuning makan skit. lebih bagi suami makan hahahaha

eima said...

kak kite geng ..aku pun geli .. hee
tp anak anak2 ai pun geli jugak ... hehehe ikut mak die ...

enPanjang rasanye pun tak mkn kot tak penah la tgk die mkn ... haaaaa aku pun tatau laki aku suka ke tak ... haha dah 6 thn tu .. tgk tu tgk tu ... byk lagi aku tatau pasal die kan ... 6 thn tu bkn tempoh yg lama utk kenal sesorg kan ... hmmm

JunAina said...

Huissshhhh...akak tak mampu nak menelan!

JunAina said...

Huissshhhh...akak tak mampu nak menelan!

Bahrain said...

Aku lagi geli nak makan.. haha

diana said...

wah..besar nanti mesti badan ketak2 ni..gadis2 pakat dok kejaq kat belakang..

akubiomed said...

Teringatkan semasa kecil dahulu ibu selalu selalu sediakan telur separuh masak untuk sarapan pagi sebelum pergi ke sekolah.

attyfir said...

kita serupa lah abang adik..unty pun suka telur separuh masak .,

attyfir said...

kita serupa lah abang adik..unty pun suka telur separuh masak .,

Makcik Anak 3 said...

sedap kan.....