nuffnang advert

Thursday, October 3, 2013

Geng Pelangi + BBQ = enjoy!!

Assalamualaikum semua...
pada 15/09/2013 yg lepas, Geng Pelangi buat bbq...korang yang follow aku dah lama, sure tau pasal Geng Pelangi kennn...
bertempat di rumah Ieda Pepel kat Bandar Mahkota Cheras..kejadian berlaku dari pukul 6 petang hingga 10 mlm gitu..

amboi ko Ayu, main cak cak ko ye...

anak2 berkeliaran dulu kat depan.....lambat sangat laki aku ni nak keluarkan kolam...budak2 tak sabar dah...

para suami Geng Pelangi...bertungkus lumus laki si Ieda tu... :)

laki i pun interprem sekali... ;)

haaaa...tu dia...yang dinanti sudah tiba...kolam!! didatangkan khas dari rawang...ekekek...
gigih budak2 ni tunggu air penuh nok...termasuk la mak budak sekali...rasa nak terjun sekali kot... :)

tu dia anak2 pelangi...bukan main riang lagi...padahal air kolam tak penuh lagi tu...mandi je la dengan air yg cetek gitu...bertabah la...nak tunggu air kolam penuh mmg azab la...lepas maghrib pun tak penuh lagi kot...

kesian pun ada kat budak2 ni sbb air tak penuh2...hahaha...
mula2 aku ingat mcm tak muat je nak masuk semua budak2 ni, sekali tengok, eh, muat lah!! rupanya besar jugak kolam anak2 aku ni...

amek ko, macam2 posing ada...

penghilang dahaga di waktu bbq, eskem soda....
orang Rawang bawak...

langsat yang manis...pun dari Rawang...
tapi aku tak makan sangat, takut batuk, kang kalau dah batuk teruk, kena attack dek lelah pulak...walaupun aku sukaaaaa sgt dgn buah neh...huhu...

jagung yg bakal dibakar...jagung kak Ely bawak...

kimbap ni Amy bawak...dia buat sendiri tau...hebakkk...
aku ni tekak kampung nok, aku kurang suka makanan Korea ke Jepun ni nok...tapi bila boleh telan dua ketul kimbap yg Amy buat ni, ok lah kan...

meehun, Nor bawak...

lidah buaya bersalut milo...
Ieda order kat budak ofis dia...

fries sedap dimakan panas2 by Ieda pepel...
gigih mak buyung tu menggoreng fries...

duit utk beli bahan mentah kami kongsi ramai2 sorang rm15...
kami beli ayam dan kambing....
ayam terhangus? hangus2 tu biasa lah...tak hangus tak sedap weh...ekekek...kami decided beli ayam part peha dan wings sajork...

ada ikan kembung sponsored by pepel...maktok buat kuah asam sekali....perghhhhh...terbaek giler kuah asam maktok...sambil taip sambil telan air liur...makan dengan nasi putih macam tu je nok, mmg menyelerakan!!!
maktok, saya nak air asam maktok lagiiiiiii....

ada kambing jugak...ayam dan kambing marinated by Ayu...yang pegi beli bahan2 mentah pun Ayu...

kiah propa kata ko...

suami2 sedang bertungkus lumus kat luar sedang membakar, kami sibuk kat dalam bergosip...ekekek...

Zaim anak si Amy yg sgtttt comellll!! sibuk dgn henfon mama dia main game, siap silang kaki tak tahan...

syok weh layan ikan kembung bakar + air asam maveles makan dengan nasi panas2...makan mcm tu je pun dah menjilat jari tau!!

amboi si Wan tu, scary aku tengok ko buat gaya gitu noks....

Ecah anak si Ieda Pepel yang comot dan comel lote...sibuk nak ikut laki aku balik...ekekek...

haaa....ni lah maktok...mak Ieda...Geng Pelangi lain dah biasa jumpa maktok ni, tapi aku baru festaim jumpa dan baru festaim jugak merasa masakan maktok...layanan maktok mmg first classsss, tengkiu maktok!!

habis rumah Ieda bersepah kami kerjakan...ampunnnnn nok!!

pastu dah malam sikit, kak Dee buat nescafe pulak...layan nescafe la pulak kannnn...

my lovely friends...
semua kawan2 ni aku kenal melalui blog tau...dah jadi rapat..tak sangka...dah macam adik beradik pun...

mesti anak aku yg lalu kat belakang tu tengok pelik je mak2 budak ni gedik semacam...hahaha...


terima kasih pada Geng Pelangi...terima kasih kerana sama2 menyumbangkan wang, tenaga dan masa.
terima kasih jugak pada Ieda sekeluarga kerana meminjamkan kami rumah dia...
yang penting kami memang enjoy malam tu... :)

30 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronok budak2

NM03 said...

meriah seperti pelangi indah

Rizziela said...

bestnya... sy blm ada kawan blog yg rapat2 mcm ni

ros_reeza said...

meriahnya kak. best buat makan 2 gini kan.. semoga tali persahabatan ini kekal selamanya :)

lieyalatif said...

nampak kemeriahannye nok...sonok tgk masing2 hah...budak2 buat hal budak, bapak2 buat hal bapak2...mak2 buat hal mak2...yg paling best part mkn laaaa....terliur2 aku tgk air asam tu...mmg nampak pekat sedapnye tu noks....

noks ko makin slim noks....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah memang berjamba jimba ko wahidah... meriah akak tengok hehehe :)

JunAina said...

Akak kalau ambik gambo nak jugak bergediks cam gitu tp selalu kena gelakkan dek anak2...menyampah mak.

Best nok boleh berkumpul reramai macam tu...

Dee said...

First..nak bgtau..air asam tu sedap sbb aku yg potong bawang dan tomatonya..sbb tu dlm gambar2 awal aku takde..aku sibuk kt dapur tlg maktok..kahkahkah..nak jugeeeekkk...puiii..

Last..aku tak suka..aku gemok..mok..mok..puiii lagi...hahaha..

Anyway, thanks semua..korang mmg best & awesome..wahida kau pun sama...terima kasih byk2 di atas layanan yg sgt first class semasa di kuala selangor & rawang :)

Kakzakie said...

Seronoknya kakak tengok dah macam satu keluarga termasuk anak-anak. Mama Qausar tak ada pulak masa ini ye.

emy pokden said...

amboi bukan main seronok lagi sumer...aku geng2 blogger non ado nokk...geng jahat ngan puan dana tu jer lah..hehehe...

Mimy Hamid said...

bestnya nok....aku rindu mak tok ...rindu rindu

♥ Wina ♥ said...

bestnye!

dari budak² sampai mak bapak budak, semua seronok aku tengok

Qhaifa Nur said...

suami isteri bersatu hati menyediakan juadah makan..bestnya

bujal X said...

lidah buaya salut milo tu apa?

Rai Ourkizuna said...

adoi..cam nak meleleh leleh air liur aku depan pc ni..

wahida said...

dee: sama2 kasih...hehe..

bujal X: ala...kepek lidah buaya tu, cuma disalut dgn milo...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Baguslah korang ni kerjasama tu penting kan..

Hazmin Hamudin said...

Best la kak ada geng blogger yang macam ni. Meriah je nampaknya tu.

attyfir said...

semua geng pelangi gorjes-gorjes belaka.

Eye_nee said...

bestnya tgk korang....rindu ngan maktok....

Ema Johari said...

wow, happening

nuyui a.k.a miss YUI said...

sonok tgk gmbr anak2 pelangi mandi kolam..kui2..

Nafira usof said...

waahhh.. menu2 yang ade bikin aku lapar jer lah!

Fazleyatul Aini said...

fuihhhhh syok wo gitu makan2

adrianna syaz said...

Sya ada baca asal geng pelangi..bestkan ada kawan bleh kumpul ramai2 macam ni..;)

lizz said...

waa bestnyer dapat jumpa gengs...happening sangat...makanan semuanyer sedap2 tu siap ader kimbap tu...

~aYu~ said...

bestnya tgk.. siap mandi kolam lagi.

Bitt (double IS) said...

syok sangat aku tengok...eh jup lidah buaya bersalut milo tu apa nok?

.:fyzz:. said...

tak sangka melalui blog leh jadi bff kan..meriah sngt mejelis korang nih..hat bab makanan tuh la terbaekkkkk

Amanda Suria said...

Dari gambar pun tau seronok..bila la aku dpt join ni kan.....