nuffnang advert

Friday, October 11, 2013

kari kepala ikan merah, nasi goreng kerabu petai

Assalamualaikum semua...
phewwwww, hari ni mengantuk giler weh...datang awal pagi kat ofis, kita tidur dulu la...kalau tak cukup tidur kang, ada aku meroyan kat kaunter aku ni kang...hahaha...
ada banyak benda nak cerita tapi malas nak upload gambar banyak2, hari ni nak up dua keping gambar je, boleh kan...

 kari kepala ikan merah...(gambar gegar pulak, huh!)
mak mertua masak masa kami balik Seremban dua minggu lepas...
rasanya korang pun tau aku ni mmg suka kari kepala ikan mcm ni...dah banyak kali jugak aku tayang n3 kari kepala ikan...tapi kali ni mak mertua aku masak kari pakai rempah khas dari Penang punya...sedap woooo...rempah Penang sedap dia tak sama mcm rempah kari Baba's ke Adabi ke tau...rasa dia lain mcm sedap...heheh...nnt kalau aku pi Penang lagi, aku nak borong rempah kari banyak sikit...eh, korang kalau datang Penang nak cari rempah, boleh cari kat Little India...murah2 dan banyakkkk pilihan...

ni pulak nasi goreng kerabu kat kedai area rumah aku...special nasi goreng kerabu kat kedai ni berbanding kedai lain sbb nasi goreng kerabu dia letak petai weh....i like!! terbaik la...dah la udang ngan sotong dia letak banyak, pastu ada pulak hirirsan petai, Allah...sedapppppnyaaaa....terbaik lah!! pas tu up pulak dengan telur dadar, huhui...heavennya...




ok lah, sendiri up n3, sendiri terliur, nak pi cari makanan jap la...;)

32 comments:

NM03 said...

terliur aku nengok nasi goreng tu beb

azza said...

peminat tegar petai ye.. aku pun...
kari xsuka,blh ambik ikannye je.

azza said...

peminat tegar petai ye.. aku pun...
kari xsuka,blh ambik ikannye je.

Shima Harel said...

Kari aku suke, tp kepala ikan xreti makan.. Nagi goreng kerabu tu mmg terbaik.. Petai wooo.... I like it too...

Nurzakiah Hanum said...

sedapkan kari

azza said...

peminat tegar petai ye.. aku pun...
kari xsuka,blh ambik ikannye je.

azza said...

peminat tegar petai ye.. aku pun...
kari xsuka,blh ambik ikannye je.

Fiza Rahman said...

Baru lpas breakfast. Dah lapar balik tgk makanan ni...haishhhh...

Tina Othman said...

Wah kari, jenuh nak ke peñang càrìk rèmpah kàrì

JunAina said...

Kari kepala ikan ni fav akak gak wahida...sekali balik kampung beli kepala ikan duri masak karilah. Masa lunch kenyang lg bg depa makan dulu sekali buka periuk tinggal badan2 je boleh akak nanges dah le malam tu nak balik Kajang semula mana ada masa nak beli kepala ikan lagi...uwaaaaa...

Dee said...

sedapnya..aku suka makan nasi goreng kat wondermama..ada letak petai gak..dap2..

last week masa jumpa geng forever29 tu mak dia saji kari kepala ikan merah pakai rempah sendiri (penang mari) pun sedap nak mampos..hahaha..

Qhaifa Nur said...

kari kepala ikan merah tu sedapnya wahida...curi mata boleh

wahida said...

qhaifa nur: eh tak boleh! mata ikan feveret saya! heheh...

lydzar DN said...

menggiurkan sangat nasik goreng kerabu petai tu :)

norhidana miswan said...

perkh terbaik la kari kepala tuh kak oi... meleleh

faraherda.razalan said...

Amboi, kari tu. Idaman kalbu betul-lah.

Amanda Suria said...

Aku paling suka kari tp until today failed masak kari...kena menuntut ni..bab paling suka tang mata ikan dan bahagian pipi2 dia tu..selalu mmg berebut...

Kakzakie said...

Kari penang dah terkenal Wahida. Aromanya pun dah menyegat...

Mummydearie said...

Nasi goreng tu nampak sangatlah sedap tapi akak tak pakai petai ler... kenapa lah bila blogwalking dekat2 lunch ni nampak makanan aje...terliur macam nih.

Eye_nee said...

baca n3 ko time2 ni..sekali kari nalekkk punya ko tangkap gamba dia...besarrr punya..dgn pekat nya kari tu...regu pulak nasik goreng apa nama aku tak pedulik...rupanya tatap menjadi pojaan hati ku...mak stavingggggg sudah noksssss.....

seri.selaseh said...

susah nak jumpa nasi goreng ada petai. Ada udang besar plak tu. Menarik sgt.

Ema Johari said...

bestnya kari kepala ikan tu..kasi ratah itu kepala ikan...

Khai♥Rin : anies said...

kari kepala ikan ni kalu mkn dgn nasi pon da ckpppp

Kesuma Angsana said...

alamak mmg sedap sgtlah ni !

eima said...

dah la hari aku ni tak mkn tghari lagi ... gile lapo tgk entry ni .... aarrrggghhjhh

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Nsi goreng tu mengancam lah ..

Zawiah said...

anak buah saya dah tak thn tgk nasi goreng ada PETAI tuh . habis digegarnya lappy mak usu nih ... nak kena saman agaknya ...

Za said...

org yg blum mkn , trus lapar jer tgk ...

Azim Aris said...

perhhhhhhhhhh

tumpang bace cni jom ke blog sy jgk ek,nk exchange bloglist ngan sy bgtau la :)

Tak Mungkin Benar

HeNRieTTa JoSe said...

Uiks...yummy kari kepala ikan....specialnye ada petai hiris...

eda_ej said...

kari kepala ikan merah tu memang memikat kalbuuuu...

Hazmin Hamudin said...

Silap masuk pulak dah. Sekali penuh dengan makan yang menyelerakan. Cis.