nuffnang advert

Wednesday, October 2, 2013

saya sayang ofis saya!!

Assalamualaikum semua...
saja nak tayang kat korang, barang2 ofis aku...ekekek...

 ni pencil box tau...pemberian dari mek jah...lama dah dia bagi, dari tahun lepas lagi, baru sekarang terasa nak pakai...hahaha...tengkiu mekjah...tak pernah2 aku ada pencil box sepanjang bekerja ni, ni lah baru terasa nak berpencil box..kuikui...
eiii, terasa mcm gegirl sgt aku punya pencil box ni kan... :)

 haaaaa, nun dia...korang percaya tak kalau aku ckp cuma itu aje yg ada atas meja aku? sila percaya, baru2 ni ada 5S kat ofis aku, menggelupur semua geng ofis kemas atas meja bagai...atas meja aku asalnya ada mcm2 barang, tinggal ni je nok...clap clap...hepi noks tgk meja clear mcm ni...habis semua barang yg aku rasa tak penting aku bakul sampahkan...tray in out pun aku buang...haha......ko mampu?
aku cuma tinggalkan barang2 penting je atas meja aku, yg wajib ada pada aku:

1) toilet roll ( dasar kedekut, tisu pun tak mampu nak beli, mintak belas ihsan makcik cleaner sudah...wakakaka)
2) EPO (wajib ada atas meja walaupun kejap mkn kejap tak, huhu...kalau mak aku tgk n3 ni, mesti dia bangga dgn aku, sbb aku mengamalkan supplement mcm dia jugak...ekekek)
3) stationeries ( wajib ada, tapi tinggalkan pen yg ala2 ink dia mcm nyawa2 ikan tu, kalau letak yg best kang, takut kena rembat...kahkahkah)
4) kalendar cina ( tak reti pakai kalendar canggih2, kalendar cina sudah, senang nak tgk segala mak nenek cuti, kalendar ni pun atas ehsan travel agent..huhui)
5) botol air ( suka isi air suam penuh2 dlm tu, habis kang, refill lagi..budak2 ofis ni dah tau, muka aku ni muka keluar masuk toilet je la)

see, kebanyakannya belas ehsan je kan...kahkah...dasarrrr sgt!

ha....yg ni bukan atas ehsan sesiapa, aku bwk sendiri tau...
toto, bantal, bantal peluk kecik ngan selimut mmg aku beli khas utk aku tidur kat ofis...dah berjasa dgn aku selama 5 tahun...senang kalau aku nak tidur waktu tengahari..kalau aku tak pi gym waktu lunch, mmg sini lah pot aku...nyaman weh tidur sejuk2 ekon di waktu tengahari...diulang ye, tidur di waktu lunch hour je, kang ada pulak aku kena soal siasat jap lagi...kahkah...



saya sayang ofis saya!! yeayyy!! *tetiba*

38 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Giler ar siap bwk toto bantal semua!

♥ Wina ♥ said...

kemasnye beb meja ko! kalau ade 5S kat company aku ni confirm nama aku paling atas ekekekekekk

ko pegi gym beb? hebattt!

zana fahmi said...

amboiii wahida, bantal pelok tak bawa ke? hehe...org pompuan atas meja dia wajib bersepah, tu tanda buat keje. satu lagi kalau dia bintang libra...buat sepah, kemas..lps tu buat lagi..haha..dakulah pompuan itu!

Shima Harel said...

wow bestner siap ader tmpt tido... ko pg gym kak? best nyer ader gym dkt2 opis...

Cik Puan Rara said...

wow,siap selimt~ hebak nya ko kak! hehehe.tu kat tepi meja ke kat surau?

.:fyzz:. said...

biaq betik ko bawak tilam toto selimut bagai tu..good idea kt aku gak tuh..tp aku nih jarang nau tido..kecoli aku pregnant..kalau pregnt aku cam kena badi tido..hahaha..
baidewey epo tuh brand apa wey.sila gitau..n share about epo..as far as I concerned..cewah..epo very penting kan..ce citer nok..

nuyui a.k.a miss YUI said...

gmbr last tu mmg tk menahan..bgs sgguh,,muahha.

Khai♥Rin : anies said...

nnt bleh bw kelambu skali heheheheh

Dee said...

mak aihh..smpi bwk toto selimut bantal bagai kt opis..kehkehkeh..aku je tak bwk semua tu..sapa pya ada kt surau..kongsi je ramai2..tp aku jarang sgt tidur kt opis..tak reti tidur siang kekdahnya..hahaha..

RamRamCute said...

amboihh....siap bertoto selimut bagai...hihihihi sdap ni tidur sesejuk hujan lebat... :-)

Qhaifa Nur said...

bab bawa toto, bantal gi opis ni akak suka...taklah beralaskan lengan macam akak wahida...tapi jangan terlajak hingga ke petang sudah...

Cho Zila said...

baguih.... baguih.... mesti sayang opis sebab masa kitani banyak kat opiskan...

adrianna syaz said...

Hoho..jimat tisu kotak..mmg btul2 jimat ni..siap bwk bntal tilam tu akak..haha..ini pulak memang bagus sgt dah ni...tidoq bwh meja ka?hehehe

JunAina said...

Ingat tadi tu kain pelikat laki...ahahahaa...

Huhhhh...tabik...tabik sampai ada toto, bantal, selimut bagai.

Fazleyatul Aini said...

siap ada toto tu

Rizziela said...

siap ada toto & bantal yg paling tak tahan


ada bilik sendiri senang...kalau open space mcm sy ni...malu ooo nak baring2

Ummialyaanas said...

tertarik nk komen sbb pic yang last tu..hehe..

Nafira usof said...

tudiaaaa.. cukup lengkap kelangkapan tido. aku tido dlm surau beralaskan beg kain sembahyang aku jer.. tapi lena gak.. hahahahah

amirah said...

uiyooo...dasat tempat beradu ko ni..selesa betuiii..kih kih kih..

eMMe said...

Kak Ida, kite pun ada terpikir nak bwk toto gi opis la... saya demam ni.. mulalah terbayang tilam n bantal kat umah tu..huuuu....

syariza09 said...

uissh dasyat tul siap bw toto hahaha, berbaloi tido w/pun sekejap

lizz said...

bantal yang kecik comel tu bantal busuk ker...hehe

Rai Ourkizuna said...

best gila.. siap ada port nak tido lagii..

akubiomed said...

Kemasnya meja tentu ada amalan 5S. :-)

Hazmin Hamudin said...

Hahaha. Gila ah kak.. Siap tilam, bantal semua tu.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hahhaha sekali macam ada di ofis wahida tu ye :)

wahida said...

shima harel: ha ah, gym kat ofis aku nok..

cik puan rara: ni kat tepi meja sayang...

fyzz: EPO aku brand cosway..

jun aina: kain pelikat? kahkahkah...

lizz: bantal kecik tu bantal peluk...aku tak de bantal busuk noks...ekekek...

Vee said...

tido kat surau x pe ... kang ado yg skodeng ...

norhidana miswan said...

simple gile brg opis ko kak.... kalu aku nk senaraikan mmg fengsan ko tgk... ngn atas meja, bwh meja sebelah meja situ meja sini meja....

NM03 said...

baiknye dak mek jah tu... kim salam la kat dia... mesti comel budak tu ek...

ietams said...
This comment has been removed by the author.
ietams said...

yg toto & bantal tu yang paling ai loikee juta kali.. hihihihi

Daddy Ziyyad said...

kah kah kah kah...siap selimut bagai! Nasib baik ko tak bawak kelambu sekali! hahaha

Zawiah said...

jeles tgk tilam tuh ...

diana said...

kiranya macam umah no 2 la ni..kan??heheh

ros_reeza said...

wah..terbaik la.. siap bawak bantal ngan toto bagai.. hihi.. bestnya kalu boleh bawak jugak kat opis ni ha.. sayangnya memang tak boleh .. hihi

Ema Johari said...

ni tidur kat bawah meja ke?

Mummydearie said...

Amboi, amboi wahida. Siap bertoto bagai kat ofis. Ni byk gi gym ke atau byk mendodoikan diri waktu lunch nih?