nuffnang advert

Monday, November 4, 2013

rindu senyuman itu

Assalamualaikum semua....

Alhamdulillah, abang dah discharge hari Sabtu lepas...berkampung 3 mlm kat sepital...huhu...
Sabtu pukul 6 pagi,  doc amek darah abang, dan keputusannya abang boleh discharge!! yeayyyy!! masa doc ckp boleh balik dah, aku dengan abang siap buat 'give me ten' depan doc....ekekek...mana tak hepi beb, bila anak dah disahkan sihat, lega sangat hati mama...

lega tengok abang dah tersenyum...rindu gelak tawa abang...si adik botak tu pun bukan main hepi abang dah balik...ada la kawan dia nak gaduh...hahaha...
abang tu kalau tak, mmg tak bermaya, demam, muka pucat, bibir kering, cirit birit dengan muntah, x selera makan minum lagi...mmg kesian sgt kat abang...tak sangka abang salah sorang yg terkena denggi ni...huhu....sepanjang jaga abang kat sepital, gigih aku bangun setiap sejam kejutkan abang utk minum air...ye lah, dah nama pun denggi ni takde ubat kan, ubat dia minum je air banyak2...tu yang aku gigih bangun setiap sejam waktu malam utk abang minum...dia nangis2 tak mo minum masa kena kejut tu, tapi aku paksa dia telan jugak air tu...lagi pun aku tak sanggup tgk abang setiap 6 jam kena amek darah...terseksa anak aku tu.....dengan kena masuk drip lagi...huhu...so, tak kisah la walau tidur aku terganggu, penat mmg tak yah cerita lah, janji anak cepat sihat...janji bacaan platelet tu naik dan darah abang tak pekat lagi...

tapi lama2 abang ok dan dengar nasihat, dia pun nak cepat baik sbb nak tengok final bola Pahang vs Kelantan tu....mmg hantu bola sungguh...doc puji abang kuat semangat...doc pun terkejut abang boleh minum 3 liter dalam sehari walau dlm keadaan tak bermaya tu...mana taknya, dah kena paksa dgn mama...ekekek...

walaupun abang dah discharge, doc tetap suruh monitor jugak kat rumah, kena continue minum air banyak2 kat rumah...

dan masa org Kementerian Kesihatan buat siasatan tanya pasal denggi abang ni, pegawai tu mmg ckp yg area rumah aku, Bandar Tasik Puteri tu area hot spot denggi...huwaaaaa...scary aku dengar...mmg dah ramai yg aku tau termasuk kak Elly salah sorang penduduk BTP yang kena denggi baru2 ni...



apapun, terima kasih pada semua yg mendoakan, terima kasih jugak pada kawan2 dan family yang sudi meluangkan masa ziarah abang...hanya Allah yang mampu membalas segala kebaikan korang... :) 

25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hot spot bahaya tue

faraherda.razalan said...

Alhamdulillah. Moga terus sihat, abang ye? Dgr je denggi, takot betul sy. Haih...risau sbb tmpt sy ni pun byk gak kes denggi.

=(

.:fyzz:. said...

syukur nok...terharu ngan kegigihan kita sebagai seorang ibu kan..moga abang akan terus sihat..amin

Dee said...

Alhamdulillah abang dah sihat..dah kembali ceria..take care tau nok..

Mummydearie said...

Alhamdulillah,dah keluar hospital dan dari senyum tu, rasanya dah sihatlah tu.

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah...lega kan!

norhidana miswan said...

alhamdulillah kak... abg dh discharge ek, betapa lega nyer kite sebagai mak kan.... langkah berjaga2 ko asal ptg tu je cpt2 ttp tingkap n pintu sbb waktu subuh ngn senja masa nyamuk tuh bergerak kan... pastikan ko pasang ubat nyamuk yg letrik tu kak kt tempat2 mcm blik si abg, kt dpr, ruang tamu gitu... air2 bertakung mmg kene pantau gk... aku bt langkah berjaga2 gitu kak masa yg area blok umah aku ada org kene denggi aritu... seram mmg seram kan... kite cube je kan kak...moga nyamuk tu tak ggt anak kite n kite sekali

Rasp said...

syukur alhamdulillah abg dah sihat...

Eye_nee said...

Alhamdulillah..Abg dah sihat...hati2 sis..hot spot tu kawasan ko..

NM03 said...

alhamdulillah, kami igt nak p ahad, tapi abg dapat kuar sabtu.

gumbira adik, dah boleh buli abang mcm biasa ye... hehehe

Fazleyatul Aini said...

kat melaka pon sama gak kak ramai yang kene dengki. kwn2 opis 2 orang kene denggi

Nurulhuda Abdul Latip said...

Alhamdulillah abang dah baik, biar kita penat janji anak sihat kan...syukur sangat kan, sekarang ni memang musim sakit la..

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah...abang dah sihat...
macam anak buah hubby seminggu demam tak baik-baik..akhirnya masuk hospital...

adrianna syaz said...

Alhamdulillah..mmg kena berjaga2 la skrg..

Vee said...

alhamdulillah dah sihat . msm hujan ni , bila nampak nyamuk teringat jer kat denggi ...

syariza09 said...

legaa..sib baik abg pon kuat semangat minum air byk2..maknya pon kuat semangat kasi air..sib baik smua dh ok

Shima Harel said...

Alhamdulillah.... Tuhan aje yg tau perasaan hepi kite sbg mak2 ni kan bile anak kebah dr sakit...

Kesuma Angsana said...

alhamdulillah, faham sgt kelegaan tu, bila anak2 sgt mak2 nyer ni yg terlebih risau kan !

Khai♥Rin : anies said...

adik, jgn buli abang tu...cian dia br lps discharged..kasi dia kuat sket pastu br bleh buli... ekekekkee

Ann Ishak said...

alhamdulillah...lepas ni boleh minum air tanpa paksaan :)

lizz said...

AlhamdulillH abang dah pulih..memang bila anak dah sihat perasaan kita mak2 ni tak leh nak ckp heppi..lega semua ader..kan

Amanda Suria said...

alhamdulillah abg dah sihat..x sangka eh...kena denggi....ko bg dia sup ketam x nok?

aLyNnZ said...

Alhamdulillah abg dah sihat..erm..kena lebih berhati2 kan..anak kalo tak sihat dgn kite2 skali jd tak sihat kan..

CaDLyNN said...

alhamdulillah abg dah sihat ye..

NEKCIK said...

alhamdulilah syukurlah dah sihat