nuffnang advert

Friday, August 16, 2013

pertama dan kedua

Assalamualaikum semua...

semalam dah ada tetamu yg pertama...heheh...nak tau siapa? tu, anak2 jiran...kawan2 anak2 aku jugak la...
nasib korang la, kalau datang beraya rumah blogger, muka korang pun kena tayang kat blog...hahaha...siap suruh tayang gelas masing2 tanda gelas hijau pinjam aku tu dah dirasmikan...yeayyyyy!!

dorang datang betul2 masa kitaorg baru balik dari kerja, ramai2 dtg serbu...baru je aku letak beg, tak sempat nak tacap sikit2 rumah tu, dorang dah serbu...haha...takpe, takpe, auntie suka je korang dtg...
yg bestnya banyak jugak kuih raya aku dorang makan, tu yg aku suka tu... :)

 ini lah part yg budak2 suka kan...dpt duit raya...aku suruh anak aku si abang yg pas duit raya kat kawan2 dia tu...

ni pulak tetamu kedua kami mlm tadi...adik ipar aku, Nurul dan suami dia, Ayie...dtg sekali dgn Chinta yg comel tu...tapi tak amek pun gambar Chinta...huhu...sempat buat bihun goreng je, kalau dtg weekend, boleh la aku buat nasi ayam ke, nasi tomato ke... :)

lepas makan bihun sampai kenyang, aku paksa dorang makan kuih2 raya aku tu....perabiskan, kalau tak, tak boleh balik...hahaha...nasib baik dorang mkn jugak kuih2 aku tu...susut sikit kuih raya aku....ekekek...




esok mak ngan adik aku nak dtg, tido rumah, nak buat sup tulang special lah utk mak...yeayyyyy!!

39 comments:

Puan Ida said...

salam
ai saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com

NM03 said...

mlm kang aku sampai umh ko. aku nak Spaghetti aglio olio

Rai Ourkizuna said...

aku nak beraya ngan ko jugak noks.. nak rasa minum pakai gelas pinjam.. hahaha..

Kakzakie said...

Budak bukan kira nak beraya wahida. Nampak pintu nganga aje mesti mereka bagi salam. Tapi betullah bebudaklah yg akan susutkan biskut dan kuih-muih kan:)

Fazleyatul Aini said...

berguna bekas tupperware tu kalau ramai kanak2 datang raya. takde la risau pecah ke hihi

Nurzakiah Hanum said...

bestnya raya2

Carl Lesmana said...

hahaha comels bekas tu . hijau itu menawan wakaka .

Rizziela said...

takutnya nak singgah beraya..

Takut kena paksa makan kuih raya

Ayu sukatiakula said...

comel bekas kuih

Fiza Rahman said...

Cantik gambar tayang gelas tu nok ☺☺

akubiomed said...

Hujung minggu ini tentu ramai yang buat rumah terbuka.

wahida said...

rizziela: eh, tak yah takut la...kena paksa makan tu acah2 je, tak nak mkn pun tak pe...wakakaka...

JunAina said...

Weekend ni mesti lagi ramai tetamu.

ainnoraini said...

malam tadi rmh kakain pun ada tetamu...anak2 jiran dtg beraya...
Hujung minggu ni sedara mara la plk...

mamasuri said...

bestnyer anak2 jiran dtg beraya...

♥ dak pink said...

Baguih budak2 tu nak masuk rumah.

Bdk2 kat taman aku ni, nak raya setakat kat pagar je. Suruh masuk makan kuih tak nak, tapi nak duit raya je. Boleh?

Tihara said...

selamat hari raya wahida..maaf zahir batin kalau ada salah silap ey..

spoting je budak2 tu bergambo kan.. :)

Ema Johari said...

yang pinjam sangat berguna...hahahaha...

Qhaifa Nur said...

cantiklah bekas biskut tuh..tahu siap punya ha..

yang penting raya ni la dapat kumpul duit raya...asal ada orang sure beri salam...kita sambut kan..kan

Ena said...

kita pun kalo org datang ari keje memg masak simple2 aje la.. ye la kan keje.. masak apa yg ada..

meh raya umah kita pulak.. tp wiken la kan.. hehe

Amanda Suria said...

Kena paksa mkn...aku ok je nok if x leh balik...toto cukup x kat umah ko...hahaha...mcm jauh sgt umah ko ngan umah sewa aku kan nok....

Rapunzeel Cikilolo said...

riang ria raya

:)

Khai♥Rin : anies said...

bak sini alamatlah! nk juga merasa sup tulang tu sok lusa. bleh bw roti sekali hehehehehehe

Angah said...

amboi ramainya pelawat kooo,....

Rasp said...

memang meriah sungguh tetamu2 yg 1st tu....
sangat2 happening hehehehehehehe...

wahhh nak gi ketuk pintu rumah u lah esok...
nak minta 1 tupperware sup leh hahahahahhahaha...
lawak je sis :D

amirah said...

semalam kitorang pun dah ada yg pertama...legaaaa..kueh byk lagi kottt..haha

eMMe said...

Salam Kak Ida, pandainye akak masak... huhuhu.. kalo saya..tak tau la nak masak ape.. cam tak sedap lak, kalo tetamu dtg, jamah kuih raya je.. aci tak beli je makanan kat kedai makan, heeee~

HeNRieTTa JoSe said...

Meriahnye raya....rietta biasa kt kg je meriah cmtu...kt cni xde larr tetamu sgt....msg msg blk kg....

Anne Rihann said...

budak2 paling seronok bila raya ni kan? :)

Tina Othman said...

bestnya nak dtg raya jugaklah kekeke

Nafira usof said...

tudiaaaaa.. rasmi dah gelas pinjam~
rumah aku setakat nih belom ade tetamu lagi.. tunggu weken lah selalunye. :)

Rinna said...

Selamat Hari Raya Ida.. :)

Makan meehoon pun sodap..tak kisah laa.makan apa pun kan.. :)

Budak2 biasa laa dtg kutip duit raya..

lizz said...

seronoknyer dierang beraya...rumah saya takder lagi tetamu datang....jiran semua masih lagi bercuti....

Eye_nee said...

beb jaga2 cawan rental green kaler tu..pecah nnt...heheh...

Emy Tak Kecik said...

kat sidebar aku xde plak update blog ko...
tp yg pertama dan kedua ni ada
sekali klik mak ai...byk entry dah

selamat hari raya wahid!

diana said...

wah..sup tulang...
buat sekali dengan soto..
alang2 buat open house terus la..heheh

azi said...

Wahida..
seronok akak tengok kawan-kawan abang dan adik...tersengih bila dpt duit raya tu...:)

Zawiah said...

peminat tegar hijau . semua serba hijau ... tetamu saya tak sampai lagi ...

Kesuma Angsana said...

meriah nyer raya !