nuffnang advert

Friday, January 24, 2014

pulut kuning + rendang ayam

Assalamualaikum semua...

macam biasa, breakfast dengan Geng Antu Jepun...tanpa dorang, pagi aku terasa sunyi...tak de tempat nak meluah rasa hati...hahaha...

dah lama sebenarnya nak makan rendang...dapat jugak makan pagi ni...semalam ada rendang jugak, tapi dia buat rendang paru....huwaaaaaa...sentap...dah kenapa ko buat rendang paru? daging takde ke? grrrr...sudahnya semalam makan lontong je...
so, pagi ni dapat makan rendang ayam, ok lah, rezeki namanya walau hati aku nak rendang daging...balas dendam punya pasal, sampai 3 ketul ayam aku amek...ekekek...pulut pun aku amek banyak...giler betul..pastu kang azab la aku kena tanggung lelah...jap lagi sure aku kena attack lelah punya lah ni...tau sangat dah...tengah malam tadi pun kena attack lelah jugak...tak tau kenapa, mungkin stress lately ni...ntah apa yg aku stress pun aku tak tau...huhu...

nak buat sendiri rendang? mmg tak lah, aku dalam tempoh kemalasan sekarang ni...padahal bukan susah pun nak buat rendang...huhu...nanti tempoh kemalasan aku dah habis, first thing aku nak masak adalah sup ikan merah!! yeayyyy!! hubby pun ada sebut dah terliur dengan sup ikan merah aku...hahaha...bertabah lah hubby... :)



sebenarnya aku nak taip n3 lain hari ni, tapi takde mood nak taip panjang2, so, aku up apa aku makan pagi ni je lah...boleh kan sayang sayang semua...


25 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

dah kenapa tak tapaukan utk aku sekali??

Rai Ourkizuna said...

erghh..nampak sedap betul rendang ayam tu.. kuning elok pulutnya..

NM03 said...

kang kalu semput, roger aku... aku sedut semput kau tu...

wahida said...

NM03: eiiiii, dgn ko aku tak mo lah....hahaha....

norhidana miswan said...

wahhhh syoknyer

Fiza Rahman said...

Sedap tu. Dah lama tak makan pulut kuning ngan rendang.

Eye_nee said...

sedapppnya mkn rendang ayam makan ngan pulutttt....

Amanda Suria said...

seksi ayam rendang ko nok...untung boleh makan pulut...aku x leh...semput kang...

wahida said...

amanda suria: aku pun bukan boleh mkn pulut sgt, tapi teringin...hahaha...

Tihara said...

sedap nye rendang dia
orang kata mkan pulut sakit urat
tp org siam steady jer :)

~mama yang ayu~ said...

alahai.. sedapnya tgk. terliur..

eMMe said...

hurm..lame tak masak rendang ayam.. cam best je tgk rendang ayam tu sis...

Mummydearie said...

Wahida, ni makan kat mana yek? Dengar lontong ada, pulut ada terus berdesup perut kelaparan (ada ke gitu...)

Entri ini pun walau tak panjang dah buat sesak nafas menahan lapar :)

Makcik Anak 3 said...

memang ngancam lah..

wahida said...

mummydearie: ni mkn kat cafe ofis saya kak...hehe...

eima said...

setiap jumaat mmg aku slalu terjah cafe cari ni awal2 lagi aku dah pi takut abis tp .... tahan je la sakit urat pastu ...

eLLy said...

nokkk sedap nyeee pulut kuning nokkkk...



Hai saya blogger baru, boleh berkenalan :p


larikssss

Linda said...

Comelnya blog ni mcm tuan blog ;) saya follow...

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

nyum2 sedapnyaaa kakk..

aishh.. sje tau akk ni tak reply.huaaa

Fazleyatul Aini said...

woi keliur ni !

Bahrain said...

Baru semalam makan pulut kuning dengan ayam masak merah..

AnneRaini said...

pulut sedap...ngences aku tgk gambo ko ni.

Kesuma Angsana said...

mmg sedap ni !

akubiomed said...

Sudah lama tidak perkena pulut kuning dan rendang.