nuffnang advert

Thursday, September 5, 2013

Duk kampung pun bz tau!!

Assalamualaikum semua...

Ya ampunnn...sejak duk kg jaga mak ni, I is bz okeh...mengemas, memasak, membasuh..fuh...lap peluh..tp puas hati sbb buat semua utk mak kan..membasuh pulak mmg penat sbb kat rumah nenek ni, washing machine nenek dia punya spin tu dah rosak..so, gigih aku membilas dan memerah kain..huhui..knowing me, paling aku x suka perah2 kain ni, eiiii..menguji kesabaran okey..nak pulak adik aku tu dgn baju tebal dia, seluar jeans dia..hoi..ko mmg buli kakak ko ni kan emy..grrrr.. . Dah la wahida, jgn byk komplen, kalau x belikan washing machine auto utk nenek..kang kalau hantar laundry kang, mak ckp aku pemalas pulak...kena tunjuk rajin depan mak....haha..

Btw, operation mata mak berjln lancar, tengs pada semua yg bertanya...x dan nak reply wasap dan wechat uollss..mak ok, aku jaga mak mcm jaga org pantang bersalin tu la..pastu setiap 2 jam kena titik eye drop tu..ada byk pantang lg..nnt2 lah aku citer..nak menaip pakai henfon ni mmg payah sikit kan..asyik la typo..




Hari ni masak sup ikan merah utk mak, beriya2 mak, adik, nenek memuji sup aku neh..kehkeh..tak yah beriya memuji la heh..buat sup je pun...
Mak siap suh buat sambal belacan..eii...mak ni mmg nak kena bebel tau!! mak mana bole mkn belacan mak ooiii!!
posted from Bloggeroid

31 comments:

Kakzakie said...

Mak kena pantang dulu kan... tak apa tak lama kata pada mak..

amirah said...

anak mithali nya ko ni nok..bagusnya jaga bebetui la mak ko. nanti susah nak baik...hrpnya cepat baik mcm biasa ye makcik..

Nurzakiah Hanum said...

besar pahala ko beb

AnneRaini said...

aduh makan sup mmg kenalah kalo ada sambal belacan. takpelah makcik, pantang kejap ye..lenkali soh wahida buat lagi..hehe

Kesuma Angsana said...

sup ikan merah mmg best !

Fazleyatul Aini said...

jaga mak elok-elok ye. pantang makan tu penting

NM03 said...

mak ai.... mmg terliur abes aku tgk sup ikan ko tu noks...

jaga mak elok2 tau

patut la call/wasap tak berangkat

bz wat sup ikan ye

hehehe

RamRamCute said...

owh..sedap jugak tengok sup ikan tu wahida..terliur :-)

Zee Suhaini said...

terliur tengok sup ikan tuh..kompem sedap!!
tumbuk sambal belacan tu yang tak tahan..pantang yer jangan lupa..hihi

akubiomed said...

Mestilah ringan tulang dan tak akan melangut kot. :-)

JunAina said...

Alhamdulillah moga cepat baik mata mak tu.

Selalu mak je jaga anak sesekali anak jaga mak boleh tahan jugak bebelannya. Rase ko dulu mak bebel ko buat dekkk jer...ahahaaa...

Apapun tahniah sebab jadi anak yang baik noks.

Nafira usof said...

hehehehe.. untung mak ko noks!
ade anak yang baik menjaga dia.
dapat makan sedap2 dan berkhasiat~

Hazmin Hamudin said...

Memang nampak sedappun sup ikan merah tu kak. Hehe

::NureeN:: said...

nmpk pon sedap, klau rasa lg2 la sedap...
x pernah wat sup ikan.. teringin nk wat tp takot x sedap
sama ja ka sup ikan ngan sup ayam, dia punya cara masakkan dia?

norhidana miswan said...

alhamdulillah sume berjln lancar ye kak... n alhamdulillah mak ko ada sorang anak yg brtanggungjwb nk jaga dia kt kg... kalu time tak sihat msk apa pun jd sedap...lg2 bile di msk ngn sepenuh hati

eima said...

alhamdulillah ..sejuk hati mak dpt anak ko ni kak ..aku pun tumpang bangga ...

GREENJADE said...

belachan? oh NO NO NO auntie nanti gatal2 mata tuuu..selamat berpantang ye makcik..uhuhu

aduhai kalu aku mau fitam bilas kain pakai tangan tu..

:: Cik Viva :: said...

Alhamdulillah..smga mak cepat sihat ye..emm sedap pulak nampak sup ikan tu..

Bitt (double IS) said...

hope semua dipermudahkan..

sebelum haku terlambat...selamat hari raya maaf zahir dan batin dong!

Tihara said...

moga mak wahida cepat pulih,
sambal belacan memang best tapi tu la
jaga pantang ey :)

Zawiah said...

kali nih , makcik lak kena pantang yer . garang anak mak nih ... hehehee
semoga cepat sembuh ...

:: Mrs.Eady :: said...

Senyum2 aku baca entry ko ni noks!

Rai Ourkizuna said...

nampak ekor pun aku da tau sedap.. hahaha...

Dee said...

buat je sambal tapi takyah boh belacan..aci tak? hahaha..sbb dee dulu dlm pantang makan gak sambal..sbb cili tu panas..good utk body..tp belacan..no..no..gatai nti..hehhee..

Nieda ramly said...

mudah2an cepat sembuh

Tina Othman said...

Alhamdulilah

Wah mcm jaga org pantang cmana tu

m.u.l.a.n said...

moga mak cepat sembuh...!!!

CaDLyNN said...

semoga mak akak cepat sembuh...dulu ayh lin operate mate buang katarak..lin yg tlg letakkan ubat...org len takut.ehehe

azza said...

hahah jd chef la plk ye... xpe la... hanya utk mak kite sanggup buat ape saja kan...

azi said...

Wahida..
semoga emak cepat sembuh ye...besar pahala jaga emak macam tu tau...:)

attyfir said...

buat sambal x yah letak belacan ida.
terliur nengok sup ikan tu..
semoga makcik cepat sembuh.