nuffnang advert

Wednesday, March 5, 2014

dia lah racun, dia lah penawar

Assalamualaikum semua...

adik yang macam2 hal sekarang ni, kuat sentap..

hari tu aku lambat sikit bancuh susu utk dia
bukan main sentap lagi dia
bila dah siap susu
dia boleh ckp aku buat susu dia pakai air paip
grrrrrrr
eiiiii, mmg saja cari gaduh betul dengan mama dia ni
mula2 nak marah bila dia tuduh aku cenggitu
pastu tak boleh nak marah, nak tergelak pulak
ada je akal dia nak kenakan aku balik

pastu baru2 ni dia cakap kat daddy dia
daddy cium la bibir mama
ko dah kenapa dik?
ye lah, mama kan 'mastura', daddy kan 'jebat'
???? eiiii, pengaruh drama sangat...padahal mastura dengan jebat mana ada kissing mulut pun


abang pulak, makin besar, tapi agak degil
berulang kali aku cakap start pukul 8 malam pegi buat homework/study
dia memanjang lupa, nak jugak aku ni jadi tarzan tetiap malam kan
dia boleh bantai main bola dalam rumah/tak pun keje dia menyakat adik sampai nangis
bila dah kena buat homework/study tu, ngantuk pulak
buat muka kesian
ingat mama nak kesian? mmg tak lah
masa main bola tak ngantuk pulak...grrrrrr

dah dua malam pinggang sebelah kiri abang lebam dan bengkak
sakit sangat katanya
aku tanya kenapa
mula2 dia jawab terlanggar bucu meja kantin kat sekolah
tapi malam tadi cerita dah bertukar, abang kata pengasuh kat transit bantai dia pakai hanger
aku tanya balik betul ke bantai pakai hanger atau pakai benda lain
sbb lebam tu tak macam kesan hanger
whatsapp kat owner transit
dia ckp pengasuh tu cuma acah dia pakai hanger
tak pukul betul2 pun
takpe kita dengar penjelasan dari mereka ptg ni
sebelum ni tak de kes mcm ni pun
mungkin anak aku pun degil sangat
dan aku pun tak suka nak dengar sebelah pihak saja
so, kita tunggu je la



apapun, sayang anak2 mama
sangat sangat
tiada galang ganti

junior dalam perut pun tgh main bola jugak ni
bukan main aktif lagi dia pagi ni
penangan dapat nasi lemak + ayam goreng pagi tadi kot

Assalamualaikum junior,
mama n daddy can't wait to see u on 15th
kita buat 3D/4D scan nanti
harap2 jgn malu nak tayang muka
dan harap2 awak ok je kat dlm perut mama
love u.

26 comments:

Nurzakiah Hanum said...

harap2 x le kena bantai kan

ArELeEz said...

wah! alhamdulillah.. happy 4 'junior'.. ;)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak.. harap2 takde kes pengasuh lagi.. semoga baby sihat2 walafiat kat dalam perut akak. hehe jaga diri baik2 ye ~~~

eima said...

amboi melampau la kena banti sampai lebam2 .... aku lepuk balik pengasuh tu ...

tak pe ko tanya dulu kak....

ain.ya.nun. said...

Adik tu buat perangai sebab dia tahu dia nak dapat adik kot.

Eh, tak boleh panggil adik dah, nanti adik dia nak panggil apa pulak? *Haha, aku pun dah jadi macam mak aku tak bagi panggil yang last adik sebab dia akan ada adik juga nanti.

Makcik Anak 3 said...

tau kan tak lama lagik akan dpt kawan baru.heheee

Nurulhuda Abdul Latip said...

Yang abang tu sama la dengan anak aku time buat homework je dah nak ngantuk masa main tak mo ngantuk pulak kan

wahida said...

ain.ya.nun: yang baby nanti kami panggil junior...so adik remain 'adik'...heheh...

Amanda Suria said...

Anak beb..mana boleh ditukar ganti kan...ni nak tambah lagi sorang kan...sure lagi meriah hidup..harap2 ko dapat anak perempuan nok...

sudipVSsenduk said...

hahaha.. banyak akal budak2 ni

Tihara said...

la kesian sampai lebam tu
takkan acah je dah lebam
btw take care wahida

::NureeN:: said...

risau plak dgr 2nd jwp abg
harap x betul la kena bantai tu kan
x best la kan
hye junior..
meh lagak perut nak hehehe

Rai Ourkizuna said...

bengkak+lebam kat pinggang tu kena tengok jugak tu.. takut apa2 kat organ dalam ke apa kan.. risau betul bebudak zaman sekarang ni..

cakap pasal anak cakap lain.. pengasuh cakap lain ni pun aku dah kena..tapi cikgu la..serba salah aku, tatau nak caya mana satu kadang2..

JunAina said...

Saje je nak uji kesabaran mak tu, sabar jelah Wahida sebab bila depa dah besar esok2 kita akan rindu saat2 macam tu.

Nafira usof said...

gittu lah anak2 kan.. macam2 ragam.. memang kena sabo banyak2 melayan dorang nih..:)

Mummydearie said...

Adik cemburu kot sebab tak lama lagi Junior akan muncul. Anak-anak memanglah cam tu. Nakal ke apa ke, keletah macamana sekalipun akhirnya kita tetap senyum sengih2 terasa nak pelukcium sayang 24-7.

BungaTulip said...

adik dah pandai sentap sekarang ea.
dia dah tau tak lama lagi akan ada junior, masa ni la nak bmanja ngan mama dia..

Fiza Rahman said...

ADik dah tak jadi adik lagi lpas ni, tu yg nak perhatian jer. Sengih2 aku baca kisah abg & adik ni. Siannya abang sampai lebam pinggang. Tak sabar nak tau citer selanjutnya ni noks.

Take care babe. Tak sabar juga nak tunggu junior ko kluar ☺

Fazleyatul Aini said...

woahh suka2 je nak bantai anak orang
tanya betul2 kak. kalau betul, terus amik tindakan

Sue-Rya Qistina said...

kak, budak2 kalau buat perangai tu, maknanya dia ada sikit perasaan cemburu, dia boleh rasa pasni mama daddy akan ada adik baru. anak2 saya dulu camtu la masa saya preggy, mcm2 hal dan karenah diorg buat, yg diorg x buat semasa x preggy. hehehe. tahniah ye kak. saya baru tau :)

Mak Su said...

hehehe keletah anak2 amat menceriakan

PearlVelvet SueQys said...

betullah tu, nk komen lebih2 saya x tau, saya budak sekolah lagi kih3

ewanthology said...

kena dengar cerita dua dua pihak.

budak2 ni pun kadang2 lasak sgt.

Ena said...

wahhhhhhhhhh.. Alhamdulillah dan Tahniah!! ada junior bakal lahir.. Doakan kita jugak yehhh..

Eye_nee said...

Bagus Pnedekatan ko akk suka..Kena tanya dua belah pihak kan...dah dpt pencerahan baru boleh difikirkan apa tindakan ko nak ambil...Hai junior..be gud yer dlm tummy mama tu..

NM03 said...

nnt citer hal abg tu tau