nuffnang advert

Tuesday, September 10, 2013

kau ada? (part 7)

Assalamualaikum semua...
beberapa bulan yg lepas, ada chef selebriti dtg ofis aku...siapa lagi kalau bukan Chef Adu...Chef Adu dtg ofis aku buat demo masak2 kata ko...haruslah Chef Adu kena serbu kennnn...termasuk lah aku yg mmg suka dia dari dulu lagi..aku pernah buat n3 pasal dia kat sini...
eh, mcm best je kan, pernah buat n3 pasal Rita Rudaini, dapat bergambar dgn Rita tak lama lepas tu, pernah buat n3 pasal Chef Adu, dapat peluang pulak bergambar dgn Chef Adu....Alhamdulillah...kot2 la lepas ni aku ada peluang jumpa Nabila Huda, sbb aku pernah buat n3 pasal dia sebelum ni...eheh...

 ko ingat aku cuma mampu bergambar dengan banner dia je? oh sama sekali tidak okeh...ko nnt kan kemunculan aku bersama Chef Adu...hahaha...

dia ajar cara2 potong salmon dgn betul...(gambar kurang jelas sbb zoom)

 kita tengok apa dia nak masak...

 haaaa....ni lah yg menu yg dimasak oleh Chef Adu...salmon masak apa ntah ngan satu lagi menu tu...

 berebut uolsss nak rasa air tangan chef Adu...kehkeh...
boleh tahan sedap jugak chef masak...

 see, dah dpt bergambar dgn Chef Adu...best best...mula2 ni gambar dia pakai spek kan...aku selamba je suruh dia tanggal spek dia tu...
'chef, apa kata chef tanggal spek chef tu?
'eh, kenapa?'
'sbb pakai spek tak hensem, bukak spek baru macho...'
kahkah...selamba tak aku ckp gitu? tapi mmg aku ckp tau, aku bukan main2, sbb aku rasa dia pakai spek tarak hensem maaa...

so, dia tanggalkan spek dia tu...korang ada chef dengar arahan korang? wakakaka...

 dia ada jual buku resepi dia...kalau beli buku, dia sign sekali buku tu la...rm30 je buku dia...so, aku rembat la sebuah...dlm buku tu ada gambar Chef Adu rambut panjang zaman dulu2...kelakar weh...hahaha...

 'Untuk Wahida'...
lepas ni tak masak jugak tak tau lah aku....hahaha...

 laki aku tak berkenan dgn Chef Adu ni, sbb dia kata chef ni selekeh dgn jambang dia tu, tapi pada aku, ok jer...aku pulak suka dgr suara dia yg husky tu...auwww...unik weh suara dia...pastu pulak dia tak mcm chef2 lain, dia ada stail mcm gaya fashion designer...eheh...

ko tengok, aku suruh chef tanggal kan spek, sampai habis event dia tak pakai spek jemah oooiii...bajet hensem la tewwww tak pakai spek...kehkeh...(tapi dia mmg hensem tanpa spek, itu kata aku)



yang penting chef Adu ni langsung tak sombong tau, sebenarnya gambar aku dgn chef ni ada banyaaaak...dan dia tak kisah pun nak snap berapa kali...dan dia pun tak kisah kalau korang beli buku dia atau tak, dia tetap layan semua sama je....

40 comments:

NM03 said...

kalu dia nak ko... ko nak tak?

wahida said...

NM03: kahkah..bodo la heh soalan ko!!

♥ Wina ♥ said...

wakakakakakkk!

tergelak besar aku baca entry ko nie beb..part chef bajet hensem tu hahahahhh!

haaa..cepat² masak pas tu update resipi chef adu ni :)

eima said...

chef yg mcm cocok botox...tolong lah .. over....

Nurulhuda Abdul Latip said...

hahaha, tapi aku pun suka chef ni tau..Sebab dia ada style, kan..Aku pun pernah buat entry pasal dia tapi tak pernah jumpa pun hoho..Dia ada jambang la macho ngan suara yang husky tu kan?? Lepas ni masak ok..:)

Nurulhuda Abdul Latip said...

hahaha, tapi aku pun suka chef ni tau..Sebab dia ada style, kan..Aku pun pernah buat entry pasal dia tapi tak pernah jumpa pun hoho..Dia ada jambang la macho ngan suara yang husky tu kan?? Lepas ni masak ok..:)

Nafira usof said...

aku pon tengok x hensem dia pakai spek.. hahaha.
kena amik ko jadik perunding imej dia .. hahahaha

Nurzakiah Hanum said...

wow best2

Fiza Rahman said...

Mengikut arahan chef adu tu yer.

Dee said...

hensem..sapa kata tak hensem..nak pulak pandai masak..bertambah hensemlah..hahaha..

p/s:- jangan lupa call aku nok..hahaha..

lieyalatif said...

fuh glem ko noks...eh akusuke die dulu kalo kat masterchep sbb die punye komen tu sentiasa cool ajek...

wahida said...

dee: aku kol ko dah tadi, masuk msg nok...

m.u.l.a.n said...

jeleeeesss...

.:fyzz:. said...

non ado..jelez mak jemah..hehe..wah ko pun ayu je bergmbo ngan dier..:))

Wak Gelas™ said...

ammvoiii.,untung rr makk..,

♥ dak pink said...

Oh chef adu. Lepas habis MC, mmg dah jarang lah nampok dia dlm tibi dah.

RYS AREESA NASIR said...

err.. apsal akak tgk wahida dgn chef adu macam ada iras2? hu hu...

Ena said...

hamboiiii...

kehkehkeh..

Anne Rihann said...

betulla dia mmg macho kalo x pakai spek, or maybe kene tukar spek bru yg lebih style? haha :D

MuMMie BeRRy said...

kelas ko kak siap request bukak spec berbagai...terbaik n kelas kak ton.. hahahah

:: Mrs.Eady :: said...

Aku x hadoooo!

Zawiah said...

dapat tgk jer ... adohyaiii

Amanda Suria said...

he is very nice guy...pernah jumpa kat Hilton KL, sayangnya mak jemah x bawak assistant makanya tiada gambar...dpt berbual kejap je..

Rai Ourkizuna said...

makin sedap la ko masak lepas ni noks.. hahaha

Chinta Safia said...

wahhh..bestnyer dh la dapat sign chef Adu..dapat berposing byk kali pulak tu..jeles mak jemah...hihihikk

Qhaifa Nur said...

kenal chef Adu sebab masterchef wahida...
senyum saja dia...

Munnafendy said...

tgk gaya penulisan sempoi habis..tp apasal gmbr ngn chef adu tu mcm malu2 kucing? haha..

attyfir said...

chef adu..jeles ni weh..
kty pun suka dia..awal kemunculan dia dulu.dia slim.lor ni mcm berisi sikit ..mmg hensem tanpa spek.

Khai♥Rin : anies said...

da beli buku, pasni kite serang umah wahida pulak...nk rs air tangan masterchef wahida ;-)

wahida said...

munnafendy: kahkah...i kan wanita melayu terakhir...haruslah malu2 gitewww...ekekek...

Fazleyatul Aini said...

warghhh jeles ni !

Shark Kay said...

waaa..
terbaek..
chef aduu ni mmgchef stylo.

amirah said...

jeles aku chef bertindak mengikut arahan ko nokkk..hehehe...tapi memang bukn chef adu ni fashion designer ke?dah wat baju dgn label "aduh!". kelas kan nama baju aduh!..

akubiomed said...

Wah bergambar dengan chef. Inspirasi untuk memasak nanti. :-)

Mon MonaLea said...

syoknya bergmbar dengan chef adu. lea pun suka tau kat dia....jeles iii

ANNA MARIANA said...

wow, chef adu...
anna suka dia sangat..
bertuahnya sis dapat jumpa dia...

GREENJADE said...

wahh selamba badak jek cik kak sound ya...comel sgt arahan tu hik3

mana tau dpt aura chef kut2 la aku dpt tgk mcm2 menu pulak lepas ni kt blog kesayangan kesukaan ku ini..hehe

Ema Johari said...

dia pakai spek tak nampak pun mata

azza said...

selamba je ko mengarah dia... mesti dia terkejut... gonjol betul budak nih...

Hazmin Hamudin said...

Bagus2. Dengar cakap chef adu ni. Haha. Kesian pulak tengok sampai kena buli chef adu ni.