nuffnang advert

Wednesday, November 13, 2013

Edisi Geng Antu Jepun: Teh Tarik Place @ Paradigm Mall

Assalamualaikum semua...
kami jalan2 lagi di Paradigm Mall, nak cari utk hi tea pulak...tu antara sebab kami x mkn dessert kat Serai, sbb kami simpan perut nak pekena hi tea kat tempat lain pulak...so, kita pusing2 rupanya ada byk kedai utk lepak2 di waktu petang, sudahnya kami decided minum petang di Teh Tarik Place ni..

 so, here we are...
teringin nak minum teh tarik mahal...muahahaha....

 duduk duduk je, nampak all the mamaks sedang sibuk kat belakang

 kami duduk sini...

 pengunjung yang datang ramai Chinese...

 yeeehaaaa, teh tarik sudah sampai!! segelas ni rm2.90...teh tarik dia sedap tapi agak manis, kalau dapat kurang sikit manis dia tu, sure mmg terbaik dah...

 apa barang pegi teh tarik place tapi minum nescafe kan? sambil jeling2 mek jah...hahaha...
nescafe ni rm3.90...lagi mahal dari teh tarik...

 roti planta yg heaven...lembut dan garing, cukup planta dan gula dlm tu...just nice...sedap!! rm2.90
kami order yang lite je sbb dah kenyang sangat mkn kat Serai tu...ni pun asalnya aku nak order roti jala je, tapi roti jala abes, huhu...

 roti bakar sapu butter n kaya...Nor punya...rm2.50...tapi mcm tak berapa nak bakar je...huhu...kalau aku, sure dah pulang balik suruh bakar lebih sikit bagi lebih garing...

 roti milo mek jah punya...ni adalah terbaik!! terus teringat anak2 aku kat rumah...huhu...anak2 aku suka roti canai tabur milo...
roti milo ni rm4

 diakhiri dengan model teh tarik place...kehkeh...



so, kalau korang nak pekena makanan2 sedap di waktu petang ala mamak, kat Paradigm ni, boleh la datang sini:

Lot 2F-25, Tingkat 2,
Paradigm Mall

25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya teh tarik dia

eima said...

semua kedai ko pi semua mahai .. huhuhu tp klu sedap ok la kot ..kan kan

Nurulhuda Abdul Latip said...

Wah mengujakan di saat puasa gini tau..

wahida said...

eima: huwaaaaaa, jgn ckp mcm tu nok...eh, aku pi apa cendol bwh pokok, warung nasi campur tepi jalan...huhu...tapi x semua aku blog kan..as long as simple, murah dan sedap...

Ratu Hatiku said...

Shedapnyaaaa.....

Daddy Ziyyad said...

Roti bakar tu mmg macam tak bakar langsong...hahaha...Kaya la mamak tu kalau ramai minumkat situ...hahahahaha..

Dee said...

next time dtg sini kau try kuey tiow goreng dia tau..sedap..

Mummydearie said...

Oh, teh tarik memang favorite. Teh Tarik Place ni kat KL Sentral pun ada kan?

wahida said...

mummydearie: ha ah kak, ada byk cawangan lagi...kat one utama pun ada kalau x silap...

diana said...

roti milo tu mcam saya tak pernah makan je..saya nak cuba la nanti..

Nafira usof said...

roti milo??? pertama kali aku dengar Nok! ke aku yang ketinggalan zaman. hahahahaha. nanti nak cuba jugak lah~

attyfir said...

alahai..terliur nengok nescaffe ais .
si kakak tiap kali lepak mesti order roti canai tabur milo

JunAina said...

Agaknya mamak tu setahun berapa kali balik Indiakan...ahahhaa...

Fazleyatul Aini said...

roti planta tu menggiurkannnn

Qhaifa Nur said...

teh tarik kurang minum wahida...
kalau nescafe ais aduh bestnya...
geram tengok roti milo tuh...

Fiza Rahman said...

Perghhh...teh tarik tu.

Tak pernah lagi makan roti milo.

Cik Eka said...

mcm sedap je ni. Pasni boleh la try kat sini plak pekena roti milo, roti planta nyum2

NM03 said...

argghhhh.... teringat neskepe es dia... teringat roti milo dia... ermmm...dapnyer

kalu pjg masa lagi time tu, aku dah betapa kat dalam daiso depan teh tarik place ni...

faraherda.razalan said...

Bila menengokkan teh tarik tu, mula rs teringin tp nak yg versi halia. Mana nak cri yg sdp ni. Kedai mamak sdp tu jauh lak. Arghhhhhhhhh!

Amanda Suria said...

Aku suka Teh Tarik place...kat KL Sentral ni depan opis aku jer nok..

adrianna syaz said...

Roti canai tabur milo..cambest je ni...hehe

Vee said...

first time dgr roti canai tabur milo ... budak2 sgt suka nih .

:: Mrs.Eady :: said...

Mmg terbaekkk ar mkn kat sini lagi lagi mee grg mamak dia!!!perggghg sedap ckp luuuu..

Seri Selaseh said...

huih... menyelerakan btol tengok gmbr2 tu. Bleh buat rancangan cam Jalan2 Cari Makan la Geng Antu Jepun ni

Emy Tak Kecik said...

aku ada sejarah dgn paradigm mall ni...sebut pon menyampah...

dia x bersalah tp aku saje nk berdendam kekeke