nuffnang advert

Tuesday, October 29, 2013

apa2 je la cikgu...

Assalamualaikum semua...
hari ni dah masuk keje...abang masih demam sikit lagi tapi aku suruh gak dia pergi sekolah amek exam...eh, bukan kejam tau, sbb aku rasa demam dia dah kebah sikit better than semalam...harap2 lepas dia jumpa kawan2 sekolah, dia bertambah baik lah...mana tau kalau dah jumpa kawan2, dia makin aktif pulak...tapi aku dah pesan kat abang, datang sekolah agama pagi ni je la utk attend exam, kalau sekolah petang nnt dia ada rasa tak larat, tak yah datang sekolah petang, duduk je kat taska tu..lagi pun sekolah kebangsaan abang dah lepas pun exam...
anyway, tengs so much pada semua yg mendoakan kesihatan abang...love u all lah!!

 ni gambar2 masa tiga bulan lepas kalau tak silap...
aku tanya kat abang, abang buat apa ni? dia jawab buat homework la mama...oh ok, aku pun excited jugak nak tau apa benda yg dia duk ralit sangat duk gunting sana gunting sini...

 gunting lagi...

pastu ada gambar patung kertas daripada buku latihan dia, dia gunting patung kertas tu...lepas tu rupanya manila kad yg dia duk potong2 tadi rupanya dia buat baju dan seluar utk patung kertas dia tu...

 pas tu acu kan baju kat patung kertas tadi....eiii...daddy dia punya lah marah tengok dia buat homework mcm ni...daddy tanya, ni homework subjek apa ni bang? dia ckp BI....daddy marah bukan sebab apa, sbb mcm main permainan utk budak2 pompuan je...gegirl sangatttt katanya....ala, kita yg pompuan ni kan dulu2 suka main acu2 baju kat patung, pakaikan henbeg la, pakaikan topi la...ha...mcm ni lah apa yg abang sedang buat...nasib baik patung kertas ni patung lelaki, kalau tak, mmg lagi daddy hangin la...hahaha...daddy cakap apa relevan nya acu baju kat patung2 ni dengan subjek Bahasa Inggeris dia...kehkeh...

 baju yang abang buat utk pakai kat patung kertas dia...kecik nampaknya...tak muat tu bang...

tak tahan seluar dia laaaagi kecik....hahahaha...ni bukan seluar ni bang, ni namanya seluar dalam....ekekek...




apa2 je la cikgu...silibus kami dulu tak sama dengan silibus sekarang...cikgu lagi tau apa yg terbaik utk anak2 murid dia kan... :)

34 comments:

cheqna said...

auww..seksinya seluar abang buatkan untuk patung tu....=)

:: Mrs.Eady :: said...

hehehhee...cute canpur kelakar la abg nie!

Nurzakiah Hanum said...

cute

eima said...

hahahaha lawak2 ... tp P&P sekarang ikut zaman skrg la ...

Rai Ourkizuna said...

seksa "adik" patung pakai seluar dalam tu nok..hahaha..

wahida said...

rai: kahkah...tak menahan aku baca komen ko noks...ekekek....

NM03 said...

haemm......

abang dah packing baju?

attyfir said...

semoga abg cpt sht..
sama ngn abg fir demam gak , tp terpksa gak g sek agama sbb exam lom abis ..sek keb dh abis dah examnya

kreatif gak abg , walaupun baju ngn suar kecik :)

Qhaifa Nur said...

pandai abang lukis patung dan bajunya sekali...

wahida said...

qhaifa nur: patung tu bukan abang yg lukis, dia gunting dari buku latihan dia kalau tak silap...yg baju ngan seluar je dia buat...hehe...

Ann Ishak said...

tapi baju yang abg lukis gunting tu cantik la pulak...pandai melukis rupanya abg ni :)

JunAina said...

Alahai...habis nampak aurat dik oii...

ismaliana sulaiman said...

rindu kat ko..lama aku dh x singgah ke sini..musim anak2 exam + musim anak2 demam pun yer... cuaca x menentu skrg.. smlm afiqah balik sek elok tup2 ptg badan dh dedor..cpt2 bagi ubat demam tgk malam dah ok.. alhamdulillah... harap2 abg pun tambah sihat arini yer....

kreatif juga abg ea..cuma seluaq tu kecik sikit..sendat le bila pakai..hehee

Eye_nee said...

hahaha..terlondeh dah suar tu Bang...

Dee said...

cantiklah lukisan dia..walau tak muat..hahaha..

aunty doakan agar abang cepat sembuh ye..

.:fyzz:. said...

heheh comey la abang nih tau..takpa la acu2 kan baju ...munkin nk terapkan nilai focus kot..heheh...tapi bi..kot la kelas seni kan nok..:)

Chenta Ummi said...

alaa comey.. kesian dia demam.. kawan2 kat opis ni pun anak2 dorang demam je.. musim kot ye..

Amanda Suria said...

Itu namanya abg creative nok...hihi...

Rapunzel Cikilolo said...

huahua...

ada versi lelaki pulak eh skang ni...

Mummydearie said...

Alamak teringat zaman kanak-kanak dulu. Ini ajelah kerjanya. English homework ye...

Rasp said...

smoga abang fully recover soon...

hehehehhee... itu spender utk superman tu...kaler jer lain skit hehehehehe...

Fiza Rahman said...

Kretif nya abang.

Daddy Ziyyad said...

Ada bakat jadi pereka fesyen ni nok...untung kau, baju2 kau nanti semua ala ala butik...:)

Nurulhuda Abdul Latip said...

hehe comelnya...aah silibus sekarang ni mana sama dengan masa kita dulu kan..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

tringat masa kecik2 dulu main anak patung kertas yg kopek2 tu tampal/gantung baju kepit kiri kanan gitulak..

Khai♥Rin : anies said...

eh, bkn ke patung tu da dipakaikan baju...baju besi gituuuu ekekekek

norhidana miswan said...

dr kertas punya besar dpt baju kecik secoit je abg ek heheheh.... aah la kak teringat dulu2 masa sekolah tadika gitu suke main gitu... siap ada lemari baju lg utk patung kertas tuh

Kakzakie said...

Heee.... dah auntie gelak sendiri ni abang. Mummy tu pandai aje nak kata seluar dalam pulak ye:)

asyifa mustaffa said...

hehe...gelak tgk suar kcik dia....slah ambik ukuran lah ni...

faraherda.razalan said...

Shame lah bang tang seluar tu. Kocik bona!

amirah said...

hahaha...kalah fashion designer bang!..mcm2 cara cikgu nak ajar skrng ni dah

Shima Harel said...

Tergelak sendiri aku tgk homework abg...
Wakakakakak xlame lg anak aku pon wt homework gitu kot...

hazlina azmi said...

kreatifnya.....happy family,blogwalking..jemput ke blog saya dan bertukar2 link..;)

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hihihihi....bahaya seluar kecik-kecik ni banggg ..hahahhahhaha