nuffnang advert

Monday, October 14, 2013

idea di subuh hari

Assalamualaikum semua...
ye, hari ni aku kerja....mana mungkin aku tak kerja, sedangkan masa raya puasa dulu pun aku masih bekerja, inikan pulak sekadar cuti raya Aidiladha...bukan tak nak cuti, tapi cuti dah tinggal ciput sangat...huhui...tapi malam ni kami akan balik Seremban la...sambut raya haji kat rumah mak mertua...pastu esok malam balik Rawang balik...nasib la kampung kami ni dekat2...kalau jauh kat Kelantan ke Terengganu ke, mmg wajib la kan amek cuti sbb jauh...

 so, disebabkan pagi ni takut cafe tak bukak kat ofis aku ni, aku standby je la bawak bekal...ada balance nasi malam tadi, kita bawak la, tapi lauk nan hado...huhu...sudahnya, lauk aku apa tau, subuh2 dapat idea, aku goreng hotdog otak2 + letak sikit sambal belacan!! ha, ko ada pagi2 breakfast sambal belacan? ekekek...

lepas tu kita gaul la nasi putih tadi dengan telur kicap hancur..


so, pagi ni, kita breakfast nasi putih + telur kicap hancur + hotdog otak2 + sambal belacan! hrmmmm, sedapnya menu aku pagi ni...hahahaha....




selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya Aidiladha semua!


27 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedap tu..

slmt hari raya kak..

samalah kt cuti dah siput sedut. eh! hhihi

zulie ieta said...

wahh lauk cincai mcm ni yg bertambah selera makan

.:fyzz:. said...

Ya Allah sedap tu nok..sempoi dn sgtsedap..adoi lapar perut ku. ini..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Wah sedap gak bfast kau ni..aku cuti hari ni...Selamat Hari Raya..

SyamimiNazifa said...

nampak sodap tu :)

:: Mrs.Eady :: said...

Hok alohhhh sedap niiiii!

faraherda.razalan said...

Cafe bukak ke tak bukak tu? Heheheheh....kite kt sini pun, kdi mkn tutup...sobss...sobss...

Khai♥Rin : anies said...

ni bkn breakfast da ni ni kira brunch da ni

Khai♥Rin : anies said...

p/s slm aidiladha

♥ Wina ♥ said...

omgeeee! sedap beb!

aku pun kerja gak...besok sehari je cuti rabu keje balik

selamat hari raya haji beb

Dee said...

wei..aku puasalah..terliur lak tgk..cis..hahaha..

apapun salam aidiladha buat kau sekeluarga nok..

ZZnoor said...

sedap!
syabas akak!

JunAina said...

Telur kicap dan sambal belacan tu pun dah cukup Wahida. Akak pun sama kerja lagi sebab cuti bukan ciput tapi nan hado langsung...ehehee...

NM03 said...

jah!!!!!!!!!!!!!!!!!











naper tak tapau utk aku sekali? terliur tau!!

Rasp said...

terkecur dgn lauk sempoi tu...

Selamat Menyambut Aidiladha...

RamRamCute said...

wahhh sedapnya wahida!! telan liur dibuatnya..tgk susuanan hot dog tu pun dah menarik untuk di makan apatha lagi...sedap!

samalah kita disini..bekerja jugak ... salam aidiladha!

Cho Zila said...

dulu kalau duk ngan mak tu memang sarapan nasi dah jadi kebiasaan... sedapnyer menjilat jari...

Effy said...

sedap
jom follow my blog

Zawiah said...

ok lah tu . tapi lunch kena redah cari mkn ... salam aidil adha ...

Zawiah said...

ok lah tu . tapi lunch kena redah cari mkn ... salam aidil adha ...

Hazmin Hamudin said...

Menu ni kalau dengan nasi panas2 memang terbaik kak. Selamat Hari Raya Aidiladha

akubiomed said...

Macam mana hendak makan nih. Habiskan keliling dahulu kot. :-)

Amanda Suria said...

Salam aidiladha nok....aku raya kat kuala pilah...

CikPuanHaLia said...

Selamat HAri Raya beb...aku yang tengah lapar ni bertambah lapar tgk telur kicap tu..huhuhu

Mummydearie said...

Walaupun sempoi aje tapi terliur jugak. Tetiba nak gi goreng telur sekejap!

BungaTulip said...

lauk simple macam ni pun menyelerakan jugak


Shima Harel said...

terliur aku tgk... isnin tu pose nasib baik aku xtgk... meleleh2 la nnt air lior aku nih.. yummeh!!!