nuffnang advert

Monday, November 11, 2013

Edisi Geng Antu Jepun: Serai @ Paradigm Mall

Assalamualaikum semua...

ya ampunnnn...masuk ofis lambat weh pagi ni...hujan lebat giler..maklumlah, org merempit mcm ni la, kena tunggu hujan reda sikit, baru boleh gerak...huhu...namun nak pi keje naik kereta mmg tak lah...hahaha..
ok lah, nak citer kami Geng Antu Jepun ada pi Paradigm Mall, celebrate beday aku kekdahnya...
see, beday aku bulan 9 lepas, dah bulan 11 baru nak citer...hahaha...biasalah, aku kena bagi otai update dulu kat blog dia, mana boleh lawan tokeh maaaa..... ;)

 asalnya kami nak mkn kat tempat lain kat Paradigm tu, tetiba nampak Serai ni, terus nonok ckp jom la kita try...eh, jgn terkejut nama salah sorang Geng Antu Jepun ni nonok, nak buat mcm mana, mmg kami panggil dia dgn nama tu...huahuahua...

 Geng Antu Jepun yg tak berapa nak antu, hahaha...beradab sopan semuanya...ekekek....
tapi masa ni DD takde...huhu...dia cuti ke apa ntah...eiiiii, masa beday aku la ko nak cuti kan DD, nyammmmpahhhhh....hahaha...

 aku n mek jah...otai aku dlm dunia blog, senior aku kat ofis, sorang sahabat yang boleh layan perangai moody dan berangin aku...huhu...sayang ko ketat2 la jah...

 dah keluar dah gaya2 antu dah...ada banyak lagi gambar merapu, tak koser aku nak upload, kang korang meluat pulak...hahaha...aku tayang sekeping dua sudah...

 eh, dah nama makan kat Serai, harus la aku try signature dish dia, Serai Platter ni...rm25
sedap weh...sotong masak sweet sour tu sedapppp...terbaik lah!!

 ada air serai kiri sekali, mek jah order...aku takut nak order sbb ramai blogger ckp air serai tak sedap, tapi x cuba x tau kan, sekali dah rasa, ok lah rasa dia, not bad, tak de la sampai tahap x boleh minum..air serai tu harga dia rm12
pas tu yg tengah tu air orange blast dan aku punya yg kanan tu air minted calamansi soda...

 spagetthi seafood marinara, korang nampak sikit? sila jgn tertipu....senak perut mek jah nak menghabiskan benda alah ni tau...sedap weh...rm 27

 yg ni pulak beef kuew tiow...nonok punya...si nonok ni mana nak mkn nasi, jaga badan kata ko...
kuew tiow ni pun sedap...ni pun jgn korang kata nampak sikit, banyak sebenarnya...rm 15

 lepas tu aku up dengan Serai Kantan Sauce Prawn...tapi mkn sama2 la...banyak ni weh udang dia...ok lah boleh tahan rasa dia...dlm menu, harga udang mengikut pasaran, biasalah tu kan...so, aku main order je la...sekali dapat bil, terkejut dengar udang sepinggan ni harga dia rm52....hahaha...terbuntang bijik mata......ekekek...

 muka stress kena kopek udang....hahaha...bertabah la nonok, beday girl koser sangat nak kopek udang kennn...sayang ko lah nonok...
kami tak mkn dessert kat sini, sbb kami nak pekena dessert kat tempat lain...yg tu nnt aku up lain...

diakhiri dengan gambar2 gedik orang jakun baru festaim masuk Serai...muahahaha....

ko mampu posing rupa gini dengan orang keluar masuk kat entrance tu? hahaha...kami fedulik apa...posing tetap posing...ekekek...


serius, makanan kat Serai ni semua sedap2, memenuhi citarasa lah org ckp, ada masakan melayu, thai dan western...pulak tu masuk2 je kat serai ni dah ada bau bauan serai tu...hrmmmm...tenang pulak bau aroma serai ni...hehe...
tapi part harga mmg aku tak berkenan sikit, mahal giler, nasib baik sahabat2 aku ni belanja aku, aku tak kuar duit pun...ekekek....kalau aku tau korang nak belanja aku mkn , aku order pulak ikan sweet sour...hahaha...ammpunnn...setahun sekali mkn kat sini boleh la kot...
apa pun, tengs guys sudi belanja beday girl masa tu...lap u ollss!! 


eh, korang jgn nak wish beday aku pulak kat komen box nnt, kalau korang wish, maksudnya tak baca n3 lettewwww....kehkeh...

so, kalau korang nak datang sini, ni detailsnya: 

Lot 07, Level 1 Boulevard,
Paradigm Mall
03-7887 3707

26 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha..ok bc smpai hbs..tak wish kat akk ok..kui2..

sedap tgk mknn tu.

faisalapardi.com said...

sedapnye...dah terliur nii...waduh2..

Rai Ourkizuna said...

Aku tengok ngan anak aku.. Damia kata.. Ibu, sedapnya.. Hahaha

NM03 said...

slup slup..... sedapkan jah.... jom kita pegi lagik eh

kemain ko posing, lentik liut badan... aku kalu buat camtu, mau rebah menyembah bumi. hahaha

pastu... dah aku jatuh, mesti korang gelak belari tinggalkan aku kan....

:: Mrs.Eady :: said...

betul..betul..makan kat isni sedap bapakkkkk aR!

tapi yang tak sedap poket je la..hehehehe...

♥ Wina ♥ said...

adudududuu tgk harga makanan je dah rasa kenyang perut aku ahahahahh

Khai♥Rin : anies said...

waduhhhhh da la tgh lapo niiiiiiiiiii

Nafira usof said...

tak pernah try lagi.
walaupon paradigm tuh dekat jer ngan opis aku nok~

eima said...

gile lah harga die ... sekali mkn sorg dekat 40-50 hengget ..huhu

Dee said...

pavlova di serai adalah terbaik..napa tak cuba noks..ok..tu je aku nak komen..

Cik Eka said...

Kira boleh tahan gak rega dia kan kak.

Tapi kalu eka, asal sedap, mahal skit pun takpe.
nak2 orang blanje ahahaha..

paling geram ngan serai platter. cam best je

HeNRieTTa JoSe said...

Xwish bday..xwish...tunggu thun depan plak...hehehe....looks yummy to me....tu la....bila tgk harga...errr...sesekali bleh la...lalu jerr paradigm nie dr kl td...

Psss...oooo, akak pown rempit cm rietta gak ke...hehehe...

wahida said...

dee: kami tak mkn dessert kat situ sbb kami nak pekena dessert kat tempat lain...heheh...

norhidana miswan said...

perkh bestnyer tgk menu... walaupun dh tgk menu nih kt blog mek jah.... nnti kalu aku pg sna ko banjer yek kak heheheh

dakcik said...

pergh bestnya..
cntik baju..saya sukaaa..=)

~emi~ said...

Nampak sedap. Next time blh try ni :)

JunAina said...

Bulan 9 ritu dah wish tapi cuma nak bagitau mau rebah mak kalau bawak rakyat jelata pi makan kat Serai nih...ahahhaaa...

lizz said...

Telan ailio..nengok maknnn semua sedao2 ni..terus lapo...tak sabo nak blk kl nak mkn kat sini jugak...

4feet8 said...

mahainya udangnya.. pengsan;

Fazleyatul Aini said...

udang tu tempting !

.:fyzz:. said...

aku baca entry ko nok dun wory..tuh ar..tgk terliuq bangat..aku dh la dok lapaq tahap gaban nih..sat nk turun pelancaran café kawan aku sat..nama café Pelangi..ingt kt geng pelangi ko nok..hehhhee..

tuh ar mahai skit..tp tak pa...janji sodap kan..

faraherda.razalan said...

X pnh lg try mkn kat sini sbb mostly yg ade dlm tu byk local food n western food yg biasa2. Tgu org banje jelah. Hahahahha!

Mummydearie said...

Posing maut tu yang tak menahan tu. Yalah, akak tak pasti akak mampu posing gitu...hahahaha...

Serai ni dah pernah cuba kat Life Centre. Memang mencekik sikit harganya. Rasa makanan tu bolehlah...boleh masuk tekak lagi.

seri.selaseh said...

nampak mmg sedap. Menyelerakan.Tapi tang harga tu yg tutup balik selera. kidnap la tukang masak dia bawa balik rumah

Makcik Anak 3 said...

selera tengok gambar2 tue..heheee

Papa-NtiQ said...

Hi....cakap pasal restoren serai ni saya baru je upload gambar2 masa pegi sini baru2 ni di www.blogmakanbest.blogspot.com
Memang best makan sini. Senang2 tu singgah la yer blog saya topik pasal makan je 100% hehe...dan nanti jangan lupa follow yer TQ TQ TQ