nuffnang advert

Friday, February 28, 2014

masak masak simple lagi

Assalamualaikum semua....
masak2 hari Sabtu dan Ahad.

ayam masak merah.
konon nak buat nasi minyak sekali, hampeh. malas la pulak.
makan dengan nasi putih je. huhu.

nasi ayam. rindu nasi ayam buatan sendiri. haha.
nasi ayam tanpa margerin namanya ni. tanak nasi hanya pakai sup ayam.
ayam diperap dengan sos tiram, kicap, kicap cair, madu & minyak bijan.
goreng dengan minyak yang sedikit sahaja. nak makan baru goreng.
lihat ayam ku...berkilat kan...
cer cuba, sedap tau.

macam biasa nasi ayam mesti ada kawan2 dia sekali.
salad tu hubby beli banyak giler, macam nak jamu jiran sekampung. kahkah.
sup ayam letak kaki ayam sekali, hoi!! kaki ayam feveret I okehhh.
laki I geli x makan kaki ayam. padahal itu lah part ayam paaaaalingggg sedap sekali.
dapat ratah kaki ayam lupa laki ada kat sebelah :)
nasib anak2 I pandai makan kaki ayam.
bagus! macam ni lah anak2 mama.

lately ni suka makan cekodok pisang.
3 malam berturut2 buat cekodok pisang.
nak pulak ada permintaan kat rumah tu, so, kita buat.
tapi macam biasa, cekodok I tak pernah nak bulat comel tu, leper.
tangan x bedung. kesian. sedih tengok rupa. kahkah.


sekian, mood tak berapa nak ada hari ni. taip pun ala kadar.
tapi saya akan sambung blogwalking lagi nanti.
nampak sangat sedang kecelaruan,
kejap I, kejap saya, kejap aku.
lantak la heh.

31 comments:

msredcheesecake said...

dapnya ayam goreng tu...

Fazleyatul Aini said...

cekodok gelap2 sket ai suka hihi

wahida said...

fazleyatul aini: kan, i pun sukak...garing gitu...

Mummydearie said...

Cekodok tu tak bulat takpa, janji sedap menjilat jari. Nasi ayam buatan sendiri tu nampak memang sedap. Part drumsticklah paling memikat kalbu, kaki ayam tu duh alahai.... mmg tak makan :)

emy pokden said...

nok..aku pun geli makan kaki ayam tau..huhuhu

Sue-Rya Qistina said...

hohoho..semuanya sedap2. semuanya kegemaran kami sekeluarga juga kak..

NM03 said...

isnin tolong bawak cengkodok pisang

Shark Kay said...

cekodok pilihan utama shark.
hehe..
mkan pnas2 mmg menjilat jari tu.

Puan Awin said...

wa..nasi ayam...nampak sedap je...macam sedap je...

Makcik Anak 3 said...

malas-malas pun..masak je lah ape pun..semua nya menyelerakan...huhuuuu

amirah said...

simple la sangat nya khennn...simple tu macam telur goreng dengan kicap je..hehehe..dah dtg dah mood rajin masak ko ni ye nok..

Fiza Rahman said...

Laparrr wei.

::NureeN:: said...

berkilau yoooouuuu ayam tu..
mmg tgk trylah...
terus lapaq hehehe

Tihara said...

oh kaki hayam,
akak sukerr,
nampak best peha tu,
part faveret sanggup berebut!
mih3 :)

JunAina said...

Kaki ayam tu goreng garing pun sodap!

lizz said...

simple tapi sedap..telan ailio nengoknyer ...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, rajinnya masak.. hehe ~~~

:: Mrs.Eady :: said...

bolat ke leper ke yg penting sodappppp :)

Amanda Suria said...

kaki ayam sgt2 best..selalu beli sekali 5kg..buat sup..makan ramai...sodappppp...

Cik Ecah said...

dulu time preggy luqman suke gile mkn kaki ayammm heheh

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alahai..terus rasa nak makan nasi ayam..nampak sedap

Hanis Azla said...

As-salam wahida..

yang simple2 itulah yg lebih sedap.. kalau akak siap bertambah2 makan lagi he..he..

ain.ya.nun. said...

Sep lima sebab resipi nasi ayam kita sama, tak suka boh marjerin.

Tapi tang kaki ayam kita takleh sep lima sebab I pun tak reti makan kaki ayam even I orang kampung. Haha.

Tina Othman said...

haa biasa cekodok saya pun tgh masak kemain bulat dah sejuk leper, tapi sedap, agaknya sb tak letak soda kot tapi dulu penah letak baking soda mcm tak ori je rasa dia, cuma comel lah bulat2

NAZMIAH said...

wahida, kawan cina aku ckp orang ngandung tak elok makan byk pisang nanti anak mudah kena kancing gigi/ sawan... ntah tak tau betul ke tidak.

Nurulhuda Abdul Latip said...

Aku buat cekodok pun tak pernah bulat la asik leper je, nyampah huhu..
Kalau kat kg ke orang jawa panggil kaki ayam tu ceker..Anak laki aku suka makan tapi aku n hubby memang tak makan..

ros_reeza said...

nasi ayam tu memang nampak sedap. nak try lah buat ayam macam tu.. tak pernah cuba lagi

misz sheyla said...

dulu2 suka mkn kaki ayam..skang dah tak boleh...cerita pasal kaki ayam..tetiba ade idea update entry..hihi mekasih ye..

eima said...

rajinnye memasak ... zaman aku ngandung sku sgt pemalas memasak ... gegirl ni kompom

Kesuma Angsana said...

semua yg kat atas ni feveret anak dara KA yg tengah ANGAH ! hehehe

Norma NML said...

Slm kenal..

Lama x buat cekedok pisang..sdpnya

Jemput singgah blog akak if sudi :-)

rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com