nuffnang advert

Thursday, November 14, 2013

Edisi Geng Antu Jepun: Bawang Kecik @ Aeon AU2

Assalamualaikum semua....
lagi edisi Geng Antu Jepun, ye, minggu ni minggu Antu Jepun dalam blog aku...korang bertabahla...hahaha...ni semua kawan2 baik aku tau!!
ok, kali ni aku up satu n3 kami makan2 kat JJ AU2, oh aku lagi prefer sebut JJ drp Aeon...tergeliat lidah aku nak menyebut Aeon...kahkah..kalau nak diikutkan, tetiap Jumaat kami lepak JJ AU2 ni, tapi x pernah sekali pun kami makan kat Bawang Kecik ni, lalu jer, tak terbukak hidayah lagi nak singgah sini...ekekek...asyik la kami ni pi mkn kat Black Canyon tu...so, y not kita try Bawang Kecik ni kan...jom kita!

 my gojes friend, Nonok...pilot kami yang kami sayang...PA pada abang botak...hahaha...

 bersama mek jah sahabat yang aku sayang jugak...DD kali ni pun takde jugak...dia pergi ziarah kawan satu unit dia kat Pahang sana nun...again, kami bertiga je la...huhu...

 ada 2 cawangan saja Bawang Kecik ni...satu lagi kat Tesco Extra Shah Alam...

 jus tembikai mek jah punya...rm5.80...

 kuew tiow goreng yang sedap nak mampus ni Nor punya...siap aku dengan mek jah plan nak beli tapau bawak balik sbb sedap sangat...dasar tamak!! hahaha...rm7.50

 ni mek jah punya, portuguese grill sotong yang sedap...rm12.90....sumpah sedap!! berasap2 lagi tu, masing2 tak sabar nak snap gambar...ekekek...

 kami up dengan telur dadar...rm1.50
matiklah, telur dadar pun nak amek gambar...hahaha...

haaaaaa, yang ni aku punya!! sama je konsep dengan mek jah tadi, portuguese grill, tapi aku punya mix seafood, I kan hantu seafood, harus la nak mcm2 ada dlm grill aku tu...
sekali sampai aku punya portuguese grill ni, mak aiiii, gila ah nak perabis kan, banyak ko...nampak dlm gambar mcm sikit, tapi sila percaya, dish ni boleh share dua org tau...kalau tau portion dia besar gini, mek jah share ngan aku je...
yang best dlm mix seafood ni, macam2 ada, ada udang, sotong, fish fillet, lala...terbaik!!
pastu pulak ada bendi dan terung, terbaik!! dua2 sayur tu pun aku suka makan...cuma rm10.90 je...
cumanya kurang pedas je, kalau pedas lagi sikit, lagi best ah sbb aku ni mmg hantu pedas...jenuh mkn dengan cili padi dan sambal belacan dia, tapi hampeh sambal belacan dia tak pedas, cili padi dia pun tak pedas....huhu....



 lepas ni sumpah nak ajak Antu Jepun makan kat sini lagi, semua makanan dia tak menghampakan...I like!! eh, gambar keropok lekor tak amek la jahhhhhhh!! sabo je la...kopok lekor dia pun sedap tau!!
kalau lah Bawang Kecik ni ada kat JJ Rawang, mmg dah lama aku ajak laki ngan anak2 aku mkn kat Bawang Kecik ni...

20 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

haaaa kerana mek jah punyer entry minggu lepas ar aku pegi mkn kat sini nokss!

lieyalatif said...

nok ko adalah kejam...aku puase ni noks...telan2 ailiyo tgk kuew tiow yg dizoom dekat tu....heheeheheh

NM03 said...

esok jom lepak sini nak. plissssss jah!!! aku nk try tomyam dia plak

Nafira usof said...

aduhaiiiii.. tak menahan aku tengok menu ko ngan Mekjah tuh~
meleleh2 air liur aku nih!

m.u.l.a.n said...

woaahhh sapu air liur ni..

norhidana miswan said...

hahhaahhah mmg sedap... aku ngn emy pun penah try, paling best purtugis grill tuh... mmg terbaik lah kak

Dee said...

semua pun nampak sedap..entah bila nak try..hahaha..manalah tak gomok..akulah..hihi..

Amanda Suria said...

ingat pi beli bawang kecik kat Aeon, ghupernya pi restoran bawang kocik...hehehehe...

JunAina said...

gambar yang last tu buat kecur liur wehhhh... Akak pagi ambik heavy bf bila tengahari bihun sup pun makan separuh je agaknya boleh ke akak habiskan portion besar cam gitu...tapiiii kalau sedap bedal jerk...ahahaaa...

Daddy Ziyyad said...

koey tiau tu serius nampak menggiurkan lah nok! hahaha

ma yusoff said...

ekk...ini kawasan jajahan akak...
tapi tak terjumpa pulak...

Cik Puan Rara said...

erk! xpenah nmpk lak.nt nk ajak somi mkn lah.eheheh

Nafisa81 said...

bawang? tidakkk....

- G C - said...

sedapnya.. walaupun tak suka koteaw goreng tp bila dh tgk gambaq dalam ni, rasa nak makan koteaw goreng plak//

Mummydearie said...

Hah, yang ini dah banyak kali pergi. Kalau ketandusan idea mana nak pi makan, memang ke sinilah kami satu family bertandang. Kita suka ikan bakar. Portionnya besarkan memang semput nak abiskan tapi abis jugalah :D

~emi~ said...

selamat petang akak. singgah baca entry kat sini jap :)

btw jgn lupa singgah blog sy..

Mia Kassim said...

Bestnya bila makan dengan kawan2 yang satu kepala kan.....dah nampak menu ni kat n3 si mummy Qays tu...sangat sangat sangat menyelerakan semuanya...

Fazleyatul Aini said...

kueytiow dia nampak sedap tuu

jebatmalaya said...

Selera betul yer kau makan ....

jebatmalaya said...

Selera betul yer kau makan ....