nuffnang advert

Friday, October 18, 2013

gedik si isteri

Assalamualaikum semua...
gara2 pagi semalam aku merungut sbb baju kotor kat rumah tu dah banyak sangat...asal balik raya je mesti baju menimbun...mcm la balik raya berhari2, padahal satu malam je pun, tapi asal raya je baju menimbun, asal menimbun je raya...hahaha...tapi masa aku merungut tu, hubby tak cakap apa2, mungkin dia suruh berjimat sebab kami gaji awal bulan ni, lepas tu nak tunggu next gaji bulan depan mmg lammmmmbat lagi...huhu

pastu tetiba petang semalam suami tercinta wassap kata hantar dobi je baju2 kotor tu...aku mcm oh my...relax sikit aku mlm ni...(ke sbb khamis malam jumaat tu sbb laki aku bodek aku lebih? eh!)

terus rasa nak keje sekerat hari nak balik peluk cium laki...hahahaha...
eh, gedik2 dengan laki sendiri tak salah kan? 
korang kalau rasa meluat abaikan je la... ;)

kadang2 gini lah, kalau balik cuti beraya atau balik dari travel mana2, mmg aku tak kuasa nak hadap baju2 kotor banyak2 ni, aku hantar laundry je senang, siap basuh, siap lipat lagi...wangi lagi tu...heheh...
mcm la tangan yang membasuh kan, pakai mesin je pun....kalau la ada mesin yang melipat kain sekali, aku lah org pertama yg beli mesin tu kot... :)



sekian, n3 merapu untuk hari ini.

41 comments:

NM03 said...

sama la ngan aku noks. mmg tak kuasa nak ngadap mesin basuh, sungguhpun mesin aku seploh kg. hahaha

Shima Harel said...

Situasi kite same... asal blk dr kg bju confirm menimbun.. tp nasib baik la laki aku tkg bsh n sidai bju... xler rase sgt. Lipat time mmg aku n anak2 ler... alhamdulillah anak2 aku dh pdi lpt bju sdiri...

Dee said...

so far k dee masih lagi gigih basuh..tapi kalau dpt suami mcm kau nok..bini mana tak suka..hehehe..

JunAina said...

Akak rasa yang lebih tu sebab malam Jumaat...ahahhaa...larikkk...

Tapikan kalau org dah offer cam tu haru le kan lompat bintang!

zulie ieta said...

kalau ade msin lipat kain.
jangan lupa roger kat saya gak tau..
basuh sidai basuh rajin le..
tang lipat tu haiiii, bercinta!

Ratu Hatiku said...

hihih....sweetnya...

HeNRieTTa JoSe said...

alaa so sweet.....wahahaha.....tetiba nak half day.....xbaek prasangka taw (pasal KMJ)....ikhlas kot, sayang isteri....

Nurzakiah Hanum said...

so sweet

wahida said...

henrietta jose: eh, tak prasangka lah...saja nak mengusik laki sendiri, tau dia baca blog ni...ekekek...

attyfir said...

Mestilah besh kan..dah laki offer..gitu
terus sayang hingga hujung nyawa.. hehehehe

MasZuber said...

best nye kalo mmg ada mesin lipat baju!!!

Eye_nee said...

akk membasuh no hal...buleh lah digagahkan..part nak melipat dan menyusun tu..kdg berminggu dah lipat tak susun...kalau ada mesin lipat dah tu ada jual robot tukang susun ko roger akk laju2 tau...dasarrr M sgttt bunyiknye kannn...

whitecappuccino said...

haha! takpela gedik dgn laki

Mummydearie said...

Lai, lai, lai...mai hantar baju kat akak, akak tolong lipatkan. Akak no hal basuh+jemur+lipat baju nih, setakat satu lori akak leh gagahkan diri lagi. Tapi since korang dah nak hantar ke laundry, akak tutup pelawaan lah yek!

Nafira usof said...

wahhhhh... sonoknye kalo dpt msg gittu~
terasa heaven jer hidup ini..
hahahaha

adrianna syaz said...

Wah..bertimbang rasanya suami akk..bertuah2..saya perkara yg pling malas ialah membasuh baju dan melipat..klu ad mesin camtu,akk bgtau sya skali eh..sya pun mau bli..ngee..

Myra Jay said...

Wahhh bahgia kemain... :)
Suami memahami isteri :D

Nurulhuda Abdul Latip said...

ala sweetnya..gedik ngan laki sendiri takpelah..Aku hari2 paksa diri basuh beb (guna mesin la), tapi memang tension la kan baju banyak tapi laki aku yang sidai..aku ngan baju baby lagi ko bayangkan laa, huhu...

Qhaifa Nur said...

kalau kak nur sebelum balik rumah dah basuh siap-siap....takut jadi gini menimbun....

sweetnya...

Cik Puan Rara said...

auuuummmmmmmmmmmmmmm~ best nya.hehehe

Wak Gelas said...

untung rrr..,;-p

Kakzakie said...

Sayang bini nie:)

Cuci memanglah mesin wahida tapi nak melipat tu yg leceh.

Rai Ourkizuna said...

wakaka.. best la ko.. aku kena gak basuh berduyun duyun.. laki tak offer.. hahaha..

Chenta Ummi said...

wahh beshnye dpat suami yang sangat memahami.. kita org perempuan bukan nak harta benda emas permata ke untuk rasa disayangi kan.. kan..

Khai♥Rin : anies said...

agk nyer encik suami tu x mo tolong lipat baju kot...tu yg suh hntr dobi ekekekeke...gegurau ye...

RamRamCute said...

untunglah wahida....hihihi..Alhamdulillah suami saling bantu membantu.

Rinna said...

Bertuah laa badan laki leh suruh hantar dobi.. hehehe

mamasuri said...

romantik laki ko nokkk
laki aku tak romantik ...
tp kelmarin balik kl mmg dia lah dok mendobi baju bajan dr kg...hehehe
smp semalam pun tak abis2 lagi..kui kui kui...

Fiza Rahman said...

Sweetnya wassup korang. Tersengih2 aku baca ☺☺

Cikda said...

hahaha.. gelak akak baca.. tapi gedik ni dapat pahala dik oi.. jgn ko gedik dgn laki org..tu dah masa alah.. hahahhaha

ArELeEz said...

mmg xsalah! dpt pahala lagik tau! so, sila la m'gediks dgn laki memasing. ha3..

Hazmin Hamudin said...

Bagaikan orang yang mengantuk disorangkan bantal. Sambar jela tawaran tu kan kak. hehe

the malay male said...

memahami

seri.selaseh said...

bess gak kan kalau ada mesin lipat kain. Huhu.. bnyk buang masa tu nak lipat kain. Kalau ada mesin tu, ramai nak beli. Gerenti.

nuyui a.k.a miss YUI said...

so sweet la sis....

sya hassan said...

da lame xjenguksss sini..acecece sweet gitewww hakak kite sorang nie..

::NureeN:: said...

hehe... spare duit jerr terus jd senang kan ...
nureen x pernah anto baju ke dobi, slalu anto toto jerr :)

Tina Othman said...

Haa biasalah tu klu tak raya oun klu balik kg confirm menimbun kain baju nak dibasuh

Tang melipat yg paling malassss sekali

Rasp said...

auuuuwwww malu lak i WA u tu....

lomantika d'amour....

tapi tul lah sis...
balik coti jer menimbun laundry ok...
aduhhhhh....

m.u.l.a.n said...

basuh rajin tp nak lipaaatttttt.... haadoooiiii sakit...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

saya kalau cuti kain baju banyak husband balik tenghaari tolong cucikan ..hahahhahaha...giler bertuah rasenya ..:P