nuffnang advert

Monday, September 9, 2013

sedapnya nyonyot

Assalamualaikum semua...
huhui...rindunya kat blog...lamanya tak blogwalking...apa lah citer korang yer...aku ni duk kampung walau kat henfon ada internet, memanjang takde masa nak hadap blog...hahaha...tapi best tau dapat jaga mak aku yg over aktif tu...jenuh kena bebel dgn aku...ekekekek...
tapi sekarang dah balik rawang la...kesian pulak kat mak aku kat kampung tu...huhu...
harap adik aku boleh jaga mak dgn baik...
ok lah, kita citer lain lah, kang korang boring pulak aku asyik citer pasal mak aku...

 anak2 korang reti makan siput sedut tak? sesetengah budak geli tau...bukan budak je tak reti makan siput sedut ni, orang2 tua ada yg tak lalu siput sedut....

 tgk lah si abang tu, sampai berpeluh2...dia ni bukan makan pedas, tapi siput sedut masak lemak cili api ni dia boleh layan la...tu yang berpeluh2 menahan pedas tu...

serius anak2 aku berhantu dgn siput sedut ni...mula2 tahu anak2 suka makan siput sedut ni bila mak aku masak kat kampung utk aku sebenarnya...alih2 anak2 pun join sama...lepas tu terus berhantu...pantang nampak, mesti nakkk...


 si abang pandai nyonyot, tapi si adik harap kita lah tolong sedutkan untuk dia...
si adik hari2 tanya, mama nak masak siput sedut ke hari ni? alahai, hari2 ke ko nak siput dik ooooiii??

korang ada makan siput sedut sampai tertonggeng2 macam neh? hahaha...

30 comments:

.:fyzz:. said...

tuh ..smpai tera tuh noh.sedap la tuh..heheh..aku tak reti gak makan..tp tgk laki aku mkn sedap lak..mmg kalau kt kedai2 pun wat masak lomak gini kan..

NM03 said...

jah, teringat siput sedut usop!








srot srot ngan ko... kenangan kan...

Dee said...

tuh dia..gigih menyonyot..hahaha..tp aku pun suka siput sedut ni..hehehe..

Nurzakiah Hanum said...

nyum2

wahida said...

NM03: huwaaaaaaa...takde dah kat ofis ni nak buat masak lemak cili api sedap mcm tu kan nok....sedihnyaaaaaaa....

ezlinda hisam said...

nak buat pengakuan.. saya tak reti makan siput sedut.. hahahaha

Eye_nee said...

reti makan..tp adalah dlm 3 ekor setiap kali mak masak..masuk ekor yg keempat tak bleh masuk dah...

Fazleyatul Aini said...

saya dah lama tak makan. uihh sedapnya.kalau letak keladi lagi best woo

attyfir said...

firdaus pun suka mkn siput sedut ni..
mmg layan kalo makan siput sedut ni..sekali mula payah berenti.

Qhaifa Nur said...

sekarang kak nur dah pandai sedut ha..ha..

kalau masak siput ni tak papa tau mama kena sedut untuk anak-anak he..he..

Ayu sukatiakula said...

amboiiii... gigih abang sampai berpeluh2 menyedut

Bitt (double IS) said...

hahaha comel..
anak aku belum ready lagi...derang dah minta mak dia je malas nak layan..hahahhahhaa

RamRamCute said...

pandainya mereka sedut...

Rai Ourkizuna said...

ahahah...haip..apa makan sampai menonggeng nih..

aku suka gak siput sedut..tapi rasanya laki aku tak pandai makan.. huahuahua..

:: Mrs.Eady :: said...

Uhhh dah lama x mkn siput sedut aihhh!

norhidana miswan said...

hahahahah mmg lyn betul2 tu si abg sampai nonggeng2 gitu... kite blh geng lah abg... acik pun antu siput sedut... kalu balik kg mmg layan betul... kt kl ni lum penah msk sndiri... mls nk motong montot dia

Amanda Suria said...

anak aku x berapa gemar la nok...tp aku mmg suka jer...but aksi xde la ssampai mcm tu hahahahah....just lepas tuh bibir dah rasa tebal mcm bibir Ning...huhuhu...

lizz said...

kemain lagi dier menyonyot sampai berpeluh suka sangat tu....uwais memang tak reti sara lagi la kita yang kena nyonyot untuk dier...

Emy Tak Kecik said...

aku tak reti nk nyonyot weii....
kalo mak aku kuarkn isinya aku lak geli x lalu makan hehehehe

Kakzakie said...

Kakak bukan tengok siput tu Wahida tapi tengok gelagat anak-anak hihi... Nampak memang sedap sebab tu bersungguh mereka makan.

Adik kepedasan tu:)

diana said...

Tengok gaya dia makan tu saya sendiri asyik telan air liur..nampak sedap sangat..haha

nuyui a.k.a miss YUI said...

siyes smpai skg tak reti nak sedut cara terbaik..hahaha

Fiza Rahman said...

Sedut dgn penuh gaya tu...hehehe...Feveret aku ni nok. Terliur plak aku tgk. Dah lama tak menyedut ni.

akubiomed said...

Anak-anak suka makan tetapi bab menyedut kita pula kena buatkan. :-)

Tihara said...

eh akak pun suka nyonyot sepot sedot nih,memang superb ! :)

eima said...

penah mkn tp hanya mkn kat rumah je ..klu kat luar ai malu .. hehehe

nk masak sendiri mmg minta maaf la ... mls nk mencuci...hehe

si abg mkn sampai menjejeh peluh tu

Ema Johari said...

nak makan siput sedut jangan tgk isi..kena telan terus kalau tak tak termakanlah....

♥ Wina ♥ said...

sampai tertonggek tak tahan tuh hahahahh

errr aku x reti makan siput sedut nih..tak minat

azza said...

aku pun masak siput hr ni... anak aku pesen makan x blh ade sebiji cili pun, xpandai makan pedas... so aku buat dulu semangkuk yg x pedas... pastu sambung masak br letak cili...

Hazmin Hamudin said...

Bulan puasa antara menu yang jadi pilihan ni. Dekat rumah saya pun ramai penggemar siput sedut ni.