nuffnang advert

Tuesday, November 12, 2013

Edisi Geng Antu Jepun: Baliayu Spa @ Paradigm Mall

Assalamualaikum semua...
lepas kami makan2 kat Serai yang mahal nak mampus tu, kami pun jalan2 la kat Paradigm Mall tu, sekali ternampak spa, eh, terus ajak sahabat2 aku tu, moh la kita berspa....mek jah mmg laju je bab2 spa ni, aku tau sgt dia ni mmg suka berurut...tapi jenuh ajak si nonok sekali berspa, dia tak mo...huhu...dia kata, dia rela bershopping sensorang drp layan spa...hahaha...takpe la, nak buat mcm mana kan, org tak mo, takkan kita nak paksa2 pulak, janji masing2 hepi...

so, ke sini lah kami...lama dah tak layan spa ni, last masa pegi Bali dulu la...urut2 biasa kat rumah jiran aku yg pandai urut tu selalu lah aku buat, namun nak berspa ni, mmg jarang sgt la...
 tapi kami bukan amek massage apa pun, kami amek foot reflexology gitu la...amek pun 60 minit je sbb masa suntuk, lepas ni kang nak jalan lagi...asalnya kami nak amek yg setengah jam tu je la, tapi bila tokey kedai tu pujuk rayu kami kalau buat 60 minit dpt extra shoulder massage 15 minutes, kami pun on je la amek 60 minit...kehkeh...tapi sian nonok kena layan shopping sensorang, nasib la dia pandai bawak diri..

so, kita rendam kaki dulu kat air suam...


 ni lah tempat urut kaki kami...sgt privacy...heaven sambil ada slow music ala2 Bali gitu...aku x boleh tgk ala2 kedamaian ni, kang terus rasa nak tido...muahahaha...

 lepas tu dorang hidang pulak air teh halia, biasalah kan, mana2 spa pun, akan hidang benda yg sama kot...tapi teh halia kat spa ni sedap la, selalu aku tak boleh telan, yang ni aku boleh minum habis secawan...
heheh...

 muka dah lalok nak tido...mana taknya, minah Indon yg urut kaki aku tu sedap betul urutan dia...mmg best ah...

ok, muka kami yg kepuasan dapat urut kaki dan bahu...legaaaaa sgtt...kalau lah masa panjang, mmg kami dah urut satu badan...nanti lah, kita pergi lagi sekali ye jah, kena carik betul2 masa yg terluang gitu...


so, kalau korang singgah Paradigm Mall nak spa, boleh la dtg sini, aku rekemen sgt tempat ni sbb Indon tu urut best wehhh..., ni details dia:

Baliayu Spa Sanctuary
UG-25, Upper Ground Floor,
Paradigm Mall
03-7887 1213

rawatan foot reflexology kami 60 minit = rm78

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

best kan sesekali manjakan diri

.:fyzz:. said...

nok..best nok..aku bab2 spa nih aku mmg suka..tuh kalau full body massage berapa rm lak nok? ok la harga..worth gak la..sbb 60 minit kan

Khai♥Rin : anies said...

kn urut 60 min..sure zzzzzzz sy ehehhehehehe

NM03 said...

nikmat kan nok... teringat minah endon yg urut aku... nama saya seri... hahaha

Tina Othman said...

Bestnya

Dah lama teringin nak berspa

:: Mrs.Eady :: said...

bestttt nyer dpt urut!!

Nafira usof said...

sedapnye dapat berurutttt!
mesti layan jer mata kan~

aku tak pernah pergi spa pon.. huhuhu

faraherda.razalan said...

Oh, rs mcm entri ulang tayang tp upenye entri SPA ni dah di update oleh Mek NM03 tu...heheheheh.....

Qhaifa Nur said...

bole tahan juga harganya...
selesa lepas urut kan..kan

eima said...

seklai pun bdn aku ni tak penah diurut oleh sesapa kecuali tiap kali aku branak tu terpaksa. ... heee aku tak rela wei

Ann Ishak said...

kalau urut satu badan berapa pulak harganya, tertarik jugak nak mencuba urut dkt spa tu pulak :)

JunAina said...

Akak last berspa masa gi Bandung dulu.

wahida said...

all: urut satu badan 90++ kalau x silap

Rasp said...

kalo time kaki tengok lenguh dpt lak layan reflex ni...
perrgghhh mmg zzzzzzzzzz lah kat situ hehehehhehehehe...

zulieta said...
This comment has been removed by the author.
zulieta said...

Boleh tahan regenya ha.
Sesekali manjakan diri ni memang syok kan
Sedap je badan

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Dah lama akak tak pergi SPA utk memanjakan diri mcm wahida ni... macam best jer macam best jer ehe ;)

Masni Syafie said...

bestnye dapat manjekan kaki....

Mummydearie said...

Kalau akak pergi spa, memang tidur berdengkur ajelah rasanya...nikmat dapat merilekskan diri cam ni.

Cik Eka said...

dah lama tak pegi spa. rasa macam nak pegi je. Tapi lepas kahwin la kot. hahaha

Nurulhuda Abdul Latip said...

Aku pun suka buat foot reflexology..Memang best kan, aku lebih rela urut kaki dari urut badan..

Fazleyatul Aini said...

memang best ni mau tertido saya kalau p urut hihi

Makcik Anak 3 said...

sesekali nak manjakan kaki kan..esok2 klu kaki dah merajuk..hehhheeeee..

Dee said...

wah..bestnya..baru ni tak gi spa..urut ngan org buta je..tapi tetap feel good..