nuffnang advert

Thursday, February 27, 2014

manisnya memori zaman sekolah dulu...

Assalamualaikum semua...

tahu ni apa? ni negative filem nok...aku rasa budak2 sekarang tak kenal kot apabendanya ni...

al kisah nak jadi cerita, masa kemas2 stor kat rumah masa cuti CNY bulan lepas, hubby terjumpa aku punya negative filem lama2, gambar2 aku masa sekolah menengah dulu sampai zaman aku dah start bekerja kat KLIA, Port Dickson & Ampang...which is kebanyakan gambar aku lama2 dah hilang, sekali terjumpa negative ni, mmg hubby niat nak pi cuci la...dia kata saja nak tengok aku dedulu masa zaman sekolah dulu...hahaha...

dalam hati aku alamak, masak aku kalau ada jumpa gambar yg tak patut dia tengok...ekekek...
dia jumpa negative ni, terus dia sorok tau, dia x bagi aku pegang langsung, mana dia sorok pun aku x tahu, tetiba je satu hari tu dia ckp dia dah cuci gambar2 ni semua...kehkeh...

sekali dah cuci amek ko, ada 400++ total pic...dan malam tu, kami menghadap tengok balik pic2 ni semua...
banyaknya soalan laki aku....ni siapa, kenapa bergambar mcm ni...huahuahua...

oh my sweet moment, ni zaman aku Tingkatan 2 dulu ni...tahun 1994...cer teka aku yang mana satu... :)

of coz la aku yang duduk tengah tu kennn, orang bajet cun selalu kena duduk tengah...kahkah...
eiiii, motif sangat ko sorang tunjuk penumbuk dalam gambar tu kan...apa hal?? hahaha...
adoi la, kelakar la bila tengok balik gambar2 aku zaman dulu...

lagi gambar tahun 1994, bersama kawan baik aku dunia akhirat, Iha. 
sampai sekarang pun kami masih berhubung...dia dah anak 3 pun, dulu dia ni pun boleh tahan gedik tau, sekarang dah jadi cikgu pun tau...hahaha...mcm x caya je Iha, ko dah mengajar anak orang...kahkah...

adoi la, geli hati tengok gambar ni, student lain semua pakai name tag tau, aku tak buat, 
wajib kancing lengan tangan, aku tak buat,
pastu sekolah aku tu wajib pakai kain dalam tau, setiap kali assembly, dorang akan check siapa student yg tak pakai kain dalam, eiiiii, mmg tak lah kan aku nak pakai kain dalam...huahuahua...konon brutal la tu...kehkeh...
lagi aku dulu pakai kain jenis meleret sapu lantai lagi adalah...huhu...
hoi, legend betul lah gambar2 ni semua, ada banyak lagi pic aku dedulu, tapi aku tayang dua ni je la...kang korang terkejut tgk...muahahaha....

dan satu hari tu, tetiba hubby wasap ckp dia dah cuci negative filem aku tu...dia ckp dia dah tgk separuh...balik kang nak sambung tgk lagi...sekali dia tayang gambar aku tgh duduk rupa gini la...
malu sehhh...hahaha....balik keje, mmg aku kena bahan dengan hubby, dia ckp 'ayang dulu zaman sekolah boleh tahan gedik eh...bergambar gaya gini lah, gaya mcm ni lah,' sambil dia ajuk gaya aku dedulu...grrrrr....
ko tengok je lah pic aku yang dia wasap ni, ko mampu zaman sekolah duduk atas meja asrama sekolah sambil gaya manja rupa gitu? kehkeh...manja la sangatttt kennn...

dan kemuncaknya bila hubby cakap aku ada bergambar dengan pakwe lama...hahaha...
adoi, gambar yg aku x nak dia tengok, dia jumpa jugak...

and yes, aku dulu Tingkatan 2 dah ada boyfriend tau...cinta monyet gitu...
zaman sekolah, siap tukar2 boyfriend, surat cinta tak yah citer lah, seminggu sekali mesti dapat punya...muahahaha...matik la statement, mesti korang rasa nak muntah baca ni kan, tapi itu lah hakikatnya...ekekek...
abang angkat? sampai dah tak terangkat...giler punya zaman sekolah dulu, macam tak hingat belajar je...hahaha...nasib baik UiTM nak amek aku jadik student dorang....ekekek...
dan aku dulu dah ada steady couple masa Tingkatan 3 tau...steady couple yang membawa hubungan yang agak lama sehingga masuk belajar di UiTM...yang tu betul2 steady punya boyfriend la...bukan main2...

adik2 yang baca blog aku ni, jangan ikut perangai ahkak ko ni...ahkak ko ni gonjeng terlebih zaman sekolah dulu...amek iktibar, datang sekolah mak pak suruh belajar, belajar la sungguh2..jangan nak menggatal je lebih kat sekolah tu...hahaha...


tu je lah nak citer, saja nak share gambar lama zaman tahun 90an aku dulu...sampai hubby naik jeles tgk aku bergambar dengan pakwe lama...hahaha...ampun sayang....nama pun citer lama kan..
siapa suruh pegi cuci gambar2 ni...kan dah sentap sendiri...kahkah....

29 comments:

NM03 said...

hebat kau noks zaman silam! kira kau era fazira la zaman tu kan.... kerlassssss....


AnneRaini said...

kahkahkah...mmg legend wooo tgk gmbr zaman sekolah. Akupun byk giler gmbr dgn lelaki. sume aku sorok..haha

Sue-Rya Qistina said...

kahkahkah..giler kelas ko kak..habis hancus kenangan ngan bopren terjumpa dek hubby..dulu2 pernah terjumpa surat2 cinta dan gambar yg bekas2 makwe hubby bagi kat dia. tapi dia kata itu semua cerita dulu, kita mmg xde makwe..isshh..agak2 boleh caye tak..hahaha

:: Mrs.Eady :: said...

hahahaha....kerlas ko jah oiii!

padan la ko mcm retis dari zaman muda dah pandai posing gitu!

amirah said...

uiyooo....kelassss nya posingg ko nok..kiki

Rasp said...

hahahahahahahahhaha...
gambar2 lama memang bawa 1001 kenangan ooooo....
tapi baru ku tahu dari dolu sampai skarang u ni memang suka posing ek....
ni lah dikatakan jodohkan...
dapat lak hubby sporting layan kerenah bini suka posing....

Fiza Rahman said...

Curlass ko jah. Tingkatan 2 dah ada boyfren. Nak cuci gak lah filem2 kat umah tu.

Amanda Suria said...

Harap2 jangan l;a anak dara aku jumpa negative gambar lama2 dalam kotak bawah katil..dibuatnya dia pi cuci..ah sudah...

Green82 said...

tudung labuh dulu² okehhh hikhikhik

wahida said...

NM03: haha, tu belum aku citer part aku ada Awie saing2 naik basikal balik sekolah...muahahaha...

GREENJADE said...

perghh very d legend ni..boleh buat koleksi khas utk rak yg plg khas ni.hehehe

bergaya ala2 tomboi ni. mmg ko lasak ye noks.

AzeedA said...

tabik springgg!
akk suke tang wallpaper wassap ko dik.. cung melecung!

Mummydearie said...

Hahaha, gediks juga rupanya! Takpalah itu kisah lama, nak ungkit pun tak guna. Yang tak tahan tu cik abe boleh tak menyabo nak cuci filem mesti nak hangat hati tengok bekas boipren isteri mithalinya ni hah!

Ema Johari said...

kalau sekolah tak bergambar atas tangga memang tak sahlah.. siap suami cuci lagi gambar-gambar lama..memang jenuh bg explaination.

Fazleyatul Aini said...

kakak kawasan tu yang tunjuk penumbuk haha

lieyalatif said...

hahaahh gile sweet laki ko noks...sumpah sweet...siap ade jeles2 tu...olololo....

mmg gigih die cuti semua pic tu....sgt gigih okey...

noks ko sgt cantik mase dulu2...siyes ko cantik noks...mcm peranakan dah aku tgk...

Ann Ishak said...

port utama bergambar dekat sekolah, atas meja, kawasan tangga, kawasan corridor kelas....wajib ada kan :)

Rose Azadir said...

Hahaha, mesti menggamit memori kan...anyway Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. thx....

lizz said...

Haha nostalgia sungguh..zaman muda remaja...sangatla best ..teringat jugek dedulu mmg ramai kaKak n absng angkat..anjer2 gitu..

HeNRieTTa JoSe said...

Comeinye akk....sweet gile...mna xjdik hot item kan....hehehe...posing manja, tapi brutalnye dok atas meja....rietta kenal tu filem, sebab skank pown masih ada yg guna...cuma rietta xyakin nak guna...klu digital bleh men delete...klu filem?xkan nk buang kan...wah, tingkatan 3 dah ada steady pakwe...hehehe....xtahan statement...i is jeles....hehehe....sweetnye....

Nieda ramly said...

400 lebih , berapa ringgit la cik abang tu berabis

Nieda ramly said...

400 lebih , berapa ringgit la cik abang tu berabis

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, hehehe bestnya. sheila punya album semua dah takda huwaaa... nak nangis, menyesal pergi bawa keluar rumah mak. last2 hilang mana ntah T_____T

eima said...

gile la ko aku terbahak tgk gambo melentik tu ngan wasap laki ko tu ... hahahah
nk jg tgk gambo pakwe lama ...kikiki

Makcik Anak 3 said...

kenangan berharga tu..heeee

NAZMIAH said...

wei...nape aku tak tau pun sape pakwe ko dulu ni ha???

ros_reeza said...

wah form 3 dah ada steady bf. hihihi.. tu semua dah jadi kenangan kan.

.:fyzz:. said...

legend kan..mmg zmn kegemilangan la time 1995-96 dulu..aku dlu pun leh tahan nakai nya..ngan kaler kuku..kaler rmbt..

amboi kiut miut ko sekolah dulu kan..maintain smpai la nih..hhheh

akubiomed said...

Eh kenapa tidak sama? :-)