nuffnang advert

Monday, January 27, 2014

Bahagiamu Deritaku

Assalamualaikum semua...

malam tadi baru balik dari Seremban...punyalah mintak hubby nak balik awal dari rumah mak mertua sbb tak nak miss Anugerah Juara Lagu ke 28 malam tadi...tapi nak buat mcm mana, tetap lah kami ni gerak lambat dari Seremban...huhu...sudahnya tiga lagu pertama yang didendangkan aku dapat dengar thru Hot FM yang mmg ada siaran langsung kat radio...tapi tak feel lah kan...

wah tahniah Hafiz atas kemenangan malam tadi...i like that song so much!!
memang dah agak lagu tu mesti menang...bila Scha dan AG announced lagu tu juara, bukan main meloncat aku noks...hahaha...
tahniah jugak pada LY dan Baiduri yang cipta lagu yang best mcm tu...rasanya dah lama LY tak compose lagu kan? sekali dia buat comeback, terus menang lagu tu...cayalah!!

dan honestly, aku lagi suka kalau Hafiz menang vokal terbaik...suara Hafiz terbaik lah malam tadi..tapi aku rasa takkan dorang nak bagi Hafiz menang lagi vokal terbaik kot...dah 3 tahun berturut2 rasanya...so, maybe dorang bagi chance kat singer lain la kot...eh, tapi kalau dah suara Hafiz mmg sedap, nak buat mcm mana kan?

lagi satu, lagu Hanya Aku nyanyian HyperAct pun menang...yeehaaaaa....clap clap lagi... suka suka suka!!
kalau tak kerana citer Teduhan Kasih dulu tu, sumpah aku tak tau wujud lagu best rupa gini...kahkah...

pastu yang nyanyi sama2 dengan Jaclynn Victor tu siapa uolsss...yang aku nampak Adibah Noor jer...eiii, yang cameraman ni pun tak reti nak close up sorang2 ke siapa yang back up Jac tu...eiiiii, bertabah je la...

apapun, keputusan malam tadi mmg aku puas hati sangat2...kalau dia bagi lagu Bosan tu yang menang, mmg aku pegi bakar TV3 tu...hahaha...



Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu
Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama
Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan
Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan
Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu



layan betul lagu ni...best ah...
tahniah Hafiz kerana membawakan lagu ini dengan baik sekali..
thumbs up utk Hafiz!

27 comments:

eima said...

aku tak tgk pun smlm sbb mmg saje tk tgk .. hihi tak minat .....

msredcheesecake said...

sy pon suka hafiz... he is a good singer and a good artist...

Eye_nee said...

Tgk hafiz nyanyi dgn hyperact jer..pas tu kebaboom...zzzzz

JunAina said...

Akak kejap pejam kejap celik last2 terus pejam celik pagi tadi je.

Yang 5 org tu memula akak kenal Adiba je lepas tu terperasan Atilia dan Dina. Lepas tu AG bg tau nama depa baru confirm. Sorg lagi Salimah Mahmod dan yg sebelah Atilia tu sampai sudah akak tak kenal.

:: Mrs.Eady :: said...

kannn...penat aku tggu dia close up cisss..tak dpt tgk adibah noor pakai dress dgn dr.martin ko!

lieyalatif said...

sumpah lagu tu sedap noks...mmg patut die menang...kat aim lagu die menang...kat ajl pun memang gak...mmg menang besar la!

Nurzakiah Hanum said...

tahniah hafiz

norhidana miswan said...

aku pun dh lama suke dgr lagu hafiz nih... selalu kan kt astro ada tunjuk video klip nyer... lagu sedih2 gitu kan kak.. yg hyperact aku tak sempat nengok tp msti best kan... jaclyn pun aku suke... paling best 5org support tuh... tak silap aku adibah, dina, atilia ngn mak nyer pastu lg sorang tu tak kenal tp mcm biasa penah nampak gk dia nyanyi...

Rapunzel Cikilolo said...

hahaha.

tp aku rasa nak bakar tv gak bile lan & typewriter tak dapat ape2...

hmm...

MomTom said...

Black tak dapat apa2 anugerah pun. kesedihan sikit.

Rai Ourkizuna said...

ok.aku tak tengok..hahahaha

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi suka bangat tu..hihi

CaDLyNN said...

suke gak lagu hafiz..sedapppppp

Ema Johari said...

tahniah utk hafiz...selain adibah noor..dina pun ada...yg lain-lain tak perasan...tak silap yg kurus paling kanan tu anak salmiah hassan...

CikLily Putih said...

tapi lagu ni memang sedap di dengarkan..

Mummydearie said...

I pun 18x like lagu ni. Memang berharap sangat lagu ni menang dan Hafiz dapat Vokal Terbaik. Memang mantap vokal si Hafiz ni. Suka, suka, suka sangat.

Yang back up singers Jac tu bukan ke Atilia, Salamiah Hasan, Dina, Adibah Noor dan seorang lagi wa tak kenal lor ...hehehe...

JaSSNaNi said...

semua pun best2 malam tadi... tuah menyebelahi hafiz.. takniah la.. :) sedap pun lagu dia.. kan..

Amanda Suria said...

lagu tu memang sedap noks...penuh makna tu senikata lagu tu...tp sayang aku x tgok pun AJL...semua duk pakat nak tgok PRamlee...geram jer...

Dee said...

Hafiz mmg best terbaek..

Angah said...

Aslm nokkk.aku muncul kmbali wei.mklomla bz dgn anak kcik.ya aku pun stuju kalo lagu ni menang.memang layakkkk.ko sihatke

Fiza Rahman said...

KEna jer tajuk ni ngan aku.

Khai♥Rin : anies said...

Sorg lg yg nyanyi dgn jac tu, slalu ada dlm iklan baba's dgn penyanyi pretty ugly

Gee Lion said...

dengar lagu Bahagiamu Deritaku ni versi Kelate.
lawak giler..
seingat saya antara lagu Baiduri dan LY yg pernah menang AJL ialan lagu Aku Cinta Padamu by Ct.
itupun sedap didengar sampai sekarang.. =)

Umie Artoqiemie said...

encang sarawak encang *semangat kenegerian...

AnneRaini said...

aku tak tgk gara2 penat berjalan. pukul 9 mlm dah tido.hahaha

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said...

semangat ini yg kita mau, hahaha

Kesuma Angsana said...

suka bila lagu ni menang hehehe