nuffnang advert

Monday, January 20, 2014

celoteh minggu ke tiga bulan Januari

Assalamualaikum semua...


Wow....sekejapan dah masuk minggu ke 3 dalam tahun baru...macam baru semalam je anak2 aku masuk sekolah balik...tetiba dah minggu ke 3 dah...

Permulaan tahun 2014 kali ni aku anggap agak kurang baik sikit...perjalanan yang kurang lancar...tapi kami anggap ini normal la kan...ada banyak masa lagi utk stabilkan balik benda2 yang tak smooth tu dalam tahun 2014 ni...InsyaAllah...doakan kami dlm keadaan baik2 saja...

Hujung minggu ni nak balik kampung Sg. Besar...lama tak rasa masakan mak yang ohsem tu...harap2 mak dapat masak asam pedas ikan pari utk anak dia yg gedik ni...hahaha...tapi mak selalu kalau kami balik, mmg ada je mak masak best2...tapi mak kalau masak sardin je pun dah best sangatttt....pelik aku...hahaha...

Pastu pulak, baru je AA shoot email kata ada promo best...aku macam what?? weiiii, ada Lombok weiiii...
adoi la hai...ni sudah masalah besar dah ni...kata tahun ni nak rehat dari mana2 trip kan....huhu...
hubby pun ada sebut nak bawak aku jalan Lombok kalau dimurahkan rezeki...besar lah harapan aku kalau hubby dpt bawak aku ke sana....(sambil kenyit2 mata gesel2 badan kat hubby...hahaha...)

Pastu lagi, minggu depan KL dapat cuti extra kan...sbb Hari Wilayah dan Chinese New year jatuh pada hari yang sama...jadinya orang KL, Putrajaya dan Labuan kita akan bercuti dari 31/1 sampai 3/2 la...yeayyyyy!! kita enjoyyyyy!!
eh, tapi mungkin masa tu nak kemas bilik stor la...dah azab giler aku tgk bilik stor aku tu...mak mertua aku dah banyak kali sound suruh kemas stor tu..hahaha...ampun mak!! dapat menantu agak2 pemalas ni...tapi mak sayang Ida kennnn....kehkeh...

ok lah, bz sebenarnya hari ni, tapi curik2 jugak masa nak update blog kesayangan...ada banyak lagi nak taip, nak share banyak benda sebenarnya, tapi ramai benar visitor hari ni, tak terlayan...tu yang asal taip, delete...taip, delete...terganggu idea mak jemah...huhu...eh, tapi keje tetap didahulukan...blog diutamakan...gitu...kahkah....


oklah, bersiap nak gi kelas mengaji...bye semua...

14 comments:

Sue-Rya Qistina said...

rajin jugak akak update drpd saya yg x update2 ni ha. malas tahap ape pun tatau dah ni. hahaha

Chik Att said...

waaa bestnya ..dapat cuti lebih ....

ArELeEz said...

leez suka prinsip 'keje didahulukn, blog diutamakn' tuh. klu buleh like, nk like lapanplohjuta kali buleh? ha3..

Tihara said...

alhamdulillah, bestnya gi kelas mengaji..akak pon teringin nak pi lombok,
ada apa dengan lombok ni,
lagi satu pulau belitung..
tapi teringin sae je lah :)

ain.ya.nun. said...

Setiap kali ko tercerita pasal AA ada buat promo, tah apasal mesti aku laju-laju pi website AA.

Tindakan reflek giteww.

Fariha said...

yeay...!!! kalau jumpa transponder leh kongsi ngan saya... hikhikhik =)sayang akkkkkkaaakkkkk =p

Amanda Suria said...

Aku pun bz giler skrg nok....AA skrg bukan main lg kan...

NM03 said...

ye noks... aku pun ade sevey AA tadi... muahahahahha... ke lombok kita???

kalu aku kata aku dah booking lombok kau kejar aku tak??





nyorok celah lif

wahida said...

fariha: kalau jumpa ye noks...hahaha...

NM03: eh, aku pasrah je la nok...bertabah je la...

Khai♥Rin : anies said...

awl thn org wilayah mmg untung sbb byk cuti..ekekeke

najihah sahami said...

alaa..bestnya keje wilayah. banyak cuti. huu

JunAina said...

Akak coti 5 hari...yahoooo... Jumaat/Sabtu CNY biasanya public holiday jatuh hari Sabtu akak cuti Jumaat so bawak yg Sabtu tu hari Khamis...dp 5 hari termasuk Hari Wilayah tu.

Tak kemana pon nak balik kampung jem hazab tido jelah kat rumah!

CaDLyNN said...

masakan mak jugak yg sedap kan..simple pon sedap :)

Mummydearie said...

Masa memang sekejap aje berlalu sekarang ni. Takpalah walaupun permulaannya tak lancar, harap2 perjalanan hidup sepanjang tahun ni dipermudahkan ya!