nuffnang advert

Friday, October 25, 2013

ketam sweet sour & maggi kari

Assalamualaikum semua...
jom tengok gambar makanan nak? ala, dua keping je pun...tak banyak...kehkeh...

 ketam sweet sour...sedap sangat! makan kat kedai...abang yang suruh order...abang ni makin besar makin aku boleh tengok feveret food dia banyak turun daripada aku...abang suka mkn seafood, suka mkn roti, suka cheese, suka macam2 jenis puding, suka sardin...kiranya abang mmg geng dengan mama lah...adik dengan daddy lain sikit, agak cerewet bab makan2 ni...hahaha...

maggi kari...aku kalau masak maggi ni suka hiris bawang putih ngan bawang merah, ketuk sikit cili padi, tambah sikit sos cili, pecah telur, perghhhh!! seperti berada di awangan kata ko...hahaha...dulu2 aku tak letak sos cili, tapi bila sepupu2 aku kata tambah sos cili dalam maggi lagi best, aku pun try la letak...sekali mmg sedap ko!! dah letak cili padi, letak pulak sos cili mmg teramat lah sedapppppnya...
gitu lah nok, makanan tak berkhasiat ni mmg sedap saja...sabo je la...


k, bai!!

34 comments:

NM03 said...

aku kalu buat megi berkuah byk dan pekat beserta lauk pauk letak cili merah dan sos cili... ketuk2 bawang tu harus jugak. mmmmm sedapnyer

jah, ari ni AU... amacam?

mamasuri said...

eiii...terliur tgk maggi k...ketam tu aku ala2 lagi ..tp bab maggi ketuk cili api dah terbayang2 rasa dah tu..ku telan air lir sekali lagi ni..benci!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

tambah sos cili lagi sedap ek? nak try jugak la ..

:: Mrs.Eady :: said...

alooohhh.............sedap nyer meggi!!!!!!

sudipVSsenduk said...

makan ketam dekat kedai tak best la nyah... mak kena control ayu walaupun rupa mcm hantu kak limah.

tak pijo ke bibir & lidah ko makan maggi rupa itu?

wahida said...

sudipVSsenduk: sedap la kak..i is tak control time mkn ketam...hahaha...

eh tak la...sedap tau!! cer letak sos cili, terbaik!!

Mummydearie said...

Oh, tak pernah pulak letak sos cili bila masak maggi. So kena trylah makanan yang tak berkhasiat ni letak sos cili weekend ni.

Eye_nee said...

mmg betul ek sis..mknan tak berkhasiat ni bila nengok kan..air liur terlebih merebesnya...ohhh maggi..tambah sos cili lagi sedap ekk sis..nnt balik kang buat xperimen merasakan nikmat tambah sos cili...

faraherda.razalan said...

Adoi, berselera pulak tgk megi tu tp bile preggy ni, mudah mual pas mkn megi. Mulalah rs nak uwek2 je. Mmmm...

JunAina said...

Anak pompuan anak menurun maknya tapi yg lelaki kecik tu ikut pak dia hat lelaki sulung fleksible kejap mak kejap bapak...


Megi akak kurang sikit kecuali terlalu lapo...

Qhaifa Nur said...

kalau akak masak maggi..masak kuah dulu...baru curah atas maggi...

baru ni beli maggi yang besar...banyak tuh dapat

Ema Johari said...

besarnya ketam tu...

Rai Ourkizuna said...

lenkali aku nak try letak sos cili gak la.. letak banyak mana weh?

Ratu Hatiku said...

Sedapnya...yg paling buat terliur sekali mstlah maggi tu hihihi

Fiza Rahman said...

Dah lama tak makan ketam...sedapnya.

MuMMie BeRRy said...

sedap!!!!!!!!!!!!!!! lama x mkn ketam ni...

Amanda Suria said...

Mak oiiiii..aku x leh tahan tgok ketam tu nok...terbayang2 dah ni.....

norhidana miswan said...

perkh ketam tu sedap nyer tp megi kari tuh lagi syok.... tertelan liur tau

Nafira usof said...

telan ailio aku nok~
menyelerakan betol megi ko tuh~

Nurzakiah Hanum said...

wow ketam tue

Khai♥Rin : anies said...

adeezzzzzzzz meleleh da niiiiii

Shima Harel said...

Resipi maggie kite same lah... cume aku pny xdak cili padi.. Hubby pny wajib cili padi... Terbaik!!!! Ingt aku sorg yg wt mcm nih... aku siap add sayur2an.. xsdp plk kalu xder vege.. Yummeh!!

wahida said...

rai: lebih kurang satu ke dua sudu...ikut selera ko lah...

azza said...

Yes.. sos cili mmg wajib
~ana

azza said...

Yes.. sos cili mmg wajib
~ana

Aisy Nasiha said...

Bestnya makan megi dengan ketammm... adoi.. siapa nak belanja ni...

LadyBird said...

ule2 tgk tajuk ingtkan resepi td... huhuhuhu.. lady terliurla kak.. yg kt atas sekali tu feveret lady..

Teena Tna said...

Wah ketam!! Dah lama tak makan, tapi yg maggi tu baru jer makan tadi

kakchik@ella said...

Dua-dua sgt menyelerakan. Hurmmmm .. yummy!

uncle gedek said...

ketam macam tu berapa ringgit, you?

zulie ieta said...

Ketam tu besar nampaknyaa

RamRamCute said...

owh!! sedapnya wahida .....

ros_reeza said...

sedapnya ketam tu.. kalau kat rumah, Ros selalu buat masak lemak cili api je. sebab itu je yang abg minat..

.:fyzz:. said...

kau kejam..sedappppppppppppnya ketam itewwwwwwwww..